Aktiva ingredienser i kräm och serum en färskvara

aktiva-ingredienser-hudvard-kram-serum

Låt inte dyra krämer, masker och serum bli liggande i badrumsskåpet. Använd dom istället! Aktiva ingredienser som t ex vitaminer, antioxidanter, proteiner och enzymer är ofta instabila (och därmed känsliga för ljus, värme etc) och har en begränsad hållbarhet. De bör helt enkelt betraktas som färskvaror, även om produkterna är konserverade. Sånt man inte använder varje dag (som ansiktsmasker) förvaras hellre i kylen än i badrummet. (Obs ej frysen!)

Ett sätt att få riktigt färska hudvårdsprodukter med hög effektivitet är att göra sin egen hudvård. Då kan man blanda till små batcher och på så sätt alltid ha garanterat färska och högpotenta ingredienser. Dessutom kan det bli rejält mycket billigare. Avancerade ingredienser och tips om hur man använder dessa hittar du på Skinactives.com.

Kommentarer

Bild för Estelle

Jag läste på någon engelsk sida med hemmagjorda krämrecept att man kunde frysa hudkrämen för att slippa konserveringsmedel, vet du något mer om det eftersom du skriver "Obs ej frysen" ?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Estelle! Det är vissa aktiva ämnen (framförallt proteiner) som inte får frysa. Läs mer här. Hur det förhåller sig med krämer som "bara" är emulgerade med fett/vatten vet jag faktiskt inte. Har du provat att frysa ner en färdigblandad kräm? Hur funkar det med emulgeringen, separerar krämen eller klarar det sig?

Sidor

Lägg till kommentar