Två tomma: Snäll bodylotion och olja för liten som stor

maria-akerberg-deepskin-organics-baby-oil-ecokid-potion-lotion

Potion Lotion från Ecokid – en snäll lotion som doftar gott!

Vad ska man smörja barnen med egentligen? Tja, lite ren macadamia- eller jojobaolja kan funka fint. Särskilt så här års. Vill man hellre ha en lotion så kan man prova Potion Lotion från Ecokid. Trots att jag inte alls är något parfymfan, särskilt inte i barnprodukter så måste jag erkänna att jag gillar den här doften! Fräsch men ändå med något lite sött över sig. Det här är en lotion som funkar toppen just nu, kanske lite tunn för strängaste vinter, men nu helt perfekt!

Inköpställe: NK (men du hittar på nätet, t ex på myskin.se)
Återfuktande/hudvårdande: Innehåller förutom en mängd vegetabiliska oljor både fuktbindande glycerin och mjölksyra. Desstuom med ett par antioxidanter som acai-bär och kaffe-frukt (+aloe vera).
Pris: 250 ml, 149 Kr
Märkning: Ingen vad jag kan se?
Bäst:
Doften!
Sämst: Kanske liiite tunn?
Betyg: 4/5
Köpa igen? Absolut! 

Inci – Ecokid Potion Lotion

Maria Åkerberg Deepskin Organics Baby Oil

En olja för dig som inte orkar blanda egen olja. Egentligen inga konstigheter, alla oljorna kan du lätt hitta på t ex Crearome, men det är ju alltid ett visst mecka att blanda själv. Och så himla mycket billigare kanske det inte blir? Maria Åkerbergs Babyolja kostar 125 kr för 125 ml. Fast för den som är van att blanda och har allt hemma så är det här ju inga konstigheter: jojobaolja, sheasmörolja, solrosolja, rapsolja.. En liten fundering som alltid väcks i mig när oljor är doftlösa är: hur har den blivit så? Med andra ord, hur har den deodoriserats? 

Inköpställe: Har fått en provprodukt från Maria Åkerberg
Återfuktande: Funkar bra på mig så här i slutet av sommaren
Pris: 125 ml, 125 Kr
Märkning: Ingen vad jag kan se?
Tveksamheter? Hur har oljan blivit doftlös? Med vilken metod har den deodoriserats?
Bäst:
 Känns snäll och mild
Sämst: Tja, alla oljor blir ju lite feta och glansiga.. Innehåller så klart ingen fuktbindare
Betyg: 3/5
Köpa igen? Inte omöjligt

På Maria Åkerbergs egna sajt kan man hitta följande matnyttiga tips på användingsområden:

"Har du känslig hud kommer Baby Oil att bli din favorit, om den inte redan är det! Går bra att använda som massageolja. Går även att använda som en kroppsolja för mycket känslig och torr hud. Variera med Sheabalm. Fungerar också som rengöring av babyhud, ta olja på en fuktad tvättlapp. Går även att använda för att tabort teatersmink, ta olja på fuktad bomull och torka bort sminket. Avsluta med Cleansing och Freshner. Hjälper vid skorv, smörj in oljan i hårbotten, låt verka 30 min. Kamma mycket försiktigt i hårbotten. Tvätta sedan som vanligt. Har barnet mycket skorv kan Baby Oil sitta i över natten. Hjälper förebyggande vid hudbristningar, under och efter graviditet masseras huden i förebyggande syfte."

Inci – Maria Åkerberg Deepskin Organics Baby Oil

Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Butyrospermum Parkii Seed Oil (Sheasmörolja), Helianthus Annus Seed Oil (Solrosolja kallpressad), Canola (rapsolja med extra mycket e-vitamin), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant).

 

 

Kommentarer

Bild för Annika Eriksson

Man deodoriserar oljor med het ånga. Vet inte exakt hur det går till, har för mig att jag läst att ångan pressas genom oljan (hur det nu går till). Processen verkar hyfsat skonsam, men en del godis från den vegetabiliska oljan försvinner å klart.

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Annika, tack för intressant kommentar. Ja, visst är det mysko, hur går det till egentligen? Och vad exakt är det som händer med oljan? Mao, förstörs den på något sätt? Och vad exakt är det som försvinner. Vad förutom doften?... Djupdykningen måste fortsätta! :)

Sidor

Lägg till kommentar