Boosta huden från insidan och öka mikrocirkulationen med 40%

hallon-raspberry-antioxidant

Gör en rejäl frukt och bärdrink i helgen!

Skönhet kommer inifrån och du blir vad du äter... Att kosten spelar roll för vår hälsa (och därmed utseende) är ingen myt. Nutraceuticals är en stor trend rent allmänt och så även inom skönhetsindustrin. Därför också något det forskas intensivt på just nu. Alltså kosttillskott specifikt framtagna för sina häsloeffekter på huden. I en spännande studie (förvisso delvis finansierad av en kosttillskottstillverkare) gjord vid Witten-Herdecke Universitetet i Tyskland testades koncentrerade frukt och grönsaksjuicer i kapselform. Efter 12 veckors intag hade mikrocirkulationen i huden ökat med 40% i testgruppen. Dessutom kunde man se en ökning av hudens fukthalt på 9%, tjockleken med 6% och densiteten med 16% (mätt med ultraljud). 

De testade koncentraten "Juice Plus+" från var gjorda av juice från: acerola, körsbär, äpple, rödbeta, broccoli, kål, morot, tranbär, apelsin, persika, papya, persilja, annanas, speant, tomat, blåbär, björnbär, svarta vinbär, fläderbär, vindruvor, hallon och röda vinbär. Studien gjordes på 26 medelålders kvinnor och var dubbel-blind, placebo-kontrollerad och randomiserad.

Källa:
An Encapsulated Fruit and Vegetable Juice Concentrate Increases Skin Microcirculation in Healthy Women, Skin Pharmacology and Physiology, Vol 25, No.1, 2012, S. De Spirta, H. Siesa, b, d, H. Tronnierc, U. Heinrichc
aInstitute of Biochemistry and Molecular Biology I, Faculty of Medicine, and
bLeibniz Research Institute for Environmental Medicine, Heinrich Heine University, Düsseldorf, and
cInstitute for Experimental Dermatology, University of Witten-Herdecke, Witten, Germany;
dCollege of Science, King Saud University, Riyadh, Saudi Arabia 


Kommentarer

Bild för Estelle

Jag har länge varit övertygad om hur mycket kosten påverkar huden.
Märker lätt skillnad på min hy om jag äter för mycket mjölkprodukter, för lite grönsaker o.sv.
Känns orättvist att de finns de som alltid har fin hy även om de äter skräpmat och missköter sig allmänt och dessutom använder icke naturkosmetiska produkter.
Kom förresten att tänka på en ansiktskräm som kanske skulle passa din hy bra.
Glycerin på andra plats :)
http://www.ifm-klinik.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=25&It...

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Estelle! Intressant, vad mår din hy bäst av vet du det? Ha ha, ja visst är det sjukt orättvist att vissa kan missköta sig totalt och ändå 

se fräscha ut. Men vem har sagt att livet är rättvist..

Tusen tack för tips om Logona Pur. Ska mejla dom det första jag gör på måndag. Finns det bara en återförsäljare tro?

Bild för Estelle

Min hy blir fräschare om jag äter mer råa grönsaker rent allmänt, men jag märkte en klar förbättring när jag åt rå vitkål (ekologisk) dagligen under en period i tonåren, huden blev klarare, fick mer lyster, bättre fuktbalans, mindre porer, mindre finnar och så.
Hade gärna ätit det mer regelbundet nu med om det inte vore för att jag tycker att det är rätt starkt och inte så vidare gott :(
Har även märkt att min hy mår bra av att jag sedan lite mer än ett halvår ätit ca 2 matskedar kallpressad olivolja dagligen och nästan skippat smör helt och hållet (märker att jag får större porer och orenare hy av smör)
Det är lättare att berätta om vad min hy mår dåligt av, men så är det väl kanske för de flesta?!?
Vet du själv vad din hy mår bra av för mat?

Nä, som du säger, livet är inte rättvisst!

Ang Logona , länkade dit jag gjorde just för att det stod lite mer information om krämen, men den går att köpa här också:
http://www.renskonhet.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16&pr...
Man kan även beställa prover där :)
Hoppas att den ska passa din hy!

Bild för Mitte
Mitte,

Intressant det här med kål och smör! Jag äter mycket smör, kanske skulle byta till olivolja och se om huden blev mindre torr. Äter samtidigt mycket , grönsaker, fisk och omega tre.

 

Tack igen för tips och länk!!

Sidor

Lägg till kommentar