Ren Ultra Moisture Day Cream – Rent eller inte?

ren-ultra-moisture-day-cream 

Behaglig, men dyr och kanske inte helt Ren?

Ren är ett varumärke jag inte riktigt får kläm på. De har alltid marknadsfört sig som rena produkter och med sin egna märkning "NO" deklarerar de sig fria från "Parabens, sulfates, meneral oil, petrolatum, synthetic fragrance, synthetic colours, T.E.A, D.E.A, Glycols, Silicones, PEGs, ET AL."  En hedervärt lång lista, men jag undrar i alla fall hur rena de egentligen är? Och ärliga? När jag kollar INCI så upptäcker jag för det första en rätt så lång och svåruttalad ingredienslista. Behöver kanske inte betyda något särskilt, men det väcker ändå alltid lite misstankar och extra google-lust. Dessutom blir jag förvånad över att Ren Ultra Moisture Day Cream  utlovar att "energigivande ingredienser från bokens knoppar förbättrar hudens fuktbevarande egenskaper" samtidigt som just dessa ingredienser står absolut längst ner på INCI (som ju enligt lag måste skrivas ut i storleksordning)? De står alltså längre ner i ingredienslistan än de allergena och hudirriterande parfymämnena LinaloolLimoneneFarnesol. Vad beyder egentligen det? Lurig marknadsföring eller hög koncentration av parfymämnen? Fast värst är ändå att upptäcka att krämen innehåller det formaldehydbildande konserveringsmedlet Sodium Hydroxymethylglycinate.

Känsla och doft: Diskret och fräsch rosdoft. Mycket lätt och behaglig på huden, går snabbt in.
Hudtyp: Torr
Återfuktande:
 Återfuktar bra utan att kännas fet och tung.
Hudvårdande: Innehåller tefrö-olja och tranbärsolja, som sägs vara rika på antioxidanter och nyttiga fettsyror, nyponfröolja som naturligt innehåller a-vitaminsyra (om än i försvinnande liten mängd), hyaluronsyra som är fuktbindande (genom att bilda en film på huden) samt algextrakt som sägs vara fuktbindande och antiinflammatoriskt.
Tveksamheter? Innehåller det formaldehydbildande konserveringsmedlet Sodium Hydroxymethylglycinate. I övrigt: Myristyl Myristate (klassat som irriterande), Triheptanoin (En relativt ny ingrediens som kan öka hudens upptagningsförmåga, brist på data), Phenoxyethanol (konserveringsmedel, klassat som irriterande). Innehåller även Parfym, varav bland annat de hudirriterande parfymämnena  LinaloolLimoneneFarnesol

Pris: 50 ml, 419 kr just nu på eleven.se
Inköpsställe: Apotekt Kronan
Bäst: Behaglig på huden och återfuktar bra
Sämst: Dyr och med innehåll av några tveksamma ämnen

Betyg: 3 av 5
Köpa igen? Förmodligen inte

Inci – Ren Ultra Moisture Day Cream

Rosa Damascena Flower Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Ethylhexanoate, Camellia Oleifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Myristyl Myristate, Glycerin, Cetearyl Glucoside, Lauryl Laurate, Triheptanoin, Lecithin, Betaine, Oryzanol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Phenoxyethanol, Safflower Glyceride/ Palm Oil Aminopropanediol Esters, Laminaria Ochroleuca Extract, Sodium Hyaluronate, Parfum (Fragrance), Linalool, Limonene, Farnesol, Fagus Sylavatica Extract, Cassia Alata Leaf Extract, Pueraria Lobata (Kudzu) Symbiozome Extract, Carbomer, Sodium Hydroxymethylglycinate, Tocopherol.

 

Kommentarer

Bild för Elisabeth

Jag var väldigt förtjust i Ren då jag just började gå över till naturlig hudvård för ca. fem år sedan. Hade inte riktigt lika bra koll då på ingredienser som jag har nu, så det var först något år senare som jag upptäckte att innehållet inte var det bästa.
Minns att jag gillade de flesta produkter jag testade av Ren, men man tycker ju att de kunde rensa upp lite i innehållet. Tycker precis som dig att det är konstigt att de påstår sig vara helt rena då de egentligen inte är det. Blev själv lurad av det då jag inte hade så mycket koll tidigare.

Bild för Mitte
Mitte,

Tack Elisabeth, vad intressant att höra! Och att vi är fler som reagerar likadant. Alltid så tråkigt att behöva vara lite neggig och petig, men man vill ju samtidigt informera om sånt man upptäcker. 

Bild för Lovisa
Lovisa,

Mycket tveksam kan en vara till REN Skincare, håller med om allt som nämnts. Specielt med hur de marknadsför sig - de kan väl åtmistone skippa alla dofter och försöka framstå som lite fräscha/"rena" (mkt dofter med andra ord!).
Dock tycker jag om deras produkter, speciellt deras masker, men jag skulle aldrig köpa de i butik i Sverige. Tipsar istället om deras egna hemsida http://www.renskincare.com/ alt http://www.lookfantastic.com/home.dept - då det fraktas från Storbritanien finns ingen risk för tull, och priserna är cirka halverade jämfört med att köpa i butik i Sverige. Har handlat från bägge sidorna, frakt kanske 1-2 veckor (helt acceptabelt i min bok).

Tack för en bra blogg/hemsida!

Lovisa

Sidor

Lägg till kommentar