Träning efter graviditet: Nu ska bullarna bort!

/sites/default/files/immitte-blomqvist-beauty-comes-clean-skonhetsblogg-traning-efter-graviditet

mitte-blomqvist-beauty-comes-clean-skonhets-blogg-traning-efter-graviditet.jpg

Badbilden på mig och Hector togs förra sommaren på Ibiza. Nu knappt en månad efter att vår dotter Nike är född så visar vågen fortfarande på 10 kg plus. Och nu kan jag inte låtsas längre, det är inte en bäbis som väger. Eller en massa vätska. Det är alla bullar jag "unnat" mig under nio månader. 10 kg bullar som nu måste bort.

Första träningsövningarna efter graviditet:

- Kniiip

Muskulaturen i bäckenet ska självklart på plats igen. Knipövningar har man förhoppningsvis gjort under hela graviditeten och fortsatt med direkt efter förlossningen. Annars är det det första man måste börja bygga upp.

- Buktryck

Lika viktigt som knipet är det att få kontakt med sina inre bukmuskler. De som står för buktrycket och håller hela stabiliteten i bålen. Buktrycket är något som ska aktiveras i de flesta komplexa kroppsövningar. När man går och springer lyfter tungt etc. Utan buktryck belastas annars ryggen. Här kommer två bra buktrycksövningar. Det handlar om oerhört små men exakta rörelser. Ganska trist att göra för den som gillar att ta i, men nödvändigt! 

Buktryck, övning 1:
Andningsövning liggande på rygg

Ligg på rygg, ha din hand i svanken. Andas in genom näsan och ut genom spända läppar. Du ska känna navelns tryck mot handen när den sjunker in. Repetition 15-20 st. Vila 30 sek. Upprepa 5 set. 

Buktryck, övning 2: 
Horse stans

Stå på alla fyra. Lägg en pinne på ryggen som har kontakt med nacke, bröstrygg och rumpa. Pinnen ska ligga still genom hela övningen. Lyft motsatt hand och knä 1cm från golvet (diagonalt). Pinnen ska ligga kvar. Andas in genom näsan och ut genom spända läppar. Repetera 10 st per sida (andas vid varje repetition). Vila 30 sekunder. Upprepa 5 set.

OBS! Inget spring eller hopp förrän tidigast efter 6 månader!

Lägg till kommentar