Mineralolja vs olivolja – studien fortsätter

patchtest-sls

Jag är alltså med i en studie om krämer och råvarors effekt på hudbarriären. Studien görs av Marie Lodén på Eviderm Institute. Vi testar mineralolja respektive olivolja jämfört med obehandlad hud. Marie har först mätt min hud innan testet drog i gång, sen har jag fått smörja in mig med de olika oljorna morgon och kväll. Efter två veckor var jag tillbaka till labbet för att sätta på själva lapparna i det här "lapptestet". Ett par aluminiumkoppar – fyllda med en lösning av det irriterande ämnet Sodium Lauryl Sulfate (SLS – en vanligt förekommande tvåltensid, kanske i tvålen hemma eller på kontoret?) – sattes på mina armar med en tejp. Ett dygn fick lapparna sitta. Och reaktionen?

lapptest-mineralolja-olivolja

Som självklart också mättes...

mineralolja-olivolja-matning

Ska bli väldigt spännande höra resultatet...
Och ja, det kliade.

Här kan du läsa första inlägget om testet
Och här kan du läsa om resultatet! 

Kommentarer

Sidor

Lägg till kommentar