januari 2013

Ekologisk Hudvård: Blogg-favoriter 2012 – Kropp

ekologisk-hudvard-favoriter-2012-kropp

Här är en fet lista ekologiska favoritprodukter för kroppen. Inte valda av mig, utan av ett antal duktiga beautybloggare som jag följer. Sammanställningen har jag gjort eftersom jag tycker det skulle vara bra att ha alla på ett ställe. Läs gärna även min tidigare lista över ansikts-favoriter 2012. Någon produkt som saknas? Fyll gärna på listan, vilka är era favoriter?

KROPP

Bästa Tvål – Flytande

Bästa Tvål – Fast

Bästa Skrubb

Bästa Bodylotion

Bästa Kroppsolja

Bästa Body Butter

Bästa Handkräm

Bästa Salva – allround

Bästa Deo

Katie Holmes spokesperson och ny delägare i alterna haircare

katie-holmes_alterna-haircare-ekologiskt-shampoo

Först och främst – ber om ursäkt för den här plötsliga kändisfixeringen. Att de två senaste inläggen dessutom tillsammans bildar ett av världens mest kända par är faktiskt helt och hållet en slump. Jättekonstigt faktiskt.

Först Aniston, nu Katie... 

Det var inte länge sedan kvinnan med Håret, Jennifer Aniston blev talesperson och delägare i hårvårdsmärket Living Proof. Och nu är det alltså dags för nästa kändis att signa samma deal. Katie Holmes har blivit en spokesperson och fått aktier i Alterna Haircare. Hon säger sig lockats inte bara av företagets "fantastiska produkter" utan även deras "free of"-filosofi. Alternas produkter görs nämligen utan parabener, sulfater, ftalater och "other harsh or unnecessary addatives". Alterna säger sig även ha kommittat sig till miljövänliga förpackningar och att tillämpa fairtrade-handel. Alternas produkter innehåller en hel del naturliga ingredienser som ska vara välgörande för håret, tex: Bambu, Kaviar (!?) och hampa. Men de verkar också, om jag förstått det hela rätt innehålla en hel del mindre trevliga ämnen. I alla fall den produkt jag kikade lite hastigt på:

Inci - Alterna Bamboo Abundant Volume Shampoo

Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Disodium 2 Sulfolaurate, Sodium Methyl 2Sulfolaurate, Cetrimonium Chloride, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Bambusa Vulgaris Water, Wasabia Japonica Root Extract, Bambusa Vulgaris (Bamboo) Extract, Lepidium Meyenii (Maca) Root Extract, Panthenol, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydroxypropyltrimonium Honey, Paullinia Cupana (Guarana) Seed Extract, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Hydrolyzed Vegetable Protein PG Propyl Silanetriol, Hydrolyzed Soy Protein, Rice Amino Acids, Hydrolyzed Cottonseed Protein, Silicone Quaternium 8, Lauramide MEA, PEG Distearate, Methyl Gluceth 10, Polyquaternium 55, Silicone Quaternium 16, Amodimethicone, Sodium Benzoate, PEG 120 Methyl Glucose Dioleate, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Undeceth 11, Linalool, Butyloctanol, Disodium EDTA, Undeceth 5, Aminomethyl Propanol, Limonene, Phospholipids, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Polygonum Multiflorum Root Extract, Azelaic Acid, Calcium Pantothenate, Calphostin C, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Magnesium Salicylate, nCarboxyethyl Butyric Acid, Niacin, Ornithine Decarboxylase, Phosphorus, Retinyl Palmitate, Threonine, Tocopheryl Acetate, Zinc Gluconate, Polyquaternium 10, Silanetriol Melaninate, Superoxide Dismutase, Hydrolyzed Pearl, Bromelain, Papain, Fragrance (Parfum)

Hårvårdsprodukter är ju egentligen inte mitt område, så jag tipsar istället om följande inlägg på Vackra Lockar. Där står flera av ingredienserna ovan som sådana man bör undvika om man är rädd om sitt hår. 

Alternas hårvårdsprodukter kan du köpa här.

Har själv inte provat Alterna, någon anna som har gjort det?

Six Months Smile, nu har jag samma tandställning som Tom Cruise!

tom-cruise-six-months-smile

Har alltid drömt om helt perfekta tänder, jag vet, har egentligen inte något direkt fel på mina. Min pappa, som var tandläkare ansåg att en alltför perfekt tandrad såg för insmickrande och "amerikansk" ut, att det lite skeva och mer udda är så mycket mer personligt. Så jag fick aldrig någon i tonåren. Och visst, egentligen håller jag med honom, men nu är det mina tänder vi pratar om. Och jag som tydligen fick någon slags hang up. Så när min väninna (duktiga Natalie Nourani tandläkare på Mälarkliniken i Gamla Stan) frågade om jag ville testa en ny slags tandställning som bara ska sitta i ett halvår slog jag till direkt. Efter två veckors rejäl värk och obekant obehag, kan jag säga det börjar känns riktigt bra. Rälsen är vit och syns knappt. Enda jobbiga är väl att man fylleslöddrar lite grann och att precis allt man stoppar i munnen sitter kvar till nästa måltid.

six-months-smile-natalie-nourani

Tack Natalie, till sommaren har jag lika snygga gaddar som du!
Läs mer om "Six months smile" här.

 

Ursäkta uppehållet, vi bytte vintern till sommar!

25 januari 2013

vintersemester-thailand

Sista dagarna har jag inte hunnit uppdatera så mycket som jag skulle ha velat. Haft fullt upp med att packa och förbereda vår vinterresa. Nu, efter att ha varit på resande fot i 21 timmar är vi äntligen framme. Hos mormor i Thailand. Det var helt klart en pärs att flyga själv med två så här små barn. Men känner redan att det är värt det. Tänk bara på hur många timmar av overalls-fight och snöplogande med barnvagn man sparar in nu! Med på resan har jag lite spännande krämer och annat kul som jag hoppas testa här nere. Återkomer snart med mer soliga inlägg.

mitte-blomqvist-nike-hector-till-thailand

De Gröna Beautybloggarnas Favoriter 2012 – Ansikte

favoriter-ekologisk-hudvard-2012-ansikte

Jag älskar topplistor, särskilt skrivna av någon jag gillar. Samtidigt kan det vara rätt tidsödande att surfa runt på olika bloggar för att hitta guldkornen. Därför har jag gjort en sammanställning av "De Gröna Beautybloggarnas Favoriter 2012", de bästa produkterna recenserade av ett antal grymma bloggare som jag följer. Här hittar du även en lista på Favoritprodukter 2012 – Kropp

ANSIKTE

Bästa Rengöring

Bästa Ögonmakeup Remover

Bästa Ansiktsolja/serum

Bästa Dagkräm

Bästa Nattkräm

Bästa Exfoliering

Bästa Ansiktsmask

Bästa Läppbalsam

Har jag missat någon produkt? Vilka är dina favoirter?

 

Billigt och effektiv antiage: boosta din favoritkräm med vitamin-c!

magnesium-ascorbyl-phosphate-l-askorbinsyra-vitamin-c

Så enkelt förvandlar du en enklare kräm till grym antiage!

Tröttnat på att betala tusentals kronor för antiagekrämer som kanske inte ens håller vad de lovar? Köp en enklare kräm och boosta den själv med bevisat effektiva aktiva ingredienser. T ex Vitamin C. Det är faktiskt inte svårare än att du bara blandar ner de aktiva ingredienserna direkt i din favoritkräm. 

Vitamin C, bevisat effektiv antiage

Vitamin C (L-askorbinsyra) är en bevisat effektiv antioxidant som skyddar huden mot nedbrytande fria radikaler (främst från UV-strålning), stimulerar kollagenbildning, förbättrar utseendet på solskadad hud, bleker pigmentfäckar och minskar inflammationer. Ett sant antiage-medel det har forskats mycket på. Det finns flera olika "former" av C-vitamin, Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP) är ett vattenlösligt derivat av vitamin C som sägs ha samma goda antioxidativa egenskaper som L-askorbinsyra men vara mindre irriterande för huden.

Magnesium Ascorbyl Phosphate kan du beställa för $11.50 (10g) Skinactives.com, en kul sajt som säljer aktiva ingredienser för den avancerade hemmakokaren. De har både ingredienser som är "from nature" och dom framställda på labbet. OBS! Just denna produkt är syntetiskt framställd. Skinactives har även ett kul forum där man kan lära sig en hel del. Vitamin C och även Vitamin E, en annan effektiv antioxidant och antiage-medel kan du köpa på Crearome.

Så gör du:

Var noga med hygienen. Tvätta och sprita händer och allt du ska använda. På Crearome kan du köpa nya burkar om du vill något att hälla över din nya boostade kräm. Blanda förskitigt i C-vitaminet (i pulverform) i kräm (eller vattenlöslig vätska). Rör försiktigt. MAP kan göra krämen mer rinnig, se insturktionen från Skinactives nedan:

"Use caution when adding MAP to a cream, it can affect the texture and cause the cream to liquify. This will not affect the activity, merely change the texture. This happens because MAP has a lot of salts which cause a change in the interaction of the molecules in the cream..."

De gröna beautybloggarnas favoriter – Rengöring

favoriter-ekologisk-hudvard-2012-ansikte

Jag älskar topplistor, särskilt skrivna av någon jag gillar. Samtidigt kan det vara rätt tidsödande att surfa runt på olika bloggar för att hitta guldkornen. Därför har jag gjort en sammanställning av "De Gröna Beautybloggarnas Favoriter 2012", de bästa produkterna recenserade av ett antal grymma bloggare som jag följer. Här hittar du även en lista på Favoritprodukter 2012 – Ansikte och Favoritprodukter 2012 – Kropp

Bästa Rengöring

Bästa Ögonmakeup Remover

 

Wig – Aveda-frisersalong med lyxiga Spa-behandlingar

aveda-ekologiskt-shampoo-shampure-salong-wig-smooth-infusion

mitte-blomqvist-wig-aveda

Ett efterlängtat hårlyft! Nu är jag blond igen. En lite beige-guldig färg och fin klippning av superduktiga Sandra Benarba.

Aveda – gröna eller inte?

På Birger Jarlsgatan 22 i Stockholm ligger Wig, en fräsch Aveda-salong. Aveda, grundat 1978 av Horst Rechelbacher (sedemera grundare av Intelligent Nutrients, läs Hannahs inlägg här). Aveda bygger ursprungligen på Ayurvediska principer. Det är ett stort och välkänt märke utomlands, men finns knappt i Sverige. Aveda var tidiga med naturbaserad hud- och hårvård och har medverkat till att revolutionera sin bransch. Idag ägs Aveda av Estée Lauder. Många menar att Aveda numera inte längre är så gröna som de påstår. Produkterna är inte ekologiskt certifierade utan kan tvärtom innehålla de vanliga hudirriterande kemikalier (läs mer här). Men även om Aveda kanske mest en marknadförings-hype så har de ändå ett antal beundransvärda hållbarhetsprinciper; alla förpackningar gjorda av återvunnen plast, fabrikerna drivs av 100% vindkraft etc.

salong-wig-aveda

Fräscha Aveda-salongen Wig på Birger Jarlsgatan 22.

wig-aveda-shampure-ekologiskt-shampoo

Vilka företag gillar du?

people-with-passion-quotes-steve-jobs

Pengar eller passion, vilka drivkrafter lyser igenom?

Vad tycker ni egentligen om alla företag i Sverige (och världen)? Lovar man runt och håller tunt eller har man rent mjöl i påsen och sunda värderingar? Och lyser företagskulturen igenom?  Märks det om ett företag har sin vinst som främsta drivkraft eller om det är andra värden som styr? Som omsorg om människa och omvärld och en passionerad tro på att man kan göra saker bättre..?

USA:s mest hatade företag

Hittade en intressant artikel på VA.se häromdagen, en lista över USA:s mest hatade företag. Spännande att se hur snabbt vinden kan vända när ett företag tappar kontakten med sina kunder eller låter girigheten ta över. Aldrig har väl konsumentmakten varit större? Läs hela artikeln här.

1. J:C Penney
2. Dish Networks
3. T-Mobile USA
4. Facebook
5. Citigroup
6. Research in Motion (BlackBerry)
7. American Airlines
8. Nokia
9. Sears Holding Corp.
10 Hewlett-Packard

Källa: Veckans Affärer/Wall Street Journal

Nu packar vi väskorna, vilken solkräm ska med?

thailand-solsemester-solkram

Tips på grym eko-solkräm någon?

Om lite drygt en vecka åker jag och barnen till Thailand för att hälsa på mormor. Pappa Micke blir kvar hemma och jobbar i snömodden. Förutom att jag bävar lite för den lååååånga flygresan (med mellanlandning mitt i natten) ensam med en 3,5 åring och en 7 månaders så ska det bli helt fantastiskt! Längtar galet mycket efter lite sol och värme (inte för att jag direkt solar längre men ändå...), men framförallt: overall-fritt uteliv! I min sista-minuten-research efter bästa eko-solkrämen (för stora och små) tänkte jag fråga om det är någon som sitter inne med ett hett tips? Vilken blev favoriten i somras eller på senaste solsemestern?

På bilden: Hector och jag för tre år sedan. Thailand då med.

Sidor