Olivolja skadar hudbarriären – Solrosolja stärker den!

oliveoil-skin-care-skinbarrier-integrety-sunfloweroil

Skönhetsindustrin drivs helt och hållet av sk "claims". Man är så van att matas med påstående att man inte ens reagerar. Claims som inte bara kommer från miljard-multisar, utan även från bloggare och hemmakokare som jag. Det är lätt att ryckas med och oreflekterat upprepa allehanda myter; "Vårdande kaktusfikonolja, collagenboostande alger, antiage bladibladikomplex..." Ja ni känner igen tugget? Olivolja är en sån ingrediens man självklart tänker är bra. Min mormor smorde t ex alltid in huden med olivolja och hon hade jättefin hy (sant!). Det finns t o m flera hudvårdsserier som har olivolja som nyckelingrediens (t ex Oliva som säljs på apoteket). Men tänk om olivolja visade sig vara direkt dålig för huden?

Olivolja skadar hudbarriären och kan orsaka irritation

I en studie från jan 2013 jämfördes ren olivolja med solrosolja för att se hur dessa två oljor påverkar hudbarriären. Testpersonerna utgjordes av 19 vuxna personer (som tidigare både hade haft eksem och inte). Under fyra veckor fick de två gånger om dagen smörja ena underarmen med olivolja och andra armen med solrosolja. Bland annat mättes sedan hudens PH-värde, hudbarriärens kondition (stratum corneum integrity), fukthalten i huden och eventuell irritation och rodnad. Det visade sig att olivolja faktiskt skadade hudbarriären och orsakade mild irritation hos ett signifikant antal personer (oavsett om de hade haft ekesem tidigare eller inte). 

Solrosolja ökar fukthalten och stärker hudbarriären

I samma undersökning visade det sig däremot att solrosolja tvärtom både stärkte hudbarriären och ökade hudens fukthalt. Det är klart att en studie inte gör någon sanning, men det är ändå både intressant och avslöjande. Men hur kan det här egentligen komma sig? Vad är det som gör att den ena oljan är bra för huden medan den andra inte är det? Det verkar inte vara riktigt klarlagt. Oljor har så klart olika fettsyresammansättning och innehåller dessutom en viss mängd oljesyra. En teori är att det är den här oljesyran som skadar huden.

Källa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22995032

Kommentarer

Bild för Ellinor

Mycket intressant vore ju att veta vilket kvalitet på olja de använt sig av, kallpressad eller raffinerad, eko eller besprutade grödor... Personligen tar jag ett sånt här test med en mycket stor nypa salt :-)

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Intressant. Min torra hud gillar ju ofta saker med solrosolja i, men det är ju så mycket annat i också så vet ju inte hur mycket det påverkar.

Bild för Estelle

Precis som Ellinor undrar jag om kvalite´n på oljorna, det verkar ju främst vara så att de använder sig av raffinerad olja i sådana studier. Så tar det också med en nypa salt.
Har iallafall köpt Solrosolja i dagarna (en annan olja tog slut) och ska testa.
För ett par veckor sedan köpte även ett par av de prisnedsatta Decubals Eco bodycream som du ju skrivit mycket gillande om, innehåller ju olivolja...
Gillar Bodycreamen, främst använt den som handkräm, blev för blank och inte helt ulitimat i övrigt heller i mitt ansikte..

Bild för Mitte
Mitte,

Hallå där! Tack för bra kommentarer och intressanta frågor! Jag har mejlat en av forskarna bakom studien och vidarebefodrat era frågor så nu får vi se om han svarar :)

Det skulle vara intressant att veta om oljornas framställningsmetod överhuvudtaget spelar någon roll för deras effekt på hudbarriären? Och i så fall på vilket sätt? En faktor att ta hänsyn till borde rimligen vara att kallpressade "virgin"-oljor (som jag själv gärna använder i mina hemmakok) ev är något mer instabila och reaktiva? Eller? Jag tänker att en eventullet oxiderad olja ju lätt kan skapa negativa reaktioner i huden (oxidativ stress, fria radikaler). Men man får ju nästa utgå ifrån att bägge oljorna var vid "god kondition" så att ingen hade börjat oxidera vid testets start. 

Men samtidigt, hur vet man vilken typ av framställningsmetod som använts på oljorna i en kräm, det står ju sälla närmare specificerat än just olivolja. 

Estelle, det här är relativt ny information för mig. Du har rätt i att olivolja ingår i Decubals eco-kräm som jag ofta puffat för här. Funderar just på hur jag ska förhålla mig till detta. Ren olja och kräm är ju inte nödvändigtvis samma sak. Men jag måste hålla med att det inte känns lika kul med en olivolje-kräm längre...

Bild för Jenny
Jenny,

Hej Mitte!

Roligt att du svarade på min tidigare kommentar. Nästa gång jag ser dig så ska jag gå fram och hälsa på dig!

Vad bra att du tog upp detta med olivolja. Min hudläkare har sagt, vid flertal tillfällen, att jag inte ska använda olivolja på huden för de vet att det kan orsaka kontakteksem. I Finn Andersens bok "Guldet från växterna" nämner han att ett fåtal människor kan få hudreaktion av olivolja. Och hänvisar till Läkartidningen nr 9/91, där det redovisas några fall av allergiskt kontakteksem vid användning under längre tid (fem år) utvärtes. Jag vill minnas att Apotekets olivolja har en varningslapp på flaskan som säger att den kan orsaka kontakteksem. Jag har använt olivolja till och från, speciellt på händerna, men även Moonsuns Cleansing oil med oliv, sesam och lagerblad. Bra att du har mailat en av forskarna så vi får lite klarhet i vilken typ av olivolja de har använt. Men nu kommer jag nog fortsättningsvis bara äta olivoljan.

Jag har framför allt använt avokadoolja, tistelolja och nattljusolja tillsammans. Finn Andersson kallar den blandningen för en lyxig olja som är bra att använda på ansiktshuden till natten (ska också vara karotin i, men han varnar för att inte alla tål karotin och jag kan reagera på lite allt möjligt så jag har hoppat över den). Har haft problem med eksem bakom öronen av alla ställen (iof bra för då syns de ju inte) o jag har provat alla möjliga oljor i nästan 20 års tid och nu äntligen hittade jag mirakelkuren - kokosolja. Bara ren kokosolja från Holistic. Känns helt fantastiskt! Lyckligtvis har jag inte haft några eksem i ansiktet på flera år, men om de skulle dyka upp ska jag prova kokosoljan på dem också.

Tack igen för en bra blogg som håller hög klass!

Jenny

Bild för Mitte
Mitte,

Tack snälla Jenny för att du vill delge dina erfarenheter. Mycket intressant information! Vad bra att kokosolja verkar funka bra för dig. Har också använt den i lite olika bodybutters. Det blir en härligt smörig konsistens, man behöver inte alls ta så mycket för den är rätt så fet. Skönt att du är av med eksemen nu i alla fall!

Bild för Dorte Nissen

Hej

Jag är ganska säker på att anledning till att upprepad behandling med olivolja kan ge irritation är att oljan innehåller benzosyre som kan ge kontakteksem. Det finns ju naturligt i oliverna (och i hög koncentration i lingon) och det är ju också stommen för parabener. Själv skulle jag inte använda solrosolja i ren form då den har ett högt omega 6 innehåll som kan ge en förskjutning i hudens fettsyrebalans och kanske öka inflammationen i huden?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Dorte, Intressant!! 

Jag har aldrig hört att olivolja innehåller bensoensyra, Så här står det om olivolja på shenet, http://www.shenet.se/ravaror/olivolja.html

men kanske har du bättre information?

Intressant också om omgea 6 och att det skulle kunna förskjuta fettsyrebalansen i huden. Vilka oljor rekommenderar du?

 

 

Bild för Dorte Nissen

Här kommer några länkar att läsa på. De två första handlar om bensoesyra i olivolja och den sista är ett blogginlägg om vegetabiliska oljor (man kan ta det med en nypa salt men jag tycker att författaren har en poäng). Själv tycker jag att avokadoolja är väldigt bra och även kokos (som jag dock föredrar att äta).

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691500000612
http://www.oliarola.eu/data/PDF/Servili2002.pdf
http://wellnessmama.com/2193/why-you-should-never-eat-vegetable-oil-or-m...

Bild för Andrea
Andrea,

Mitte - tack för att du alltid har så intressanta och problematiserande blogginlägg!

Dorte - intressant länk till Wellness Mama. Jag läste framförallt början av inlägget på Wellness Mama lite noggrannare och att just rapsolja ofta är hårt processad är väl ganska känt (?).

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det som konsument känns svårt att göra bra och väl underbyggda val av hudvårdsprodukter.

Bild för Moa
Moa,

Åh SUCK ibland är ignorance a bliss på riktigt, jag som har använt olivolja i flera års tid, som sminkborttagning innan rengöring och på hela kroppen efter dusch men nu kan jag ju inte fortsätta med det ;) Får läsa på lite och hitta en ny all round-olja.
För övrigt gillar jag stycket om myter som sprids utan att man reflekterar över det. Det är nog extremt vanligt, i många avseenden inte enbart bland skönhetsingredienser. Det är bra att man är medveten och vaktar sig själv så man inte kommer med tvärsäkra påståenden. Tycker bloggare har ett ansvar att inte sprida dessa myter, som kan leda till att folk gör felaktiga val. Viktigt att vara ödmjuk inför ny forskning och våga korregera saker man tidigare stått för.

Tack för ett superintressant blogginlägg som vanligt!

Bild för Mona / La Vie est Belle

Oj det är verkligen sådant man inte har den blekaste aning om utan man tror att det är så "föra att alla säger det". Jag har aldirg ritkigt gillat att ha olivolja i huden eller håret, ika bra det då. Så jag kör tryggt vidare med mittt kokosfett! :)

Bild för Mitte
Mitte,

Dorte, instämmer med Andrea, superintressant länkt till Wellness Mama! Sanna Ehdin har ju länge flaggat för fleromättade vegetabiliska oljor, en obalans mellan omega 6 och 3, vilket kan leda till inflammatoriska tillstånd i kroppen. 

Kände inte till att Olivolja innehåller bensoensyra. Jättenyfiken, var har du läst det?

Moa, håller helt med dig ang det ansvar vi som bloggar har att vara försiktiga med vilken information vi sprider. Jag skriver utifrån min egen nyfikenhet och intresse. Det blir enskilda ingredienser och saker jag snubblar över. Skönhetsbranschen fascinerar mig mycket eftersom den är full av spännande drivkrafter och kontroverser. Ofta stöter man på rätt så fantasifulla påståenden och då undarar man varje gång, "får man verkligen påstå vad som helst"? Det är en bransch med stora ekonomiska intressen, fåfänga drivkrafter, komplexa samband parat med en längtan efter förenkling och glättighet. Och rätt så ofta, ren och skär konsumtionsglädje. Vem vill inte unna sig ett nytt läppstift ibland!? Redan vid valet av ämnen börjar man sålart "snedvinkla" verkligheten. Vad jag väljer att skriva får kanske ibland ett oförtjänt fokus? Men hur ska man som enskild bloggare annars göra? Jag försöker balansera så gott det går och vara sunt ifrågasättande till det mesta. Ibland känns det kanske lite väl "problematiserande", men hjärnan funkar väl så att den först formulerar ett problem för att på så sätt kunna hitta en lösning?

Ja, jag är i alla fall otroligt glad och tacksam över att få dela era klokskaper och tankar. Rent lyxigt är vad det är.

Bild för Mats Lindström

Hej!
Bra att du Mitte fångar upp några av de påståenden som flyger runt, och drar igång en diskussion! Och många bra kommentarer! Jag vill säga att resultatet att Olivolja är ett sämre alternativ än Solrosolja stämmer bra med vad många andra har skrivit, och det är oxå vår erfarenhet. Men jag vill påstå att ingen av dem är helt optimal som hudvård.
Olivoljan är ganska reaktiv och som redan har påpekats så kan den ge symptom på överkänslighet vid långvarig användning. Solrosoljan är för sin del är en torr olja som lätt penetrerar huden, men tyvärr oxiderar den ganska lätt så den är inte heller lämpad som huvudingrediens i hudvården (eller i matlagningen faktiskt). Dortes inlägg ger ytterligare ett skäl att vara försiktig med solrosoljan.
Jag stödjer principen att vi bör processa våra råvaror så lite som möjligt, och föredrar alltid en kallpressad virgin olja för att den ska ha kvar så mycket som möjligt av de fettsyror och vitaminer mm som finns där ursprungligen. Och när oljan är intakt i sin naturliga form är den lätt för kroppen att känna igen och ta hand om vilket minskar risken för överkänslighet.
Min teori till varför Oliv- och Solrosolja används är pga att det är billiga oljor. Sen har man gjort nödvändigheten (snålheten?) till en dygd genom att man tillskriver dessa oljor de överdrivet positiva egenskaperna som vi alla har hört talas om. Det är som sagt lätt att ta påståenden som sanna efter ett tag, och det är jätteviktigt att vi kan diskutera och granska dem!
Till sist vill jag ge ett alternativ till de här två oljorna vi diskuterat. Det finns vegetabiliska oljor som passar för alla och har minimal risk för överkänslighet även vid regelbunden användning. En olja som gör ett bra jobb i att hålla huden i fin balans och är trevlig att arbeta med är ... Mandeloljan så klart :-)

Bild för Jenny
Jenny,

Hejsan Mitte vad roligt att du tar upp detta, jag har innan skrivit ett inlägg om just denna studie och att man sedan på samma plats finner flertal studier av att olivolja hjälper huden istället men att man poängterar man hur viktigt det är med kallpressad och oraffinerad olja för att behålla den hälsosamma biten av oljan, http://jennyjahn.wordpress.com/2013/09/27/olivolja-bra-for-huden/.
Vi behöver i regel oftast blanda alla intag med varierande oljor för att få varierande fettsyror i form av mättat, enkelomättat, fleromättat, mineraler och vitaminer, inte bara exponera huden med en enda. Mysiga hälsningar Jenny

Bild för Marie
Marie,

Hej!
Har du kommit över någon mer info ang vilka oljor som bygger upp och vilka som bryter ner hudbarriären? Hur är det t ex med arganolja, jojoba..
Jag använder en blandning av eko kallpressade oljor både till rengöring och fukt till ansiktet. Känns bra för att de är rena och inte fulla med konstiga tillsatser. Undrar dock om oljorna bygger upp eller bryter ner, tycker att jag har fått lite fler linjer i ansiktet, kan ju bero på att jag använt fel olja, eller så är det bara tidens tand.

Bild för maria
maria,

Knappast övergripande,och är säkert beroende på person. Olivoljan har hjälpt alla i min familj väldigt mycket. :) Dessutom är olivolja oerhört överlägsen att inta i jämförelse med andra oljor. Blodgrupper är också väldigt intressant att studera vad gäller intag. Mvh

Bild för Wholesale Jerseys Cheap

People who are having the problem of constipation are suggested to eat apples with the skin on. Sounds interesting, isn’t it?Today, you can send flowers to your friends and relatives located in different parts of the world online from the comfort of your home.Along with these natural food items a person should also drink sufficient water to relieve constipation.48 percent, to 5,071. So what are you still waiting for? Just send flowers to Noida to your loved ones and feel the difference yourself!All of us love to send flowers to our friends, relatives and to our beloved on special occasions, and if they happen to stay in Noida then doing the same has now become so easy.
<a href="http://www.cheapsportsnfljerseys.us.com/" >Wholesale Jerseys Cheap</a>

Bild för Tim Cahill Jersey

Take into account single pieces Colorful parts can readily build a room smaller sized. One would like to undertake the said process to validate his or her file for any probable irregularities found in government files. If you can make sure you arrive early, you will avoid the crowds and catch the first castle tour at 10 am. De rcentes recherches le suggre srieusement le contraire.Chinese Premier Li holds talks with German Chancellor Merkel in BerlinChina's submersible Jiaolong conducts 5th dive in Mariana TrenchYoungsters celebrate Int'l Children's Day in various ways across ChinaHong Kong's 20th return anniversary to be celebrated on July 1Cheongsam show held at Sanshuiwan scenic spot in Taizhou CityIn pics: Amboseli National Park in KenyaIn pics: outdoor cultural performance given by Ulanmuqi in N ChinaWater park attracts many citizens in SW China's Chongqing"Aaron Cruden Photo: Cui Meng/GTLess than a week after -Chinese President Xi Jinping -extended an invitation to a top New -Zealand rugby star to visit -China, three All Blacks arrived in -Beijing this week to help promote the game.
Tim Cahill Jersey http://www.thesoccerworldshop.com/Australia-Tim-Cahill-Jersey-Sale/

Bild för Cody Wichmann Jersey

Social network Advertising and marketing: That is very important to attract attention coming from the remainder through certainly not simply generating terrific top quality web content yet likewise drifting all of them in certain social media sites systems where your readers will definitely take in the web content. En 1964, forme l&#8217;Universit de l&#8217;Oregon coureur Phil Knight forme et son entra卯neur Bill Bowerman startade la socit afin hjelpe la communaut en cours d&#8217;excution obtenir un accs 脿 deux des meilleures chaussures."&nbsp;CHENGDU, March 5 (Xinhua) -- Chinese archeologists discovered a large deposit of bronze items in Chengdu, capital of southwest China's Sichuan Province, when excavating a tomb cluster dating from between the Spring and Autumn Period (770-476 B. You only have to provide the GDC ID or the case number to start with your exploration. If the customer enters a wrong digit, it would be useful to pick this up before the charge is incurred.
Cody Wichmann Jersey http://www.footballshop.us.com/LOS-ANGELES-RAMS_CODY-WICHMANN-JERSEY/

Bild för Mariano Rivera Jersey

once your eyes adjust youll feel as if you have been transported back through time to a long gone medieval era. Thirdly, subcontracting makes a more cost-effective option. Brand names have to have electronic efforts that include exploration as well as study.Author's Resource BoxCoSource offers more information on ecommerce web development frameworks, custom software development and CoSource - Website design to get your business started. Sounds interesting, isn&rsquo;t it?Today, you can send flowers to your friends and relatives located in different parts of the world online from the comfort of your home.
Mariano Rivera Jersey http://www.baseballshopuk.com/new-york-yankees-mariano-rivera-jersey-uk/

Bild för Joshua Holsey College Jersey

Les sacs remplis de gaz de rembourrage a rvolutionn le monde de basket n盲r det Nike Cortez Dames tait introducerede il y a plus de 30 ans.How To Draw Manga Chibi CharactersChibi or Super Deformed are fun characters used in Manga. The last step is to forward your petition and your payment of $18. So steep are the cliffs and peaks on which they sit they are virtually unconquerable and they gave the Moors a fantastically hidden strategic strong hold. The clothes with decorative items and buttons are not safe for infants as they can remove the items and buttons and eat them making them to choke.
Joshua Holsey College Jersey http://www.ncaasportsshop.com/Auburn-Tigers-Joshua-Holsey-Jersey/

Bild för Terron Armstead Jersey

The sheer scale and vastness of these natural caves simply cant be imagined so jump in your hire car and experience this wonder for yourself.The agreement still needs the approval of several national parliaments, including the Greek parliament, said Tusk, adding that the European Council will formally implement the European Stability Mechanism (ESM) program in Greece."NAIROBI, Jan. It teaches how to draw any manga character with ease and bring him or her to life with the use of details such as facial expressions, body movement, eyes, hands, hair, clothing and more.Make use of the age regulation policies when shopping for toys.
Terron Armstead Jersey http://www.sportsnflshop.com/New-Orleans-Saints-Terron-Armstead-Jersey-S...

Bild för Josh Covey Texas Longhorns Jersey

It also needs to be able to be found by search engines, and linked in with the products for sale. The last one is the mechanism by which the e-commerce site will be set up.""The World Series is going to be used to gauge the players' preparation.The same is true of email addresses: each one is valuable, as it can be used to inform the customer of new products and site updates after the transaction has taken place. The problem is a Paris short stay will only ever provide a glimpse of what can be seen here; some of the world's most important art collections including the infamous Mona Lisa are on display.
Josh Covey Texas Longhorns Jersey http://www.thecollegeproshop.com/Texas-Longhorns-Josh-Covey-Jersey/

Bild för Benoit Tremoulinas France Jersey

If the customer enters a wrong digit, it would be useful to pick this up before the charge is incurred. Apple:Apple is an effective natural food to cure constipation. A plain shirt or dress is highly recommended. Since hair plays an important role in defining a character, it must be done right and well."&nbsp;CHENGDU, March 5 (Xinhua) -- Chinese archeologists discovered a large deposit of bronze items in Chengdu, capital of southwest China's Sichuan Province, when excavating a tomb cluster dating from between the Spring and Autumn Period (770-476 B.
Benoit Tremoulinas France Jersey http://www.sportssoccershop.com/France-Benoit-Tremoulinas-Soccer-Jersey-...

Bild för Bruno Caboclo Jersey

The West Texas Intermediate for August delivery moved down 54 cents to settle at 52.48 percent, to 5,071. It also needs to be able to be found by search engines, and linked in with the products for sale. Remove unnecessary items along with de-clutter Even before you purchase furniture and to enable you to develop an effective floor plan, remove things that aren&#8217;t needed within the room along with de-clutter.60.
Bruno Caboclo Jersey http://www.thenbauk.com/Toronto-Raptors-Bruno-Caboclo-Jersey/

Bild för Justin Upton Jersey

With the advent of the Internet, you can send flowers to noida very easily.S.5. They will become the responsibility of the people you choose to work with. And after 17 hours, we have it, we will continue to support Greece,"" European Council President Donald Tusk told a press conference shortly after the eurozone leaders passed the new bailout deal to help avert the debt-ridden country's bankruptcy and exit from the eurozone.
Justin Upton Jersey http://www.mlbshop.us.com/Detroit-Tigers-Authentic-Justin-Upton-Jersey/

Bild för Sammie Coates Jersey

For More Information About Social Media Profile Design, Social Media Marketing Trinidad &amp;Amp; Tobago, Social Media Marketing Services In FLorida, Social Media Marketing Services In Jacksonville, FLorida, Florida Social Media Company, Florida Social Media Marketing Company, Jacksonville Social Media Training, Linkedin Social Media Strategy, Local Social Media Marketing, Jacksonville Social Media Marketing, Jacksonville Social, FLorida Social Media Marketing Services, Jacksonville FL Social Media, Social Media Marketing FLoridaFor More Information Visit: https://www.In Asia, Chinese shares surged for a third consecutive trading day Monday, following dramatic moves by the government to stabilize the market, with the benchmark Shanghai Composite Index jumping 2. They will become the responsibility of the people you choose to work with. The faster you look for them, the faster you will manage to manufacture the parts you lack.HAIKOU, June 22 (Xinhua) -- South China's Hainan Province has relocated more than 40,000 people as the eighth typhoon of 2015, Kujira, is expected to land in southern China on Monday night.
Sammie Coates Jersey http://www.nflmall.us.com/Pittsburgh-steelers-sammie-coates-jersey/

Bild för Andrej Sekera Jersey

There are several home design tactics that can properly help make your area greater. The last one is the mechanism by which the e-commerce site will be set up. With the advent of the Internet, you can send flowers to noida very easily. Before choosing modern home furniture, you have to establish where you should position each furnishing. Start looking for some Precision Engineering Preston experts to whom you can outsource the production of the spare parts you are not able to produce.
Andrej Sekera Jersey http://www.nhlhockey.us.com/Edmonton-Oilers-Andrej-Sekera-Jersey/

Bild för Grzegorz Krychowiak Jersey

Helpfully a winding path has been added along the route making the entire series of crystal blue pools accessible to everyone, at the top there are even showers and restaurants or places to have a barbeque.Author's Resource BoxACar Hire Alicanteis the perfect way to explore the region. It will be used to store the content, and the framework, which serves the content, and provides an interface to the payment processing service provider. On the other hand, any information about the customer that is retained must be done in as secure a way as possible.6.
Grzegorz Krychowiak Jersey http://www.worldsoccershopuk.com/poland-grzegorz-krychowiak-jersey-uk/

Bild för Bryan Weitzman College Jersey

Women are advised to insert one Aabab tablet half an hour before the love act into the genital passage. There were no marathon races for me owing to the injury and am happy it has healed completely," she said on Wednesday in Eldoret. What these employees hadn&#8217;t measured on, however, is just how addictive personalised jigsaws may be.S.The body of the last victim was found last November aboard the wreck, which is currently docked at the northern port of Genoa for scrapping.
Bryan Weitzman College Jersey http://www.sportsncaashop.com/Ucla-Bruins-Bryan-Weitzman-Jerseys-Sale-58...

Bild för Joel Obi Jersey

He however said he wanted a better Zambia.&lt;p&gt;Now, after you have known about the grades, go for hardwoods such as &lt;a href=&quot;Mr. Other jobs would be on sales for those who have exceptional customer relations skills. You can't fall in love with regular season success and understand the little things that change a series and change a championship run," said Curry following the game.
Joel Obi Jersey http://www.worldsoccershop.us.com/NIGERIA-JOEL-OBI-JERSEY/

Bild för Patrick Sharp Jersey UK

Teammate Kevin Durant also chipped in with 30 points, nine rebounds and six assists as Golden State improves to 92 on the season and 51 on the road.""I was adamant from the outset that there would be no compromise on national security despite calls to abandon process and just fill the numbers," Dutton told News Corp.)&bull;Dehydration.Another contender to be reckoned with is the Prague champion this year, Valary Aiyabei of Kenya, with a best of 2:21:57.Schettino always denied the criminal charges, blaming the helmsman for the wrong maneuver and other members of his crew of misconduct.
Patrick Sharp Jersey UK http://www.nhlhockeyshopuk.com/chicago-blackhawks-patrick-sharp-jersey-uk/

Bild för Stephen Piscotty Jersey

Health services will be scaled up to ensure that maternalmortality rate drops further to 126 in 100,000 people, down from210 in every 100,000 people, he said. Following this, you are able to see how your jump is bound to increase. So why not have your perfect vacation and rent in one of those tel aviv apartments now?Tel aviv apartments are also one of the best stuffs Israel has. ?I don?t think it?s fair that a major manufacturer such as GM can let something like this go by and not give it some serious thought. All of a lot of these skills are an essential part of functioning well and will eventually help them after in life after they begin their instructional journey.
Stephen Piscotty Jersey http://www.themlbsportsshop.com/St-Louis-Cardinals-Stephen-Piscotty-Jers...

Bild för Nolan Patrick Jersey Sale

Concentration on the heavier weights should fade since you progress through the levels.Britain has voted to leave the European Union after a campaign led by the U. It is our collective duty to bring back unity in our country. Its prolix evenly sized pores give the wood a fine touch and even grain. The church leaders also visited the opposition leader in prison.
Nolan Patrick Jersey Sale http://www.thenhlhockeyshop.com/Philadelphia-Flyers-Nolan-Patrick-Jersey/

Bild för Blank Jersey

Aabab tablet also cleanses your genital passage and helps to emit pleasant smell.Daily usage of Aabab tablet constricts the muscles in your genital passage and enjoys enhanced sexual pleasure. The onsite is where you can work on a pro shop on skiing site while the off site is where you can run your own ski shop."We have been innocent and shall be," he said in a brief statement posted on his Facebook page."The second quarter was great, one of the best quarters we've played," Warriors head coach Steve Kerr told the media following the victory.
Blank Jersey http://www.theworldsoccershop.com/POLAND-BLANK-JERSEY/

Bild för Dalvin Tomlinson Women&#039;s Jersey

Yet men still would rather have a big male organ than a small one, even when their current equipment functions exceptionally well and provides pleasure to their partner(s). It is our collective duty to bring back unity in our country.Like UKIP, far rightwing groups such as the French Front National and Germany's Alternative fur Deutschland are enjoying record popularity, while the rightwing parties have taken the reins of government in several European countries. Women, who gave birth to two or more children, are likely to suffer from loose genital passage.""I was adamant from the outset that there would be no compromise on national security despite calls to abandon process and just fill the numbers," Dutton told News Corp.
Dalvin Tomlinson Women's Jersey http://www.nfldraftmall.com/NFL-DALVIN-TOMLINSON-JERSEY/

Bild för Dwyane Wade Jersey

6 billion euros. But according to experts, the death toll would have not been so dramatic if the captain had immediately decided to evacuate the ship.A extensive angle lens will constantly have an angle of view that is significantly less than that of fisheye lens of the exact same focal duration. Following this, you are able to see how your jump is bound to increase.Within this easy how to guide, I am going to give you some apparent deciding factors on selecting an ideal and quality photographer that could deliver timeless photos that will certainly make you happy and proud to show to all of your family members.
Dwyane Wade Jersey http://www.teambasketballwear.com/Miami-Heat-Dwyane-Wade-Jersey/

Bild för Trent Williams Jersey

There were no marathon races for me owing to the injury and am happy it has healed completely," she said on Wednesday in Eldoret. It is quite expensive and risky. The fibrous tissues and mucus membrane in the vaginal passage stretch several times during child birth. Smoking is simply bad news for health in general, but it can specifically add to small male organ woes. There were no marathon races for me owing to the injury and am happy it has healed completely," she said on Wednesday in Eldoret.
Trent Williams Jersey http://www.footballshopnfl.com/washington-redskins-trent-williams-jersey...

Bild för Cheap Malcolm Smith Jersey

You can make use of Indian Gooseberry to get rid of odor in your vaginal area.Prosecutors at the trial in the city of Grosseto also requested Schettino's arrest.Helios owners Ring International Holding, Franklin Templeton and the GSO fund signed the contract to sell the full stake in the coatings maker in Vienna on Tuesday, according to the STA report. was expected back in Nigeria on Friday evening after drawing goalless with Mexico in an international friendly on Wednesday.LAGOS, March 6 (Xinhua) The Nigeria Football Association ( NFA) on Thursday handed the Super Eagles with a code of conduct booklet as they prepare for the Brazil 2014 FIFA World Cup.
Cheap Malcolm Smith Jersey http://www.footballofficialsauthentic.com/sports/nfl-jerseys/san-francis...

Bild för Kyle Singler Jersey

"He said the government continues to encourage science educationwhereby in the seven years, 80 percent of students in tertiaryinstitutions will be offering sciences. You wedding photos are all what you will have throughout your life to remember and reflect. If your in the market for a circular and your shooting with a total frame camera then your wanting at a focal assortment of 810mm."The robust processes have also helped protect the Australian community from those who may have wished to do us harm by exploiting our generosity. But although frustrating now and then, there was also a necessary sense of satisfaction as they slowly began to take the shape.
Kyle Singler Jersey http://www.thenbasportsshop.com/Oklahoma-City-Thunder-Kyle-Singler-Jersey/

Bild för Cheap Jerick McKinnon Jersey

"We've all been in situations knowing what it takes in April, May and June.&lt;p&gt; First and foremost thing that you must be aware of is, in how many grades the woods are available in the market. Regardless of what variety of sport you are involved in, whether basketball, football, volleyball, or even baseball, having a higher vertical leap will allow you pull off those big plays. We all have furniture in our home, don&rsquo;t we? And it is without any doubt made of wood, right? It is one of the few things that every person owns in different patterns with its inherent beauty.The source said the refugees were refused entry after the Five Eyes intelligence network alerted Australian authorities.
Cheap Jerick McKinnon Jersey http://www.nflshopus.com/Minnesota-vikings-jerick-mckinnon-jersey-tshirt/

Bild för Jon Dadi Bodvarsson World Cup Jersey

It is the reflection of the greatness and the wonders of the place which has been put in these masterpieces by the hands of the people who have already been a part of it through its one hundred years. 26 (Xinhua) The Rwandan government on Tuesdayoutlined development priority areas within the next seven years asthe country focuses on fast tracking toward middle incomestatus.reimbursement for those whose insurance rates have increased as a result of the speeding tickets caused by GM?s defective speedometerThe legal filing includes quotes from 19 complaints which are posted on the web sites of National Highway Traffic Safety Administration and other sites that feature the alleged problems with GM speedometers. Well, frankly, I think our position has been vindicated.The government targets to create over 1.
Jon Dadi Bodvarsson World Cup Jersey http://www.soccerworldproshop.com/Iceland-Jon-Dadi-Bodvarsson-Jersey/

Bild för James Worthy Jersey

In June, church leaders from the influential Catholic Church held talks with Lungu and called for the release of the opposition leader in order to ease tension in the country.com/woodspecies&quot;&gt;Maple wood&lt;/a&gt; and Natural walnut veneer.S. All of a lot of these skills are an essential part of functioning well and will eventually help them after in life after they begin their instructional journey. There are a lot of bars and restaurants there where you could consider staying with your friends.
James Worthy Jersey http://www.nbamall.us.com/Los-Angeles-Lakers_James-Worthy-Jersey.html

Bild för Nikita Zaitsev Russia Jersey

Zwicker has commented that although he is an experienced and careful driver he is uncomfortable to drive not knowing how fast you are going. A variety of selectors and properties is called a rule.Health services will be scaled up to ensure that maternalmortality rate drops further to 126 in 100,000 people, down from210 in every 100,000 people, he said.What&#8217;s the important distinction?The Variation between a Fisheye Lens and a Extensive Angle. To accomplish the &#8220;fisheye effect&#8221; you would will need a lens with a focal length of involving 8 or 10mm.
Nikita Zaitsev Russia Jersey http://www.thenhlhockeyjerseys.com/Team-Russia-Nikita-Zaitsev-Jersey-Sale/

Bild för Frailyn Florian Italy Jersey

?An almost similar suit was filed this week at the US District Court in Oregon by John Hall who said that he has paid $427. Undergo 35 week potency phases for both lower and chest. That is usually, on Day 1 you start by engaging in a series of tempo runs, sprints and lowintensity plyometrics (following your proper warmup of course). It is one among the best natural vaginal tightening methods to restore vaginal tightness. You can make use of Indian Gooseberry to get rid of odor in your vaginal area.
Frailyn Florian Italy Jersey http://www.theworldbaseballclassicshop.com/frailyn-florian-team-italy-je...

Bild för J. D. Martinez Jersey

To that end, using a first class manhood health cr&egrave;me (health professionals recommend Man1 Man Oil, which is clinically proven mild and safe for skin) is critical. It wouldn&#8217;t are so funny experienced the &#8216;puzzler&#8217; not used the phone while it continued to be attached. There were no marathon races for me owing to the injury and am happy it has healed completely," she said on Wednesday in Eldoret. This piece will show you ways and strategies on how to increase your vertical jump. It is not just a seasonal trend nevertheless a trend which never comes to an end.
J. D. Martinez Jersey http://www.sportsbaseballshop.com/Arizona-Diamondbacks-Jd-Martinez-Jersey/

Bild för chouqin

Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I'm experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

Sidor

Lägg till kommentar