Boost Cream från Green Love – rik på gröna antioxidanter

green-love-boost-cream-antioxidanter-gotukola-gront-kaffe-chlorella

Chlorella, gotukola och grönt kaffe i skön grön kräm

Det var renheten och mängen av spännande ingredienser som gjorde mig nyfiken på Green Loves Boost CreamAntioxidanter som chlorella, gotukola (centella asiatica) och grönt kaffe. Chlorella har jag faktiskt inte sett i så många krämer förut. En näringsrik encellig alge som tack vare sitt proteinrika och närigsriktiga innehåll är mer vanligt som grönt kosttillskott. Enligt Green Love har chlorella "över 36st vitaminer och betakarotene", men kanske är det mest det gröna och undergörande klorofyllet man är ute efter? När jag för många år sedan var på rawfood-retreat (fast på den tiden kallade det förstås levande föda) fick vi lära oss att klorofyll är växternas blod och något som även kan ge energi åt den mänskliga cellen. Om det stämmer eller inte vet jag inte, men i många år brukade jag regelbundet lägga en ansiktsmask av chlorellapulver upplöst i vatten eller äggvita. Varför slutade jag egentligen med det? Visst såg man helt galen ut, men det kändes ändå mycket välgörande för huden (ren magkänsla, inget bevis)... Boost Cream är svagt grön (vilket inte syns på) och doftar ljuvligt och lätt av jordgubb.

Känsla och doft: En olje/vax kräm som lämnar en lite glansig hinna men ändå snabbt går in i huden. Härlig doft av jordgubb.
Återfuktande? Saknar ett "fuktbindande" ämne som tex glycerin, hyaluronsyra eller karbamid. För min hud räcker det tyvärr inte med bara med oljor och vax (jag är en riktig torris).
Hudvårdande: Chlorella, gotukola (centella asiatica), grönt kaffe och svartvinbärsoja som alla sägs vara rika på antioxidanter. Mjukgörande jojobaolja, kokosolja och mörk druvkärnsolja
Tveksamheter? Innehåller åkefräken (Equisetum arvense), som kanske inte är helt bra för huden?
Pris: 30 ml, 345 kr
Inköpsställe: Greenlove.nu, som har sponsrat mig med en provprodukt (tusen tack :))
Användning: Obs, skall användas på fuktad hud "för att aktivera chlorellan".
Bäst: En antioxidantrik kräm, fri från konstiga kemikalier
Sämst: Saknar effektiva fuktgivare

Betyg: 3,5 av 5
Köpa igen? Eventuellt 

INCI/Ingredienser Green Love Boost Cream:

*Jojoba (simmondsia chinensis), **Kokosnötolja (cocos nucifera), *Svart vinbär (Ribes Nigrum ), *druvkärnolja mörk (vitnis vinifera), ***candelilla wax (Euphorbia cerifera), *Chlorella (chlorella vulgaris), *Gotu kola (Centella asiatica), *Grönt kaffe (Coffee arabica), *Åkefräken (Equisetum arvense), *Jordgubb extrakt (Fragaria ananassa). *Eko certifirad ** Eko & fairtrade certifierad ***Ekologisk odlat.  Alla våra oljor är kallpressade och oraffinerade.

Kommentarer

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Kul som vanligt med din "disikering" och undersökning av en produkt. Härlig grön färg som gör mig lite sugen, men jag är ju också en "torris" så lär väl inte fungera på mig då tyvärr.

Bild för Hanna Li
Hanna Li,

Malin ovan beskriver dina inlägg väl när hon säger att du liksom dissikerar produkter :-) Och det gillar jag!
Jag blev riktgt sugen på att prova den här, jag kan inte påminna mig om att jag sett sådan härlig grön färg på en ansiktskräm innan. Ska undersöka om det finns mindre burkar eller prover!

Bild för Mitte
Mitte,

Tack Malin och Hanna Li för era kommentarer. Kul att ni gillar att jag synar produkterna så i sömmarna. Kanske blir det lite väl nördigt och nere på detaljnivå ibland och då är jag glad att ni orkar ta er igenom texterna :). Men jag kan helt enkelt inte låta bli. Nyfiken som man är vill man ju gå till botten med det mesta, man lär sig så mycket då tycker jag.

Bild för Annika Eriksson

Jag gillar också nördandet och dissekerandet :)
Du har många spännande tankar och funderingar, och jag lär mig mycket.

Bild för Estelle

Kan bara hålla med de föregående "talarna" :)
Har för övrigt varit nyfiken på Green loves ansiktsprylar länge, men ej införskaffat något just med tanke på att jag saknar en fuktbindare och redan har så många dålga erfarenheter av att min hud inte blir återfuktad alls då.
Men, nu är jag mindre nyfiken, skulle nog tycka som du, så tack för recensionen! :)

Bild för Mitte
Mitte,

Tack Annika och Estelle, vad snälla ni är. Kan bara säga detsamma! :) 

Bild för Jenny Jahn
Jenny Jahn,

Tack Mitte för din ärlighet, vi kommer införa ekologisk agave nektar i vissa produkter (endast rå oupphettad) som mild fuktbindare för att kunna möta fler behov. Detta gav ett underbart resultat gällande torr hud.

Ha en glittrande sommar.
Jenny

Sidor

Lägg till kommentar