Weleda One-Step Cleanser & Toner – innehåller mest parfym och vatten!

weleda-one-step-cleanser-toner

Svagt Weleda!

Den här produkten tänker jag recensera utan att ens ha testat. Det räckte med att läsa INCI-listan för att jag skulle tappa sugen. Blev faktiskt rätt besviken på Weleda, ett företag jag trodde mer om, när jag upptäckte att den här rengöringen näst efter vatten mest innehåller parfym! I mina öron låter det här mer som en parfym förklädd till rengöring än en seriös hudvårdande produkt. 

INCI – ingredienslista i fallande storleksordning

Enligt lag måste alla kosmetikaprodukter ha en ingrediensförteckning (INCI), där ingredienserna deklareras i fallande storleksordning. Den mest rikligt förekommande ingrediensen står alltså alltid först. Enligt INCI på Weledas One-Step Cleanser & Toner är innehållet följande:

Water (Aqua), Fragrance (Parfum)*, Potassium Olivate, Iris Germanica Root ExtractHamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Lanolin, Alcohol, Limonene, Linalool, Citral. * From natural essential oils. 

Trollhassel och andra irriterande ingredienser

En annan ingrediens i Weledas One-Step Cleanser & Toner är trollhassel, eller Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) på inci-språk. Ett växtextrakt som verkar sammandragande på blodkärlen och som därför efter upprepad och långvarig användning kan vara irriterande. Förvisso sägs det att trollhassel har antioxidativa egenskaper, men av alla härliga antioxidanter det finns att välja på så behöver man väl inte riskera att välja något som kan vara potentiellt irriterande?! Dessutom är trollhasselextrakt ofta destillerat med alkohol. Dvs det kan finnas alkohol i produkten, även om det inte syns på INCI. 

Förutom trollhassel och parfym så innehåller Weledas One-Step Cleanser & Toner ett par andra potentiellt hudirriterande ämenen: irisrot, Limonene, Linalool och Citral. 

 

Kommentarer

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Dessutom lanolin för mig och alla de andra som är känsliga mot det. Lanolin är verkligen en katastrof för min hud. Jag får jättestora ekzem som sen tar en till två veckor att lugna ner sig.

Bild för Karin
Karin,

Oj vad dåligt! Jag har testat Weleda Gentle Cleansing Milk och den verkar inte ha parfym men den är vansinnigt dålig, efter två tvättar har jag fortfarande en hinna foundation kvar.

Bild för Anki

Jag har den står i badrummet, provade den, ogillade den, testade igen och konstaterade att den är ingen hit. Den luktar på tok för mycket och den rengör så där...den kommer att åka i sopen när den stått tillräckligt länge för att jag ska känna att den börjar bli gammal;)

Bild för Sandra
Sandra,

Det har varit så svårt för mig med allergier, känslig hy och eksem att hitta i något som passar mig. De flesta produkter för känslig hy innehåller mandelolja, något jag är allergisk mot. Och så envisas på att använda eteriska oljor i många av de ekologiska produkterna. Min syster köpte för någon månad sedan The body shops hampaläppbalsam, som innehåller många irriterande ämnen. Hennes läppar såg ut som hon hade smort in läpparna med syra. Jag gjorde min egen variant an egyptian magic, bivax, honung och solrosolja och hennes läppar börjar bli bättre.

Bild för Mitte
Mitte,

Oj oj oj, vad tråkigt att vi är så många med dåliga erfarenheter! Lanolin har jag hört att många reagerar på. Man undrar om det är fettet i sig eller om det är eventuella föroreningar? Vet du Malin?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Karin, tack för din kommentar!

Inte kul alls med en rengöring som inte gör rent. Rätt poänglöst så att säga...

 

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Anki!

Släng den nu! :)

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Sandra, tusen tack för bra tips om DIY Egyptian Magic! Låter ju ljuvligt!

Hur gör du med honungen, vilken mängd och hur blandar den sig med olja/vax? Kan det bli bakterietillväxt i en sån kräm tro?

Bild för Sandra
Sandra ,

Oj, jag har inte ens tänkt på bakterietillväxten. Har du någon koll på det? Finns det något sätt att mäta det? Nu när dottern sover och maken jobbat, så ska det googlas som sjutton :-).

Det finns massor av olika recept på Egyptian magic-krämer om man googlar och de flesta består av en del bivax, en del olivolja och en halv del honung. Men jag har gjort så här:

19 g solrosolja
7 g bivax
1 msk råhonung (Jag använder Saltå Kvarns honung som inte är upphettad)

Smält (jag använder en mätbägare) bivax och tillsätt solrosolja i vattenbad. Så fort det har smält, så tar jag bort mätbägaren från vattenbadet och vispar med en minihandvisp tills det börjar bli lite grumligt. Jag fortsätter att vispa tills det svalnar lite mer och tillsätter honugen och vispar lite till. Sedan kan man bara hälla allting i en burk och låta det svalna helt.

Som sagt, är det bara min version av Epygtian magic för att jag har skippat bidrottninggelen och bipollen.

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Hej Mitte!
Lanolin i sig verkar ha en ganska komplicerad struktur som kan variera i sig och dessutom framställs det på olika sätt och med som du säger olika tillsatser. Det jag har läst så verkar lanolin allergi ha den gemensamma nämnare av just; lanolin, men eftersom koncentrationen och sammansättningen varierar så kan man vara mer eller mindre känslig mot olika former. Så för att sammanfatta, så har jag inget bra svar på din fråga. ;-)

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Sandra, låter som ett jättehärligt recept på Egypitan Magic. Måste tesats! :) Bakterietillväxt brukar väl uppstå när man blandar med vattenlösliga saker. Varken olja, vax eller honung härsknar ju särskilt snabbt. Antar att du försker att inte hetta upp honungen så väldigt mycket? För att bevara vitaminer och enzymer? Blir den klibbig?

Malin, tusen tack för bra info! Jag vet inte om jag tål Lanolin eller inte, använder nästan aldrig produkter med det. Sådan verkar lätt bli lite kletiga/väl feta tycker jag. Egentligen rätt konstig ingredeiens i en rengöring, är det inte? Vad fyller den för funktion där tro?

Bild för Sandra
Sandra,

Exakt, det är därför jag väntar tills det har svalnat ganska mycket innan jag tillsätter honungen. Min version är klibbigare än den man köper, men jag har inte testat själv eftersom jag gjorde lite till min syster bara eller rättare sagt, jag testade lite på läpparna när jag gjorde den. Jag har kvar min äkta Egyptian magic, men jag använder den endast för läpparna. Jag har använt mig av en kräm med kokosfett, sheasmör och aloe vera till mina händer som jag har vispat ihop. När jag ändå delar med mig av mina diy-favoriter, så vill jag rekommendera den här krämen. Det är en lätt kräm som kommer att passa perfekt till våren som är snart här. Jag har använt den på mina eksemfria händer och de blir lena och go'a.

Aloe vera-fuktighetskräm

0,6 dl aloe vera
5 g bivax
1 matsk rapsolja
1 matsk kokosolja

Smält bivax, rapsolja och kokosfett i vattenbad.
Häll över oljan i ett skål. Låt den svalna. När det har svalnat något, vispa med minihandvisp och häll försiktigt in i aloe veran, lite i taget som när man gör majonäs.

Klart

Bild för Emily Feijen

Hej Mitte!

Vi följer vad som skrivs om oss kontinuerligt och dök på ditt inlägg här. Vad tråkigt att du fått en dålig bild av den här produkten. Hoppas jag kan tydliggöra hur vi tänker kring innehållet i våra produkter här på ett bra sätt.

1. Varför produkten innehåller vatten? För torr hud kan det passa bättre att rengöra huden med en naturlig olja. Har man normal/kombinationshy, vilken den här produkten är till för, vill man inte tillföra fett, varför vatten är en bra bas (rent, flytande, bra i kombination med de övriga verkande ingredienserna). Alla produkter som innehåller vatten behöver dock något i produkten som har en konserverande effekt, där vi då tillfört naturliga ingredienser såsom äkta eteriska oljor, en liten del alkohol baserad på ekologiska sädesslag och förvarar innehållet i glasflaskor.

2. Varför produkten innehåller parfym? Enligt EU-lagstiftning klassificeras äkta eteriska oljor som parfym och samlingsnamnet blir då detsamma som för konventionell syntetisk parfym, även om dessa har helt olika ursprung, effekt och användningsområden. Vi använder eteriska oljor av flera orsaker. a) de har en konserverande effekt, då slipper du parabener, phenoxyetanol eller liknande syntetiska konserveringsmedel som i studier påvisats vara cancerframkallande. b) de ger en härlig doft c) de har olika positiva effekter på hud och sinne.

Det har skrivits en del om allergier och ämnen som finns eteriska oljor, men detta beror på hur dessa har framställts och hur de sen förvaras. Vi har funnits sedan 1921 och vill inget annat än att ta fram hudvänliga, ekologiska produkter som är bra för människa och miljö, så du kan lita på att vi inte skulle sälja produkter som visar sig vara allergiframkallande. Vi har ett fall på en miljon sålda produkter som uppger allergisk reaktion och de handlar inte ens alla gånger om eterisk olja.

3. Varför använder vi trollhassel? Trollhassel är så som du skriver sammandragande, anti-inflammatoriskt och stärkande för huden, en perfekt ingrediens i den här rengöringen alltså. Jag kan ärligt säga att vi inte hört om någon som reagerat mot trollhassel i vår produkt. Skulle vi få indikationer på det skulle vi givetvis se över det. Alla naturliga ämnen kan potentiellt orsaka allergi, men vi har funnits så länge och utvärderar kontinuerligt våra produkter mot vad vi får för feedback, och har inte sett några problem med vare sig trollhassel eller irisrot. Ett tips om man har känslig hy och är orolig är att testa produkten på ett mindre område i 24 h innan man applicerar den på ett större område.

Linalool, Limonene och Citral är ämnen som ingår naturligt i de eteriska oljorna och återfinns i bla. citronskal och rosenolja. Detta är inga ämnen som tillsätts för att tillföra en doft till produkten utan finns med från början i tillverkningen av produkten som t ex framställs ur ros eller citrusfrukt. Vi deklarerar dock alltid dessa ämnen i innehållsförteckningen pga EU lagstiftning.

I många syntetiska hudvårdsprodukter tillsätts dessa ämnen ett och ett (framställda på syntetisk väg), vilket enligt vår mening får en annan verkan på huden, då ämnena tagits ur sin helhet.

Hör gärna av dig till oss framöver om du har fler funderingar! Vi har alltid en förklaring till varför vi valt en ingrediens och vill gärna få chansen att ge den i hopp om att fler ska lära sig om fördelarna med naturlig och ekologisk hudvård.

Det faktum att vi använder oss av marknadens strängaste certifieringar för naturlig och ekologisk hudvård, Natrue, visar också på hur seriösa vi är. Vi har nämligen inga problem med att leva upp till deras standards, vilket de flesta andra varumärkena har.

Vänliga hälsningar,
Emily

Bild för louboutin femme

Argentina defeated the United States men's basketball team in the semifinals, then claimed the gold medal over Italy. It was the first medal ever for Argentina in Olympic basketball. It was also the first loss for the American team since nineteen eighty-eight in Seoul.

Bild för air max 90 pas cher

Jessica Stigliano, 21, whod been in the food court, said yesterday that she had thought, "Not many people run for their life, but thats what Im doing right now." Auschwitz survivors and Israeli officials yesterday marked 69 years since the liberation of the Nazi death camp in southern Poland, in a ceremony that included a large group of Israeli lawmakers.

Bild för Jeageoxia

Buy Orlistat Online Viagra Junge Manner Buy Viagra In Person <a href=http://rxbill7.com>where to buy cialis online safely</a> Sildenafil 100 Mg secure ordering isotretinoin amex accepted low price Dure Plus Longtemps Levitra Non Funziona Alternative Viagra Products <a href=http://buycialonline.com>where to buy cialis online safely</a> El Cialis Hace Efecto Original Cialis Lilly Amoxicillin Wirkungseintritt <a href=http://ausgsm.com></a> When Will Alli Be Available Again 2014 Birth Contorl Overnight Meclizine Viagra Generica Barcelona <a href=http://lowpricecial.com>cialis 20mg price at walmart</a> Injectable Amoxicillin U K Cephalexin Hazard Danger Propecia Latente <a href=http://ciali10mg.com>viagra vs cialis</a> Necesita Receta Comprar Propecia Karasahr Medication

Sidor

Lägg till kommentar