Jurlique Soothing Foaming Cleanser - en besvikelse

jurlique-soothing-foaming-cleanser

En tvål utklädd till "Sooting Cleanser"

Jag har dragit mig för att skriva den här recensionen, känns alltid trist att skriva ner en produkt. Men jag måste ändå vara helt ärlig och säga att Jurlique Soothing Foaming Cleanser var en riktig besvikelse. Den sägs vara en soothing cleanser speciellt framtagen för känslig hy, men är egentligen mer en flytande tvål. Baserad på en i mina ögon tveksam tensid: Cocamidopropyl Betaine (Läs gärna här och här vad Hannah på Naturligt Snygg skriver om den). På ingredienslistan hittar man förvisso även en intressant växt Lithospermum erythrorhizon (använd inom kinesisk medicin för sina antiinflammatoriska egenskaper), men det var inget som märktes på min hud. Den stramar ogillande efter tvätt. Tråkigt är också att Jurlique Soothing Foaming Cleanser innehåller PEG 7 (som ibland kan vara förorenad med Ethylene oxide), parfym och flera allergena parfymämnen. 

Rengör: Som en vanlig flytande tvål, dvs inte för den känslige
Återfuktande:
 Nej, min hud stramar
Känsla och doft:  Löddrande tvål med lite pepprig lavendeldoft
Hudvårdande egenskaper: Makadamiaolja, Lithospermum erythrorhizon
Märkning:
 Ingen
Förpackning: Pump i halvtransparent plast
Pris: 200 ml, 350 kr 
Inköpsställe: Sundlöf (har sponsrat mig med en testprodukt)
Bäst: Bra pump
Sämst: Irriterar min hud. Dyr.
Betyg: 1 av 5
Köpa igen? Nej

Ingredienser

Agua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Macadamia ternifolia Seed Oil, PEG-7, Glyceryl, Cocoate, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Lithospermum erythrorhizon (Groomwell) Root Extract, Caprylic/Capric Tryclyceride, Lecithin, Zanthoxylum alatum (Sichuan Peppercorn) Extract, Fragrance (Parfum)*, Sodium Hydroxymethylglycinate, Lactic Acid, Oleyl Alcohol, Linalool*, Limonene. 
*From Natural Essential Oil (Lavender - Lavandula angustifolia, Chamomile - Chamomilla recutita (Matricaria), Tea Tree - Melaleuca alternifolia.

 

Kommentarer

Bild för Hanna Li
Hanna Li,

Vilken trist erfarenhet för dig. Det tog mig lång tid att inse att löddrande rengöringar inte var för mig. Jag inbillade mig länge att det krävdes för att bli riktigt ren. Nu använder jag milda krämrengöringar och min hud mår mycket bättre. Dr hauschkas mjölk, weledas almond-variant, essential care coconut cleanser och estelle & thild är de jag har hemma just nu. De tre första är jättesköna, estelle & thild har jag inte provat än.

Bild för Andrea
Andrea,

Men oj, vad förvånad jag blir! Jag trodde verkligen att Jurlique var ett jätterent, bra märke. Inte för att jag hade tänkt köpa nån dyrgrip från dem, men tack iaf för recensionen. Jag blir påmind om att ALLTID läsa INCI, och inte bara gå på märkets trovärdighet.

Bild för Estelle

Trodde också att Jurlique var bättre och renare än så!
Tänkte först när jag läste om produkten " Men varför köpte du den ens när du såg att den innehöll Betain, PEG m.m.?"
Men du blev ju sponsrad så...
Skönt att du slapp pengar åt skogen på en sådan produkt.

Bild för Mitte
Mitte,

Tack Estelle, du har verkligen en poäng. Varför testade jag den här produkten överhuvudtaget med tanke på INCI? Måste erkänna att jag slarvade med reserachen den här gången.

Fick rengöringen rekommenderad av en Jurlique-hudvårdsterapeut (läs gärna om den behandlingen här) och jag frågade gulliga Ulrika på Sundlöf om de ville sponsra till test utan att googla upp inci först. Antar att jag litade på såväl varumärket Jurlique som terapeuten. När jag väl fick hem produkten tänkte jag, hm ser mysko ut, men kanske har de trots allt fått till en löddrande rengöring som (mot alla odds verkar det som nu då) faktiskt funkar på känslig hud. Eftersom den faktiskt utgör sig för att göra det.

Samtidigt kanske det var bra att jag inte hade bättre koll INNAN jag testade. Så jag kunde skriva det här inlägget och göra fler uppmärksamma på den här typen av produkter?

Tack Hanna Li för bra tips! Älskar Estelle & Thilds rengöring (läs gärna min recension här). Weleda funkade tyvärr inte så bra på mig och Dr Hauschka har jag inte provat. Har du också mycket känslig hy? Vilken är din favorit?

Bild för Isabel

Trist att det inte funkade för dig. Vad jag märkt med Jurliques produkter är att antingen så älskar man dem eller så funkar dem inte alls. Använder själv Jurlique's Balancing Foaming Cleanser, vilket några tyckt lämnar huden torr och stram, medan både jag som har fet och min pojkvän som har torr tycker att det är en av dem bästa vi testat, och som namnet, balanserar vår hy. Den innehåller ingen PEG men Cocamidopropyl Betaine, vilket finns i det mesta. Det är dock inget jag undviker aktivt då jag aldrig märkt ett problem med det, men ja, bara för något är naturligt betyder det inte att det inte kan skapa irritation. I såna fall bör man vända sig till Milk Cleansers eller köra The Oil Cleansing Method.

Bild för Hanna Li
Hanna Li,

Njae, jag har nog inte känslig hy såsom jag har förstått att du och exempelvis Malin på bilbo blue eyes har. Jag skulle snarare säga att jag har reaktiv hy som framför allt ger uttryck för mitt inre, vad jag äter, hur mycket jag stressar och till viss del också hormoner. Produkter jag använder kan mildra, stödja och lugna men det är liksom mitt inre som sätter dagordningen, så skulle jag vilja förklara det. Trots att jag gick över till naturlig hudvård för några år sedan (och älskade det direkt!) så har det varit förvånansvärt svårt för mig att släppa idén om att jag behöver löddrande rengöringar.
Jag har nog inget favoritmärke när det gäller krämrengöringar ändå... Jag är inte så trogen och jag älskar att prova nytt. Men just nu trivs jag super med dr hauschkas rengöringsmjölk och weledas (trist att weleda inte funkade för dig!). Har även nyligen köpt essential cares coconut cream cleanser, har provat några få gånger och tycker den verkar lovande.
Jag fick prov på Pai-rengöringen och den var också mycket bra. Testat den? Även luxsit är en liten kärlek...

Sidor

Lägg till kommentar