Bästa rengöringen: Tvätta och skrubba mindre!

cleansing-man-washing-his-face

Rengöring får absolut inte strama

Överdrivet tvättande och skrubbande är ett av de vanligaste problemen när det kommer till rengöring enligt en artikel i The Wall Street Journal nyligen. De allra flesta gillar tydligen fortfarande att det stramar lite efter en tvätt. Men samtliga intervjuade dermatologer säger enstämmigt: ta det lugnt med tvättandet! Om huden stramar eller sticker det minsta efter en tvätt så har du gått på för hårt, "feeling squeaky clean" är absolut inget att sträva efter. Och har man inte hudproblem som acne så är det dessutom helt onödigt att tvätta sig mer än en gång om dagen. Bästa tiden att tvätta är så klart på kvällen, då dagens make up och smuts tas bort.

Man kan inte tvätta bort acne!

Många som lider av fet hy och acne har en tendens att använda för stark rengöring, något som faktiskt kan få omvänd effekt. Att torka ut huden på ytan (dvs att skada hudbarriären) med starka/uttorkande ämnen som t ex alkohol kan reta talgkörtlarna och trigga en ökad talgproduktion. Är huden dessutom yttorr så kan talget ha svårt att tränga upp till hudytan (där det ska göra nytta som skyddande smörjmedel) och i stället fastna i porgångarna och orsaka inflammation eller milier. Oftas är syftet med acnerengöring att lämna kvar verksamma ämnen som t ex salisylsyra eller bensoylperoxid på hudytan. Ämnen som fungera både exfolierande och bakteriedödande.

Så funkar en tensid

De flesta rengöringsprodukter innehåller någon typ av tensid. De fungerar genom att förändra ytspänningen på hudytan, så att fett och smuts kan släppa taget om huden och istället följa med tvättvattnet bort. Problemet är så klart att rengöringen även för bort det naturligt skyddande fett som finns på hudytan. Dessutom kan tensider bli kvar i det ytterst hudlagret (stratum corneum) och där trigga irritation.

clarisonic-brush-loreal

Rengöring med redskap växande trend

En strategi för skönhetsbranschen att öka försäljningen och gjuta gjuta nytt blod i rengöringskategorin var lanseringen av diverse salongsinspirerade redskap för hemmabruk. Mest känd är kanske Clairsonic från L'Oreal. Likt en eltandborste använder man en vibrerande maskin som borstar rent huden. Det finns ett antal olika borsthuvuden anpassade för hudtyp, samt en särskild rengöringsgel. Hos Kicks varier priset för en Clairsonic mellan 1200 - 1800 kr för själva maksinen. Har själv inte provat och vet egentligen ingenting om effekten på huden, men det verkar helt klart vara en ny produktkategori som är här för att stanna. Den som är sugen på hemma-spa kan numera även ge sig själv en IPL-behandling (ljusterapå för hårborttagning) med Lumea från Philips, ta en liten ansiktssauna med FS 50 från Beurer eller varför inte ge sig själv en massage med Foreo Luna?

13 tips för bättre rengöring

 • Alla hudtyper mår bra av mild rengöring
 • Tvätta lätt, skrubba inte!
 • Huden ska aldrig strama efter tvätt
 • Tvätta bara en gång om dagen - på kvällen (om du inte har acne)
 • Använd ljummet vatten, alltför hett vatten kan torka ut och irritera huden
 • Massera in rengöringen med fingertopparna i cirklande rörelser under ca en minut (tar så lång tid att tvätta ansikte och hals ordentligt)
 • Glöm inte halsen!
 • Skölj ordentligt – de flesta lämnar kvar rengöring på huden
 • Klappa försiktigt ansiktet torrt med en mjuk handuk – att gno med rivig frotté kan skada huden
 • Man kan inte "tvätta bort" acne – förvärra inte problemet med överdrivet tvättande eller uttorkande/stark rengöring
 • Sluta använda schampo eller tvål till ansiktet! (Jepp, jag syftar på alla er män som måste komma in i matchen och börja ta er hudvård på allvar!)
 • Undvik kornpeeling som kan innehålla vassa bitar (av tex nötter/aprikoskärnor), de kan skära in i hudytan och orsaka irritation och inflammation
 • Peela med försiktighet! Överdriven exfoliering kan skada huden, öka risken för hudcancer och på sikt förvärra ett hudproblem (t ex genom en ökad talgproduktion)

Källa:
http://online.wsj.com/news/articles/SB1000142405270230440210457914954208...

 Bild från:thatsestilo.com

Kommentarer

Bild för Moa
Moa,

Ett superbra tips som räddat min hy är att använda en varm s.k washcloth alltså en liten ansiktshandduk till att bort sminket med. På så sätt kan man använda en mildare och krämigare rengöring och ändå få bort allt smink och solskydd. Många människor drar sig för sulfat-fria rengöringar för att dom ofta faktiskt inte kan ta bort allt smink ordentligt, men lägg till din washcloth så kan du rengöra ordentligt utan löddrande tensider! Se till att handduken är den mjukaste du kan hitta och att inte använda för varmt vatten. Eftersom du får en liten exfolierande effekt av att torka av med handduken så behövs, i alla inte för mig, ingen annan manuell exfoliering. Jag kör endast med lite AHA eller BHA ibland som är så mycket bättre än allt kornigt!

Ang tvätta på morgonen så håller inte jag med riktigt. Med en BRA rengöring så kan man absolut tvätta på morgonen utan problem, tycker jag, eftersom det snarare tillför lite fukt till huden. Trots att man inte har något smink, så svettas man natten, gnider ansiktet mot kudden, plus resterna från nattens serum/nattkräm och kanske lite döda hudceller... Tror det är bra att ta bort allt detta på ett milt sätt, innan man tillför mer produkter och smink. Just nu älskar jag att tvätta med Konjac-svampen på morgonen, ibland med pyttelite av min rengöring beroende på hur huden känns.

Intressant att höra vad andra har för åsikter om morgonrengörning? Min hud känns i alla fall mycket bättre sedan jag började med det, men självklart fungerar vi alla olika.

Däremot

Bild för Mona / La Vie est Belle

Superbra inlägg som vanligt Mitte! :) Bra tips! Känns skönt att jag redan följder dem ganska bra.

Bild för Estelle

Håller med om det mesta helt klart! :)
Clairisonic har jag väldigt svårt att tro skulle kunna vara bra i längden, måste väl ändå bli som skrubb/peeling varje dag?!? (om man använder den vid varje rengöring vill säga)
Sen det här med att bara använda fingrarna vid rengöringen, låter jättebra och praktiskt för dem de funkar för.
Men för mig fungerar det inte utan att jag efter att ha masserat runt rengöringen med fingrarna sen tar bort den tensidfria rengöringsmjölken med ansikts-svampar eller bomullsrondeller, får oren hy annars.

Tvättar bara ansiktet på kvällen nu för tiden, var 1-2 år sedan jag även tvättade på morgonen med mild rengöring, men det gjorde att min hy som redan är känslig blev hyperkänslig, blossande, skörare , torrare m.m. så nej tack.
Känns lika fel som att duscha två gånger om dagen liksom....

Bild för Ellinor

Superbra rengöringstips Mitte :-) Rengöringen är ju basen i all hudvård, blir den fel spelar det ingen roll vad man smörjer med efteråt för huden kommer ändå vara skadad. Jag ser helst att det alltid ska finnas fett i en rengöring (fett löser fett) som i en mild rengöringsmjölk eller ren olja, då alla löddrande gelrengöringar (även naturkosmetiska sådana) helt enkelt tar bort för mycket av ansiktets egna fetter. På kroppen fungerar löddrande produkter men den huden är 10 gånger tjockare...

Och att alltid använda svampar eller varm handduk för att ta bort en naturlig rengöring, de behöver helt enkelt den hjälpen för att huden ska bli ordentligt rengjord.

Bild för Elisabeth

Verkligen jättebra tips! Märker själv att min hud mår mycket bättre då jag tvättar den med mildare rengöringsprodukter, håller just nu på och testar en rengöring för mogen hud som jag absolut inte trodde skulle passa min aknehud men där hade jag fel. :)

Själv hör jag dock inte till dem som gillar att ta bort rengöringar med muslindukar eller rondeller. Testade det ett tag men det gjorde bara min hud irriterad, tror inte heller att det var så bra för mig att föra runt aknebakterierna i ansiktet. Dessutom kändes det som att min hud slets ganska hårt av det. Jag vill gärna använda en krämig rengöring men då vill jag också att det skall gå lätt att tvätta bort med vatten.

Bild för Mitte
Mitte,

Tusen tack alla för att ni vill dela era egna bästa rengöringstips!! Det är det här jag älskar med bloggandet, att man kan lära sig så mycket mer genom varandra! Grymt!

Insåg att jag lite glömde att skriva mina egna bästa tips, inlägget ovan var ju mer en förmedling av vad ett antal dermatologer hade att säga. Själv älskar jag sk double cleansing. Dvs att börja med en olja och massera runt en stund i ansiktet, för att sedan lägga till en supermild rengöringsgel. Slutligen mjölkar man upp det hela med lite ljummet vatten. MEN, den här rengöringsmetoden har jag inte lyckats hitta som eco och har därför inte använt den sedan jag slutade med min gamla favoritrengöring i två steg från Babour. Det visade sig att den fick en 7a på EVG Skindeep. Att använda en ren vegetabilisk olja (typ olivolja) först och sedan en vanlig rengöringsmjölk/gel tycker jag inte funkar lika bra tyvärr. Wachcloth blött i varmt vatten gillar jag för att det känns härligt, men tycker kanske också att det blir lite väl rivigt på ansiktet i längden. Plus att det ändå känns lite meckigt. Man får en massa blöta smutsiga frottérondeller/haddukar som snabbt fyller tvättkorgen. Näe.. ska kanske ge konjac-svampen en chans till? Blev inte helt frälst första gången och minns faktiskt inte riktigt varför? Clairsonic, borde inte uttala mig utan att veta mer egentligen, men det låter ju lite som att det skulle vara att gå på för hårt? Plus att det knappast var något som dermatologerna rekommenderade. Fingertopparna var det ju.. :)

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Jag håller med mycket, men när det gäller att bara tvätta en gång så håller jag istället med Moa. Jag har tor hud och använder milda rengöringar. Jag är väldigt petig med att de ska vara bra, men inte uttorkande. Men om jag bara tvättar på kvällen och undviker att tvätta på morgonen så märket jag en försämring i min hud. Jag har testat i olika omgångar, men olika produkter och olika årstider. Förutom att huden kan bli oren så tycker jag också den kan bli torr. Den behöver det extra skyddet av fuktighetskrämen på morgonen, men lägger jag på den på otvättat hud så kan jag få utslag. Att skippa morgontvätten kan ge mig diverse olika irritationer i huden. Allt från plitor, finnar till eksem. Så regelbunden tvätt och insmorning tycker jag är det bästa.
Nu har jag ju dessutom börjat få detta med ph värde på hjärnan så får se hur det går. ;-)

Bild för Annika Eriksson

Bra tips! Jag håller verkligen med om att man ska vara försiktig med skrubbande, peelande och exfoliering. I alla fall när man blir över 35-40.

Bild för Mitte
Mitte,

Så otroligt intressant att alla reagerar olika på det här med morgontvätt!! Vad som funkar bäst verkar ju vara högst individuellt. Själv dushcar jag varje morgon, använder dock ingen rengöring, men det funkar bra att lägga på fuktkräm efter duschen.

Bild för クロムハーツ 22k スーパーコピー

素晴らしいブランドコピーサイト

毎度お世話になります
ルイビトンのバック無事到着致しました、
とっても綺麗な色でこれからの春に向けてぴったりです、ありがとうございました
よろしくお願い致しますm(_ _)m

Bild för ルブタン コピー シューズ

高い機能性2017 wWw.keevoo.com/ 偽物 ブランド ショップ クリスチャンルブタン サンダル。グレーに映えるレッドが新鮮です。 ルブタン コピー シューズ 時代を超えて愛されるファションのクリスチャンルブタン 偽物

Bild för air jordan 32 men
Bild för nike kobe shoes zoom

<a href="http://www.2knafflestentrental.com/freereturn/nike-af1-mens-nike-air-for... af1 mens nike air force one red white black</a><a href="http://www.2knafflestentrental.com/friday/air-jordan-xiv-sail">air jordan xiv sail</a><a href="http://www.2knafflestentrental.com/good/kd-9-mvp">kd 9 mvp</a><a href="http://www.2knafflestentrental.com/guarantee/jordan-hydro-5-(v)-sandals-white-grape-for-sale">jordan hydro 5 (v) sandals white grape for sale</a>
nike kobe shoes zoom http://www.rentinghana.com/201801/nike-kobe-shoes-zoom

Bild för air jordan xxix amazon
Bild för lebron 10 valentine

<a href="http://www.alurawaynephotography.com/instock/mizuno-sala-classic-ii-as-s... sala classic ii as safety yellow turquoise</a><a href="http://www.alurawaynephotography.com/large/kevin-durant-footwear-foot-lo... durant footwear foot locker</a><a href="http://www.alurawaynephotography.com/merrychristmas/m21062-running-adida... running adidas zx flux mens sneakers black1 black1 light bonem</a><a href="http://www.alurawaynephotography.com/Monday/nike-hypervenom-phantom-iii-... hypervenom phantom iii df fg black black black soccer cleats</a>
lebron 10 valentine http://www.creekstonedevelopments.com/coupon/lebron-10-valentine

Bild för nike free 5.0 womens black gray training shoes
Bild för cheap adidas running adipure crazy ghost

<a href="http://www.perkinsonpaintings.com/authentic/nike-dunk-women-high-heels-p... dunk women high heels plain white black hot sale</a><a href="http://www.perkinsonpaintings.com/best/nike-dunk-women-high-heels-plain-... dunk women high heels plain white black hot sale</a><a href="http://www.perkinsonpaintings.com/blackfriday/kobe-xii-black-mamba">kobe xii black mamba</a><a href="http://www.perkinsonpaintings.com/cheap/nike-women-s-roshe-run-hyp-turbo... women s roshe run hyp turbo green available 42233 001</a>
cheap adidas running adipure crazy ghost http://www.forex-diva.com/cybermonday/cheap-adidas-running-adipure-crazy...

Bild för nike roshe run weave fuschia force midnight navy

<a href="http://www.lit-pact.com/view/nike-air-max-270-womens-black-white">nike air max 270 womens black white</a><a href="http://www.localpetwastepickupservices.com/201801/bling-crystal-2015-201... crystal 2015 2016 nike shoes bling free 5 0 betrue women s running shoe 199</a><a href="http://www.localpetwastepickupservices.com/201802/718948-003-air-jordan-... 003 air jordan future low cool grey white</a><a href="http://www.localpetwastepickupservices.com/201803/718948-003-air-jordan-... 003 air jordan future low cool grey white</a>
nike roshe run weave fuschia force midnight navy http://www.batonrougebodywrap.com/201802/nike-roshe-run-weave-fuschia-fo...

Bild för nike air jordan xiii black cat black anthracite black

<a href="http://www.buyingethics.com/store/nikeid-kobe-8-shedding-skin-option-ava... kobe 8 shedding skin option available</a><a href="http://www.buyingethics.com/view/nikeid-kobe-8-shedding-skin-option-avai... kobe 8 shedding skin option available</a><a href="http://www.buyrhinestonedecals.com/201801/kevin-durant-sneakers-man">kevin durant sneakers man</a><a href="http://www.buyrhinestonedecals.com/201802/nike-air-foamposite-pro-gym-gr... air foamposite pro gym green black bronze cheap sale</a>
nike air jordan xiii black cat black anthracite black http://www.wrh-marketing-asia.com/shipping/nike-air-jordan-xiii-black-ca...

Bild för air jordan 4 saint laurent

<a href="http://www.lsmicro.com/couponcode/air-jordan-xxix-deconstructed">air jordan xxix deconstructed</a><a href="http://www.lsmicro.com/cybermonday/nike-womens-dunk-low-white-university... womens dunk low white university blue shoes review</a><a href="http://www.lsmicro.com/discount/nike-air-force-1-ultra-flyknit-low-as-qs... air force 1 ultra flyknit low as qs all star black metallic silver</a><a href="http://www.lsmicro.com/fake/nike-air-zoom-pegasus-31-zapatillas-para-muj... air zoom pegasus 31 zapatillas para mujer azul blue white black clearwater antrctc eur 83 24 eur 183 33</a>
air jordan 4 saint laurent http://www.londonsetps.com/view/air-jordan-4-saint-laurent

Bild för air jordan ultra fly katrina
Bild för lebron xii bhm
Bild för kd 10 kevin durant

<a href="http://www.destincelebrations.com/guarantee/adidas-predator-18%2b-fg-uni... predator 18+ fg unity ink aero green hi res green footwear shoes</a><a href="http://www.destincelebrations.com/instock/concave-halo-2.0-fg-white-blue... halo 2.0 fg white blue black soccer boots</a><a href="http://www.destincelebrations.com/large/cheap-kyrie-3-nike-kyrie-irving-... kyrie 3 nike kyrie irving 3 air cushion white gold</a><a href="http://www.destincelebrations.com/merrychristmas/cheap-nike-air-zoom-peg... nike air zoom pegasus 33 blue orange white black</a>
kd 10 kevin durant http://www.vastgotauppfodarna.com/sale/kd-10-kevin-durant

Bild för pro sb buck white classic green nike dunk sb low discount

<a href="http://www.howeforsenate.com/merrychristmas/hyperdunk-2016-low-mcfly">hy... 2016 low mcfly</a><a href="http://www.howeforsenate.com/Monday/rans-run-nike-air-max-90-2007-gs-whi... run nike air max 90 2007 gs white pink glow 345017 120 04</a><a href="http://www.howeforsenate.com/news/nike-air-trainer-sc-high-ohio-state-de... air trainer sc high ohio state detailed pictures 02</a><a href="http://www.howeforsenate.com/online/concave-volt%2b-in-black-white-socce... volt+ in black white soccer shoes</a>
pro sb buck white classic green nike dunk sb low discount http://www.dressage-deluxe.com/cheapest/pro-sb-buck-white-classic-green-...

Bild för nike air odyssey 684773 007 wolf grey midnigh navy gray

<a href="http://www.silvansync.com/shipping/adidas-x-tango-16.1-in-solar-green-co... x tango 16.1 in solar green core black copper metallic soccer boots</a><a href="http://www.silvansync.com/sneakers/new-2018-nike-vapormax-cheap-x-nike-a... 2018 nike vapormax cheap x nike air vapormax 2.0 black dust</a><a href="http://www.silvansync.com/store/nike-hypervenom-phelon-iii-df-sg-black-w... hypervenom phelon iii df sg black white game royal football boots</a><a href="http://www.silvansync.com/view/red-yellow-black-blue-air-jordan-11-retro... yellow black blue air jordan 11 retro</a>
nike air odyssey 684773 007 wolf grey midnigh navy gray http://www.minjonvanzoest.com/201805/nike-air-odyssey-684773-007-wolf-gr...

Bild för kyrie iii cavaliers

<a href="http://www.frb-online.com/christmas/air-max-90-mens-nike-air-max-army-gr... max 90 mens nike air max army green white</a><a href="http://www.frb-online.com/christmassale/nike-roshe-run-nm-breathe-milita... roshe run nm breathe military blue available now</a><a href="http://www.frb-online.com/content/air-jordan-3-retroinfared-brand-new-wb... jordan 3 retroinfared brand new wbox and receipt</a><a href="http://www.frb-online.com/coupon/mens-adidas-climachill-sonic-boost-dust... adidas climachill sonic boost dusty grey pale green</a>
kyrie iii cavaliers http://www.helpingyoubuyandsell.com/couponcode/kyrie-iii-cavaliers

Bild för pads sz 9.5 stealth foams
Bild för cheap nike hyperdunks 2017 low gold black white pink green

<a href="http://www.videoplens.com/cheapest/anthracite-white-black-air-jordan-9-g... white black air jordan 9 gs</a><a href="http://www.videoplens.com/christmas/nike-air-jordan-super.fly-2017-royal... air jordan super.fly 2017 royal blue red</a><a href="http://www.videoplens.com/christmassale/mizuno-sala-classic-ii-as-safety... sala classic ii as safety yellow turquoise football shoes</a><a href="http://www.videoplens.com/content/air-jordan-iv-crimson">air jordan iv crimson</a>
cheap nike hyperdunks 2017 low gold black white pink green http://www.mobles-barcelona-matiasguarro.com/article/cheap-nike-hyperdun...

Bild för black sheep x nike sb dunk high pro gucci

<a href="http://www.chk-energy.com/201803/jordan-retro1">jordan retro1</a><a href="http://www.chk-energy.com/201804/pantofola-doro-impulso-python-premio-tf... doro impulso python premio tf black out football shoes</a><a href="http://www.chk-energy.com/201805/nike-lunar-flyknit-1%2b-game-royal-brig... lunar flyknit 1+ game royal bright crimson</a><a href="http://www.chk-energy.com/article/air-max-2016-premium-mens-all-black-gr... max 2016 premium mens all black grey 3m</a>
black sheep x nike sb dunk high pro gucci http://www.highergroundpr.com/content/black-sheep-x-nike-sb-dunk-high-pr...

Bild för air jordan 11 pants
Bild för nike hypervenom phelon iii df fg black white football shoes
Bild för lebron sneakers galaxy

<a href="http://www.forex-diva.com/shipping/nike-hypervenom-phantom-iii-df-fg-whi... hypervenom phantom iii df fg white black photo blue</a><a href="http://www.forex-diva.com/sneakers/air-jordan-xxix-macklemore">air jordan xxix macklemore</a><a href="http://www.forex-diva.com/store/2017-new-air-jordan-14-dmp-black-varsity... new air jordan 14 dmp black varsity red metallic gold sneakers for sale</a><a href="http://www.forex-diva.com/view/white-silver-mens-lebron-james-13-xiii-lo... silver mens lebron james 13 xiii low</a>
lebron sneakers galaxy http://www.26ergo-office.com/sneakers/lebron-sneakers-galaxy

Bild för mens nike air max zero 87 neutral grey white red black
Bild för nike kobe shoes fundamental

<a href="http://www.mulishasales.com/guarantee/air-jordan-5-ferrari-white">air jordan 5 ferrari white</a><a href="http://www.mulishasales.com/instock/nike-dream-season-4(2012-8-25).cache">nike dream season 4(2012 8 25).cache</a><a href="http://www.mulishasales.com/large/nike-air-force-1-low-downtown-ice-pack... air force 1 low downtown ice pack white grey woaded blue</a><a href="http://www.mulishasales.com/merrychristmas/kd-5-old">kd 5 old</a>
nike kobe shoes fundamental http://www.shindigdesignstudio.com/large/nike-kobe-shoes-fundamental

Bild för hal x new balance 577 day n night pack
Bild för cheap nike air max 2017 shoes navy blue white mens

<a href="http://www.caspiahome.com/cheapest/2014-nike-flyknit-air-max-womens-blac... nike flyknit air max womens black blue lagoon laser pink</a><a href="http://www.caspiahome.com/christmas/air-force-max-2013-prm-qs-area-72">air force max 2013 prm qs area 72</a><a href="http://www.caspiahome.com/christmassale/nike-classic-cortez-nylon-womens... classic cortez nylon womens shoes sale light blue white red</a><a href="http://www.caspiahome.com/content/air-jordan-iv-hare-g">air jordan iv hare g</a>
cheap nike air max 2017 shoes navy blue white mens http://www.foundationpreschool.com/Monday/cheap-nike-air-max-2017-shoes-...

Bild för air jordan ii shorts
Bild för mens air jordan xxx 30 hornets pe

<a href="http://www.projectradiant.com/content/cheap-kobe-11-womens-gold-grey-bla... kobe 11 womens gold grey black</a><a href="http://www.projectradiant.com/coupon/kd-6-wheat">kd 6 wheat</a><a href="http://www.projectradiant.com/couponcode/bred-black-red-nike-hyperdunk-2... black red nike hyperdunk 2017 flyknit big boys</a><a href="http://www.projectradiant.com/cybermonday/nike-hypervenom-phantom-iii-fg... hypervenom phantom iii fg black black black soccer cleats</a>
mens air jordan xxx 30 hornets pe http://www.heroes5krun.com/sale/mens-air-jordan-xxx-30-hornets-pe

Bild för kobe bryant shoes mentality

<a href="http://www.cristacarr.com/promo/air-jordan-vi-zoom">air jordan vi zoom</a><a href="http://www.cristacarr.com/promocode/cheap-nike-hyperdunk-2017-low-grey-w... nike hyperdunk 2017 low grey white black shoes</a><a href="http://www.cristacarr.com/replica/cheap-sale-nike-free-4.0-flyknit-runni... sale nike free 4.0 flyknit running shoes womens white black</a><a href="http://www.cristacarr.com/sale/air-jordan-x-leather">air jordan x leather</a>
kobe bryant shoes mentality http://www.jacobfroerer.com/instock/kobe-bryant-shoes-mentality

Bild för nike kobe 4 grey black

<a href="http://www.3newburghfloorcovering.com/christmas/cheap-nikelab-wmsn-air-m... nikelab wmsn air max 2018 pink black white</a><a href="http://www.3newburghfloorcovering.com/christmassale/air-jordan-flight-or... jordan flight origin zipper pants</a><a href="http://www.3newburghfloorcovering.com/content/cheap-nike-airjordanretro-... nike airjordanretro 12 pink black</a><a href="http://www.3newburghfloorcovering.com/coupon/nike-air-trainer-sc-ii-2-qs... air trainer sc ii 2 qs white neutral grey citron og retro 03</a>
nike kobe 4 grey black http://www.sfhio.com/201803/nike-kobe-4-grey-black

Bild för under armour curry 3 low rainmaker

<a href="http://www.marinerrealtyinc.com/fastshipping/adidas-ace-16.1-primeknit-f... ace 16.1 primeknit fg ag white core black solar yellow</a><a href="http://www.marinerrealtyinc.com/freereturn/women-shoes-sneakers-adidas-o... shoes sneakers adidas originals superstar glossy toe bb0683 on feet</a><a href="http://www.marinerrealtyinc.com/friday/kyrie-4-hyper-cobalt">kyrie 4 hyper cobalt</a><a href="http://www.marinerrealtyinc.com/good/kobe-bryant-footwear-shoes">kobe bryant footwear shoes</a>
under armour curry 3 low rainmaker http://www.ins-expert.com/promocode/under-armour-curry-3-low-rainmaker

Bild för adidas gloro 15.1 fg core black solar yellow white
Bild för air jordan 10 powder blue
Bild för air jordan 11 chanel
Bild för air jordan 2 spongebob
Bild för camo navy multi brown mens pg i 1 ts prototype ep
Bild för new balance 577 farmers market pack (new images

<a href="http://www.columbuscorporatewellness.com/sneakers/nike-air-jordan-1-flig... air jordan 1 flight 2 girls black vivid pink lucid green for womens</a><a href="http://www.columbuscorporatewellness.com/store/nike-air-force-1-flyknit-... air force 1 flyknit high mens red black white</a><a href="http://www.columbuscorporatewellness.com/view/nike-dunks-custom-kansas-j... dunks custom kansas jayhawk ku football team logo red blue by diversitile</a><a href="http://www.columbusvegfest.com/201801/hyperdunk-2017-cj-mccollum">hyperdunk 2017 cj mccollum</a>
new balance 577 farmers market pack (new images http://www.ensocreations.com/201804/new-balance-577-farmers-market-pack-(new-images

Bild för air jordan iii foot og

<a href="http://www.lactationconsultantsanantonio.com/freereturn/2018-air-max-x-n... air max x nike wmns air max 90 champagne black white</a><a href="http://www.lactationconsultantsanantonio.com/friday/air-jordan-30.5-foot... jordan 30.5 foot nba</a><a href="http://www.lactationconsultantsanantonio.com/good/2017-nike-lebron-15-ag... nike lebron 15 agimat philippines coastal blue metallic gold for sale</a><a href="http://www.lactationconsultantsanantonio.com/guarantee/air-jordan-29-gar... jordan 29 gary payton</a>
air jordan iii foot og http://www.powrpreneur.com/large/air-jordan-iii-foot-og

Bild för air jordan 7 leopard
Bild för nike air max 90 essential all white 537384 111

<a href="http://www.limericksocialist.com/201804/air-jordan-10-dwyane-wade">air jordan 10 dwyane wade</a><a href="http://www.limericksocialist.com/201805/air-jordan-10-dwyane-wade">air jordan 10 dwyane wade</a><a href="http://www.limericksocialist.com/article/air-jordan-xii-outfit">air jordan xii outfit</a><a href="http://www.limericksocialist.com/authentic/custom-triple-black-nike-cust... triple black nike customized nike roshe run shoes rainbow fabric pattern men s women s birthday present perfect gift customized nike shoes</a>
nike air max 90 essential all white 537384 111 http://www.homesenseenterprises.com/Monday/nike-air-max-90-essential-all...

Sidor

Lägg till kommentar