Bästa behandlingen mot pigmentfläckar? Suki Eller Clinique?

hyperpigmentering-pigmantflackar-clinique-suki

Naturkosmetiskt serum lika effektivt som konventionellt!

I fyra veckor har jag behandlat halva ansiktet med två olika blekande serum mot pigmentfläckar. På höger sida: Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector och på vänster: Suki Targeted Bio-Brightening Face SerumJag har gjort före- och eftermätningar med hjälp av Akademiklinikens Visia-kamera (läs gärna mer om testet och produkterna här). Och resultatet? Glädjande nog har båda behandlingarna gett synlig effekt! Suki betydligt bättre på de synliga fläckarna, medan Clinique verkar har gett en större effekt på djupet. Bägge serumen har en av de aktiva ingredeinserna gemensam: Salicylsyra.

Suki Targeted Bio-Brightening Face Serum:
mindre synliga fläckar och mindre porer 

hyperpigmentering-visia-vanster

Fläckar: 230% förbättring! 
Porer: 81% förbättring
UV-fläckar: 25% förbättring
Rött område: 11% förbättring
Hudstruktur: 5% förbättring
Rynkor: oförändrat
Porfyriner (renhet): 30% försämring

"Fläckar" innebär totala mängden fläckar, medan "UV-fläckar" även är solskador som ligger under hudytan. Allt inom det blå området är "normalt" för min ålder (42år), strecket är det absoluta snittet, så allt ovanför är bra och allt under är sämre.

På pappret, en otrolig minskning av de synliga fläckarna med detta serum. För mitt öga är skillnaderna mellan de olika ansiktshalvorna dock inte dirket synlig, mer än att jag ser att det blivit bättre på bägge sidor. 

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector:
mindre uv-fläckar på djupet och mindre rynkor

hyperpigmentering-visia-hoger 

UV-fläckar: 55% förbättring
Fläckar: 24% förbättring (blåmärket?)
Rynkor: 24% förbättring
Porfyriner (renhet):
 19% förbättring
Porer: 6% förbättring
Rött område: oförändrat
Hudstruktur: oförändrat

Kommentar: I mätområdet på högersidan efter behandlingsperioden ligger ett blåmärke (från en behandling med estetisk akupunktur) vilket kan ha gett ett skevt resultat vad gäller de synliga fläckarna. Utan blåmärket kanske Clinique´s serum hade fått ett ännu bättre resultat?

Om testet

Det här är inte är något vetenskapligt test. Skillanderna kan till viss del bero på skillnaden i mätning från en gång till annan. Dessutom bleks pigmentfläckarna av sig själv under en månad utan sol. Men enligt Ulrikas (hudterapeuten på Akademikliniken som gjorde mätningarna) erfarenhet så har bägge dessa två serum gett en större effekt än vad man kunde förvänta sig utan behandling.

Serumet från Suki har jag fått i spons av Jenny på Swedish Beauty Factory, medan jag själv köpt serumet från Clinique. Jag har betalat fullt pris för hudanalyserna på Akademikliniken (300:-/gång).

Kommentarer

Bild för Mitte
Mitte,

Absolut, bara kul! Fin sida om pigmentblekning du har för övrigt. Vilken typ av behandling jobbar du med?

Sidor

Lägg till kommentar