Tvål, tvättkräm eller rengöringsmjölk – vad är mest effektivt?

 

estelle--thilde-cleansing-milk-fragrance-free

la-roche-poosay-toleraine-test

dax-tvattcreme-test

anglamark-baby-wash-all-in-one

Tensid eller olja och emulgeringsmedel, olika metoder att rengöra

Jag var nyfiken på hur stor skillnaden egentligen kunde vara mellan en tvål, en rengöringsmjölk och en sk "tvättkräm". För att ta reda på det gjorde jag en enkel, högst oventenskaplig test hemma vid köksbänken. Jag har skrivit respektive produktnamn med exakt samma make up och tog sedan tid på hur länge jag var tvungen att gno. Jag har valt att jämföra två eko-märkta produkter med två konventionella, för att se om det var någon större skillnad dem emellan. Samtliga produkter är tänkta för känslig hud.

Bäst på att tvätta rent

  1. TVÅL, Änglamark baby wash all-in-one (Eko)= bäst och mest effektiv, tvättar rent snabbt och utan gnugg, obs ej för ansiktet, torkar ut huden!
  2. RENGÖRINGSMJÖLK, La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser = Liknar en tvål i känslan. Blir snabbt och enkelt rent, även fast den efter en tids användning fick min hy i ansiktet att bli lite torr.
  3. RENGÖRINGSMJÖLK, Estelle & Thild Cleansing Milk Fragrance Free (Eko)= Inte lika lätt att tvätta rent. Efter 30 sek finns fortfarande rester av make up på handen. Efter ytterligare en halv minuts gnuggande så är det däremot hyfsat rent. Snällast mot huden!
  4. TVÄTTKRÄM, Dax = Sämt i mitt test gick det för Dax Tvättkräm. Fick gnugga hårt, men ingenting hände knappt på 30 sek. Efter en minut är det forfarande mycket make up kvar på handen. Trots att tillverkaren inte direkt rekommenderar den här produkten för ansiktet, så har jag själv testat den för det ändamålet. Den gjorde min hud i ansiktet irriterad.

Så fungerar en rengöringsmjölk

En flytande tvål tvättar rent med hjälp av tensider, vilka samtidigt ofta kan vara rejält hudirriterande/uttorkande. En rengöringsmjölk använder sig av en annan princip, nämligen den att fett löser fett. Fettet i produkten löser upp fettet. För att sedan forsla bort smutsen från hudytan tillsätter man ibland små mängder av någon tensid, men annars tar man ofta hjälp av ett emulgeringsmedel. Emulgeringsmedel tillhör precis som tensiden gruppen surfektanter (dvs har en förmåga att förändra ytspänningen i vatten). Emulgeringsmedel är nödvändiga för att binda ihop fett och vatten, t ex i en kräm, men de används alltså även i rengöring. Till skillnad från tensiderna anses emulgeringsmedel vara lite mindre "ettriga".

Mildaste produkten?

Jag har förvisso inte testat tvålen i ansiktet, den skulle bli alltför uttorkande! Resterande tre produkter har jag testat en längre tid som ansiktsrengöring (även fast Dax inte är rekommenderat att användas just så). Den produkt som var snällast med min hy är helt klart Estelle & Thildes Cleansing Milk Fragrance Free. La Roche-Posay´s Toleriane tvättade rent med en otrolig lätthet, men blev efter en längre tids användnig lite för uttorkande för mig. Dax Tvättcreme funkade i ansiktet till en början, men relativt snart började min hud att reagera med hetta och rödflammighet direkt efter användning.

 

anglamark-tval-estelle-thild-cleansing-milk-la-roche-posay-toleriane-dax-tvattcreme

INGREDIENSER – Änglamark Baby Wash all-in-one

Aqua, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betain, Sodium Cocamphoacetate, Citric Acid, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

INGREDIENSER – Estelle & Thild Cleansing Milk Fragrance Free

Destillerat vatten, jungfru solrosolja*, rosdestillat*, destillat från blåklint*, växtvax, mandelolja*, avocadoolja*, vaniljextrakt*, aloe vera extrakt*, naturligt glycerin, olivbladsextrakt, naturlig sockertensid, xanthan gum, citronsyra, mild konservering.

INGREDIENSER – La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser

Aqua, Ethylhexyl Palmitate, Glycerin, Dipropylene Glycol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Capryl Glycol

INGREDIENSER – Dax Tvättcreme

Aqua, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Urea, Ceteareth-12, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Kommentarer

Bild för Anki
Anki,

Kul att läsa om. Gillar egna ovetenskapliga tester:)

Bild för Jenny
Jenny,

Hej Mitte!

Funderar fortfarande på det där med olivolja på huden. Hur tänker du kring Aleppotvålen? Det är ju olivolja i den, men den kanske är så pass "processad" så att det inte kan vara någon risk för kontakteksem? Vad tror du? Använder du Aleppo?

Jenny

Bild för Mona
Mona,

Vilket pedagogiskt test, gillar sånt! Jättebra att kunna se själv hur olika de rengör. Till ansiktet tillämpar jag fett-löser-fett-metoden och använder Maria Åkerbergs Olive Cleansing (och cellulosasvamp). Den tar bort make up riktigt bra men kräver en del massage. Huden känns nästan som återfuktad efteråt. Använde tidigare olika tvättgeler (ej eco) som torkade ut huden och jag upplevde dessutom att de tog make up mycket sämre än Olive Cleansing. Att fett löser fett var en revolutionerande upptäckt för mig!

Bild för Annika Eriksson

Bra test! Själv använder jag bara jojobaolja till rengöring :)

Bild för Mitte
Mitte,

Hej och tack för fina kommentarer! :)

Jag gillar också att rengöra med olja, däremot funkar det inte så bra för mig att bara ta bort oljan sen med varmt fuktad rondell/frottébit. Det blir för kraftigt/irriterande på min hud. Jag försöker nu testa att komponera ihop en tvåstegsrengöring med olja plus mild rengöringsgel. En mer naturbaserad variant av en gammal favorit rengöring från Babor. Men jag har inte hittat den optimala kombon än. nÅgra tips?

http://beautycomesclean.se/blogg/201212/favoritprodukt-jag-vill-ha-som-e...

Aleppo funkar bra för mig som hand/kroppstvål, men inte i ansiktet. Blir för uttorkande ändå. Vet inte alls hur olivolja beter sig på huden då den förtvålats? 

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Bra och roligt test med bilder. :-)
Jag har labbat lite med liknande funderingar, men jag tycker det är svårt att komma fram till något för jag tycker det är så olika på vad man ska tvätta bort.

Bild för Annika Eriksson

Har du testat att använda bodylotion eller liknande? Alltså en fet emulsion bara utan tensider?

Bild för Isabel

Har använt Estelle & Thild Parfymfri två månader tillbaka sen jag insåg att min hy är nog av den känsliga sorten. Har ifs inte testat så många andra rengöringmjölker för att göra en konkret jämföring (dock införskaffade jag mig Phenomé Leave-On Purifying Cream nyss). Vad jag insåg, precis som du, att det tar några tvättar innan allt är borta, men att tillsammans med en ansiktsduk blir det hela mer effektivt! Det blir väldigt liknande till oljerengöring.
Men å andra sidan, vem säger att tvätta ansiktet bör gå fort, jag brukar faktiskt gilla att stå där och massera ansiktet ett tag, få upp flödet liksom ^^

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Malin,

håller med dig, det kan skilja rätt mycket på vad man ska ta bort. Svårt så klart att göra ett 100% rättvisande test, men jag målade handen med ett par olika typer av makup-produkter. Några feta och några mer vattenbaserade. Den optimala rengöringen för mig är så klart den som tar bort allt lika effektivt. :) Men det kanske är en fåfäng dröm?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Annika, 

Nej, jag har aldrig testat att använda en fet kräm som rengöring. Intressant!! Funkar det?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Isabel, 

Håller med dig, det kan vara en härlig ritual att rengöra huden. Gillar också att massera, för att få en mild och skonsam rengöring. Babors oljerengöring som jag nämner i en tidigare kommentar funkar just så. Först masserar man ansiktet ca en minut med en olja, sen lika länge med en rengöringsgel och så slutligen en minut med vatten. Blir helt rent och helt utan att strama. Det viktigast är väl att det just blir rent utan att man liksom måste gno eller skrubba för att få bort make, etc. Massagen är ju härlig av andra skäl så att säga.

Ps. Kul inlägg om din 5-dagars detox, vilket fint resultat! Nu blir jag peppad.

Bild för Estelle

Kul med sådana här tester! :)
Jag brukar också testa så på handen emellanåt med olika produkter, direkt efter att jag läste det här inlägget igår gick jag och testade med olja (avokado) under Estelle & Thilds rengöringsmjölk och märkte att det gjorde att sminket löstes upp väldigt mycket enklare och blev snabbt rent på et mycket bättre sätt än enbart rengöringsmjölken.
Jag vet dock inte vad jag skulle tycka om samma sak i ansiktet utan att ta bort det hela med pads el liknande, men det är ju bara att testa utan pads..
Hur kommer det sig förresten att du använder dig av icke naturliga/ ej ekologiska produkter?
Trodde inte att du köpte sådant "skit"?!?

Bild för Mitte
Mitte,

Tusen tack för tipset om den mjölkiga olje-rengöringen Nina! Precis så där fungerar min gamla Babor-rengöringsolja också! Nu har jag beställt oljan (plus några andra produkter från Melvita, deras anti-age kräm lät spännande och lip balmen har jag också läst om tidigare som en bloggfavorit! :), men säg mig, varför säljer inte du Melvita på din shop? :)

Bild för Mitte
Mitte,

Estellle, tusen tack för en högst relevant fråga om varför jag tog med några konventionella produkter i testet. Herregud, jag inser att jag helt glömde förklara det i mitt inlägg! Tanken var ju att ha några "vanliga" produkter att jämföra med. Tänkte det skulle addera ytterligare en vinkel. Tack för påpekandet, nu lägger jag in den förklaringen.

Bild för Nina B

Mitte->Jag kan tyvärr inte köpa in Melvita eftersom det krävs en svensk distributör, deras sortiment är ju gigantiskt så det krävs nog att ett ganska stort företag intresserar sig för märket innan det dyker upp i Sverige.

Bild för Mitte
Mitte,

Äsch vad synd! Vet inte hur det funkar i detaljistled, men konstigt att inte ett så stort varumärke finns representerat hos någon distributör? Kanske något för dig att bli? :)

Bild för Annika Eriksson

Hej igen!
Kräm som rengöring löser upp smuts ungefär på samma sätt som olja, men är enklare att tvätta bort eftersom fettet är emulgerat med vatten. Det finns väl till och med rengöringslotion som innehållsmässigt inte skiljer sig särskilt mycket från bodylotion.
När jag tvättar bort smink med olja så får jag inte bort precis all olja, men jag tycker bara det är bra. Den lilla mängd som blir kvar blir bra som "nattkräm".
Jag försöker i alla fall undvika att använda löddrande tensider i ansiktet.

Bild för Estelle

Jag gillar absolut att du jämför konventionella produkter med naturliga/ekoprodukter.
Jag skulle dock aldrig göra det själv (iallafall inte i ansiktet) om det krävdes att jag måste lägga pengar på konventionella produkter som har ett innehåll som jag inte vill vare sig utsätta mig själv eller miljön för många gånger.
Men du kanske har sluppit lägga pengar på dessa och inte är lika petig med vad du använder på din hud som jag?

Bild för Estelle

Hoppas att du inte uppfattar mina kommentarer som elaka eller något nu bara(inte alls min mening) men undrar bara hur du tänker eftersom jag egentligen uppfattar dig som någon som enbart vill hålla sig till så rena naturliga/ekologiska produkter som möjligt....

Bild för hanan

Åh vilket intressant expriment. Det går ju också att rengöra med vegetabilisk olja eller kanske en konjak Sponge. Rengöringsmjölk behövs inte. Men det är ju så i den konventionella skönhetsbranchen. De ska alltid tvinga dig att köpa hela rubbet skönhetsserie. cleancer hit - ansiktsvatten dit...Gör man inte det. Så intalar de en att det ej blir resultat....hände mig när jag var fattig student och led av acne. Ekologisk hudvård är bäst och det går faktiskt också bra att ta vanlig olivolja också!

Bild för Mitte
Mitte,

Hej igen Annika!

Håller med om att oljan är super på att lösa all fettlöslig smuts. Svårare med det vattenlösliga. Men den olja som går in i ansiktet sen, hur vet man att den inte innehåller smuts?

 För övrigt undrar jag också vad som egentligen skiljer en ren tvättkräm (utan tensider) och en vanligt bodylotion. Kanske valet av emulgatorer? Har testat att tvätta ansiktet med en vanlig kräm, funkar ju faktiskt lika bra!

Bild för Mitte
Mitte,

Estelle, uppfattar absolut inte din kommentar som elak! :)

Jag tycker det är super att man vrider och vänder på saker och vågar ifrågasätta!

Nej, jag betalar de flesta produkter själv. Ibland blir jag sponsrad (då har jag bett om det själv oftast) och då skriver jag också det. I det här fallet var alla proudkter köpta av mig. Ibland bär det emot lite att testa sånt man är skeptisk mot, men värre då med en kräm som sitter på än något man tvättar med känner jag. :)

Bild för Ellinor

Å vad jag älskar naturliga rengöringsmjölker! Estelle & Thildes hör till mina absoluta favoriter tillsammans med Dr.Hauschkas och Nvey Ecos. Ibland använder jag lite mandelolja under, och sen en varm handduk doppad i Hauschkas lavendelbad för att tvätta av, ljuvligt :-)

Bild för Mitte
Mitte,

Ellinor,

säger detsamma! Mild rengöring är ett måste för mig! :) Rengöring i två steg, där man börjar med en olja är ockås en favorit för mig. Rengör effektivt, utan att torka ut.

 

Bild för Estelle

Skönt att du inte uppfattade den så! :) Det är aldrig min mening, men blir lätt så rädd att det kan uppfattas fel och att du (eller i någon annan blogg jag kommenterat) blir arg eller sårad för att det kan tolkas som något slags påhopp (har varit med om det tidigare) bra att du uppskattar att jag ifrågasätter, vrider och vänder lite ibland.

Jag håller definitivt med om att det är mycket värre att använda sig av en kräm med tveksamma ingredienser som sitter kvar på huden än något som man tvättar sig med.

Bild för Mitte
Mitte,

Härligt Estelle! Faktum är att jag är jätteglad över alla kommentarer och att folk är intersserade av vad jag skriver och tar sig tid att kommentera! Men jag förstår vad du menar, ibland går det så fort när man kommenterar att man inte ens hinner läsa igenom vad man skrivit innan man trycker på publicera och först efteråt inser man att det kanske kan tolkas fel det man skrev (dock verkligen inte så i detta fall) :)

 

 

Bild för Gabriel Mercado Jersey

"As technology advances, so will the ability of our coaches, players and [url=http://www.wholesalechinaauthenticjerseys.us.com/]Wholesale Jerseys[/url] [url=http://www.chinawholesalejerseysauthentic.com/]China Jerseys Cheap[/url] officials to adapt and adopt new uses," Troy Vincent, who [url=http://www.nfljerseyswholesale.org/]Cheap NFL Jerseys Free Shipping[/url] oversees [url=http://www.chinawholesalejerseysauthentic.com/]China Jerseys Cheap[/url] football operations for the league, has said. "The future of the sideline is very exciting and promising."
[url=http://www.authenticsoccerjerseys.us.com/Cheap-Gabriel-Mercado-Jersey-Ar... Mercado Jersey[/url]

Bild för Authentic Atlanta Falcons Jersey

After years of getting lucky with key contributors playing on [url=http://www.wholesalejerseys2018.us.com/]NFL Jerseys 2018[/url] their rookie contracts, the Seahawks are now hitting the point where all their stars will be getting significant pay bumps. Strong safety Kam Chancellor, cornerback Richard Sherman, safety Earl Thomas, [url=http://www.wholesalejerseyscheapauthentic.us.com/]Cheap Jerseys[/url] defensive ends Michael Bennett and Cliff Avril, linebacker K.J. Wright and Baldwin have all gotten paid.
Authentic Atlanta Falcons Jersey http://www.footballapparelsshop.com/Authentic-Atlanta-Falcons/

Bild för GrettaGaw

online online prices za

be77 pharm support group online

Bild för GrettaGaw

online 61 anni

be77 online online purchase uk

Bild för GrettaGaw

which dose of online is best

be77 pfizer online best suppliers

Bild för Bill Lee Jersey

Judge E. Scott Bradley sentenced the mother of three to the maximum 15-year prison term for fourth-degree rape but suspended the prison time for probation. Shattuck, 48, must report every other weekend, for [url=http://www.wholesalecheapauthenticjerseys.net/]NFL Jerseys China[/url] a total of 48 weekends, to a secure probation center, where offenders live in communal barracks and are assigned to various chores and community service projects.
Bill Lee Jersey http://www.mlbgear.net/Boston-Red-Sox-Bill-Lee-Authentic/

Bild för wwwww
wwwww,

WWW11.20
http://www.coachoutletfactoryonlinestores.us.com
http://www.truereligionoutlet-stores.us.com
http://www.north-face.us.com
http://www.coachoutlet-onlineclearance.us.com
http://www.cheapnhljerseyshop.us.com
http://www.coach-outletstoreonline.eu.com
http://www.ralphlaurenpolo-uk.co.uk
http://www.canadiangoose.us.com
http://www.coachfactoryoutletstoresonline.us.com
http://www.fitflopssale-clearance.us.com
http://www.ray-bansunglassesoutletstore.us.com
http://www.michaelkorsoutletssale.us.com
http://www.salomonshoes.us.com
http://www.isseymiyake.us.com
http://www.truereligionjeansoutletstores.us.com
http://www.airjordanuk.org.uk
http://www.offwhiteclothing.us.org
http://www.bottegaveneta.us.org
http://www.ralph-laurenuk.me.uk
http://www.truereligionjeansonsale.us.com
http://www.uggboots.org.uk
http://www.katesspadeoutlet.us.com
http://www.canadagoosejacket.us.org
http://www.shoesnike.us.com
http://www.coachoutletonlinecoachoutletstore.us.com
http://www.nbajerseys-shop.us.com
http://www.truereligionjeanstr.us.com
http://www.christianlouboutinoutletcom.us
http://www.christianlouboutinshoescheap.us.com
http://www.pandoracharms-sale.us.com
http://www.poloralphlaurenoutlets.org.uk
http://www.uggbootsclearanceoutlet.us.com
http://www.coachoutletonlinecoachfactoryoutlet.eu.com
http://www.fitflopsclearancesale.us.com

http://www.prada-handbags.us.com
http://www.discountasicsshoes.us.com
http://www.coachoutletofficial.us.com
http://www.shoesredbottom.us.com
http://www.offwhiteshoes.us.com
http://www.hermes.in.net
http://www.airjordan-shoes.us.com
http://www.pandoraoutlet.in.net
http://www.supremeclothingstore.us.com
http://www.christianlouboutinoutletstores.us.com
http://www.nikehuaracheshoe.us.com
http://www.canadagooseclothing.com.co
http://www.edhardyuk.me.uk
http://www.ralph-lauren.org.uk
http://www.canadagooseoutletss.com.co
http://www.ralph-laurenpolo.org.uk
http://www.coachoutletonlinecoachhandbags.us.com
http://www.coachoutletonlinestore.eu.com
http://www.airmax90sale.us.com
http://www.reebokoutlets.in.net
http://www.superdryclothing.org.uk
http://www.supremenewyork.us.org
http://www.christianlouboutinshoesoutlet.us.org
http://www.truereligion-jeansoutlets.us.com
http://www.coachoutletstore-online.eu.com
http://www.cheapnike-shoes.com

http://www.coachoutletonlinestores.eu.com
http://www.jordanclothing.us.com
http://www.truereligionjeansoutletonline.us.com
http://www.canadagooseoutletonline.name
http://www.pandorajewelry-stores.us.com
http://www.nikeshoesdiscount.us.com
http://www.christmaspresents.us.com
http://www.adidas-superstar.us.org
http://www.longchamp-outlets.us.com
http://www.louboutinshoes.us
http://www.canadagooseoutletsalestore.us.com
http://www.uggoutletboots.us.org
http://www.coachoutletfactory-store.us.com
http://www.katespadeoutleto.us.com
http://www.pandora-charms.in.net
http://www.cheap-jordansshoes.us.com
http://www.kate-spadehandbags.us.com
http://www.nikeblazers.fr
http://www.coachfactoryoutletofficial.us.org
http://www.ralphlaurenpolo.org.uk
http://www.pandoracharms-saleclearance.us.com
http://www.nikeshoesinc.us.com
http://www.canada-gooseoutlets.us.com
http://www.christian-louboutins.in.net
http://www.pandoraoutletdeals.us.com
http://www.airjordan8.us.com
http://www.uggoutletclearanceonline.us.com
http://www.ferragamobelt.us.com
http://www.clarksshoes.me.uk
http://www.louboutinshoessale.org.uk
http://www.christianlouboutin.in.net
http://www.canadagooseoutletoutlet.us.com
http://www.north-face.org.uk
http://www.nikeoutletstorefactory.com
http://www.adidasjameshardenshoes.us.com
http://www.ralph-laurenpoloshirts.co.uk
http://www.katespadestoreoutlets.us.com
http://www.moncler-outletonline.com
http://www.handbagscoach.us.com
http://www.louboutinshoes.us.org
http://www.nikeshoescheap.us.com
http://www.pandorajewelrydeals.us.com
http://www.pandorajewelrycharms.us.com
http://www.nmdadidas.us.org
http://www.canadagooses.us.org
http://www.airmax90.eu.com
http://www.eccoshoesoutlet.us
http://www.mbtshoesofficial.us.com

http://www.ralphlaurenpolooutlet.co.uk
http://www.louboutinshoessale.us.com
http://www.giuseppezanotti.us.org
http://www.michaelkorsoutletscom.us.com
http://www.uggoutletstores.us.org
http://www.true-religionoutlets.us.com
http://www.coachoutletcheap.us.com
http://www.nikeshoesoutlet.us.org
http://www.louboutinoutlet.us
http://www.niketnpascherfr.fr
http://www.raybansunglassesoutlet-store.us.com
http://www.moncleroutlets.us
http://www.monclerjackets.org.uk
http://www.stussy.us.com
http://www.hugoboss.us.com
http://www.vibramfivefingersshoes.us.com
http://www.ralphlaurenoutlet-uk.me.uk
http://www.salomon-shoes.us.com
http://www.offwhitejordan1.us.com
http://www.christian-louboutinshoes.me.uk
http://www.lacostepoloshirt.us.com
http://www.christianlouboutinsale.org.uk
http://www.redbottomshoess.us.com
http://www.hoganshoes.co.uk
http://www.moncler-outlets.us.org
http://www.fitflopssale-clearances.us.com
http://www.pandoraoutletusa.us.com
http://www.nike-airmax.us.com
http://www.louboutinshoessale.us
http://www.valentino-shoes.us.org
http://www.dsquared.us.com
http://www.uggoutletsstores.us.com
http://www.adidas-yeezy.us.com
http://www.championclothing.us
http://www.coachoutletonlines.eu.com
http://www.longchamp-bags.us.com
http://www.moncleroutletstores.us.com
http://www.monclerjacketsoutlet.us.org
http://www.moncler-jacket.us.com
http://www.katespadeoutletks.us.com
http://www.canadagoosecom.us.com
http://www.adidasclothings.us.com
http://www.hoganshoessale.us.com
http://www.soccer-shoes.us.com
http://www.coachoutletonlinestoress.us.com
http://www.coachoutletfactoryonlinestore.us.com
http://www.basketballshoes.us.org
http://www.canadagooseoutletin.com.co
http://www.redbottomshoes.us
http://www.uggoutletsonline.in.net
http://www.coachoutletscoach.us.com
http://www.supremeclothingonline.us.org
http://www.manolo-blahnik.us
http://www.christianslouboutinoutlet.us.com
http://www.clarksoutlet.us.com
http://www.canadagooseoutletsstore.name
http://www.ferragamoshoes.us.com
http://www.clarksoutlet.me.uk
http://www.asicsrunning-shoes.us.com
http://www.coachoutletonlinefactorystores.us.com
http://www.coachoutletonlinedeals.us.com
http://www.dsquared2.us.com
http://www.moncler--outlet.us.com
http://www.poloralph-laurenuk.me.uk
http://www.clarksshoes.us.org
http://www.prada-shoes.us.com
http://www.mbtshoes.us.com
http://www.championsportswear.us.com
http://www.adidasyeezyshoessale.us.com
http://www.christianlouboutinoutlets.us
http://www.cheapjordans.us.org
http://www.cheap-raybans.com.co
http://www.christianlouboutinsoutlet.us
http://www.canadagoosecanada.ca
http://www.coachfactoryoutletcheap.us.com
http://www.nikeoutlet-store.us.com
http://www.ralphlaurenpolo-shirts.me.uk
http://www.uggbootsoutlets.us.org
http://www.canadagooseoutlets.ca
http://www.skechersshoesoutlet.us
http://www.katespadestore.us
http://www.canadagoosejacketsofficials.us.com
http://www.toryburchoutletorg.us.com
http://www.jordan-shoes.us.org
http://www.uggbootsonsale.net.co
http://www.eccoshoes.us.com
http://www.newbalance.us.com
http://www.uggsbootsclearance.net.co
http://www.hermes-belt.us.org
http://www.longchampoutletoff.us.com
http://www.conversetrainer.org.uk

http://www.adidasyeezyboost350.us.com
http://www.louboutinoutlet.in.net
http://www.canadagoosejacketsoutlet.com.co
http://www.jordanshoes.com.co
http://www.uggbootsugg.in.net
http://www.uggbootsforwomen.in.net
http://www.pandoraofficial.us.com
http://www.canadagooseoutlet.co.uk
http://www.christianlouboutinoutletus.us
http://www.outletmoncler.us.com
http://www.fitflopssales-clearance.us.com
http://www.christianslouboutinoutlet.us
http://www.factoryoutletcoach.us.org
http://www.coachfactoryoutletonlineshop.us.com
http://www.michaelkorsoutletmr.us.com
http://www.adidas-clothing.us
http://www.raybansunglassesr.us.com
http://www.michaelkorsoutletnet.us.com
http://www.katespade-outletstore.us.com
http://www.adidasoutletofficial.us.com
http://www.cheap-jordans.us.org
http://www.raybansunglasseson.us.com
http://www.offwhiteoutlet.us.org
http://www.poloralphlauren-uk.co.uk
http://www.nike-clothing.us.com
http://www.mlb-jerseyscheap.us.com
http://www.shoesadidas.us.com
http://www.birkenstock.us.com
http://www.todsoutlet.us.com
http://www.uggoutletonlineclearance.net.co
http://www.oakleysunglassesoa.us.com
http://www.red-bottomshoes.us.org
http://www.canadagoosesoutlet.name
http://www.airmax90.org.uk
http://www.pandoracharms-outlet.us.com
http://www.mbtoutletshoes.us.com
http://www.airjordan4.us.com
http://www.fidget-spinner.us.com
http://www.hugobosssale.name
http://www.canadagooseoutletinc.us.com
http://www.outletonlinecoach.us.com
http://www.michaelkorsoutletbag.us.com
http://www.ultraboost3.us.com
www11.20

Bild för PJ Tucker Jersey

BY THE SACKFUL: The Bengals finished last in the NFL in sacks last season with [url=http://www.wholesalecheapauthenticjerseys.net/]Cheap NFL Jerseys China[/url] only 20, in large part because their line got little push into the backfield. They're much better this year. After dropping Kansas City's Alex Smith five times and Seattle's Russell Wilson four times in the last [url=http://www.cheapchinawholesalejerseys.us.com/]Cheap Adidas NHL Jerseys[/url] two games, they're up to 15 sacks already.
PJ Tucker Jersey http://www.shopnba.us.com/Houston-Rockets/Houston-Rockets-PJ-Tucker-Jersey/

Bild för AvdotyaGaw

get best results using online

3bc5 i recommend getting online

Bild för AvdotyaGaw

cost of online 20 mg cvs

3bc5 try it cheap online daily

Bild för AvdotyaGaw

only for you dose online

3bc5 online onlineo donde compra

Bild för Jordi Alba Jersey

Farmer made [url=http://www.wholesaleauthenticjerseyschina.us.com/]Wholesale NFL Jerseys China[/url] little impact in [url=http://www.wholesalejerseysinsist.us.com/]Wholesale NBA Jerseys[/url] four [url=http://www.wholesalejerseyscheapauthentic.us.com/]Wholesale Nike NFL Jerseys[/url] seasons with the Trojans, catching 30 passes for 363 yards and four touchdowns. [url=http://www.wholesalejerseysinsist.us.com/]Cheap Jerseys From China[/url] After missing the entire 2013 season with a knee injury, he had 25 [url=http://www.wholesaleauthenticjerseyschina.us.com/]NFL Jerseys China[/url] catches last season while starting four games.
Jordi Alba Jersey http://www.soccerworldauthentic.com/Spain-Jordi-Alba-Jersey/

Bild för AvdotyaGaw

fast and cheap online

3bc5 enter site online from india

Bild för Terra Isaacson
Terra Isaacson,

Hi guys

I have written a tonne of articles on sex toys, bondage and other stuff with which I have some personal experience :D I would like to contribute these articles to your blog as I think that your audience would enjoy reading them and find them useful. I will try to write some articles.

You can access all the articles from my Google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1lhtu2cXbHoiorZ_f_eJg9hxZ5qBW-NJr...

Here are some images and banners that you can use: https://drive.google.com/drive/folders/1gWxexdmp9wIecSU2zrjL7uIYhOUmMg_4...

That is all for now. I will send you some more articles once I get a bit more free time as it is quite busy at work at the moment. I am really trying to expand my blogging presence so it would be awesome if you could link to Anastasia from Peaches and Screams (https://peachesandscreams.co.uk). I am a full time blogger with them.

I am also attaching my picture that you could use with each article :) You can select any of my bio pics from this folder: https://drive.google.com/drive/folders/19G0Na36YxaAgki6aR5pL0fpcTvbddhSM...

Cheers
Anastasia x

Bild för AvdotyaGaw

online price pill

3bc5 wholesale price of online

Sidor

Lägg till kommentar