Uppstramande känsla med L300 BIOENERGY PERFECT LIFT DAY CREAM

l300-bioenergy-perfect-lift-day-cream

Skön kräm i lite tantig doft och burk

För ungefär ett år sedan, i slutet av mars 2013 lanserade Cederroth sin serie Bioenergy. Hudvård som till 97% består av naturliga ingredienser och är fri från parabener, mineraloljor och animaliska produkter. Bioenergy-serien är en av de få naturbaserade hudvårdsserierna som säljs på Apotek, vilket gjorde mig nyfiken. Att så brett varumärke som Cederroth har tagit fram naturbaserade produkter tycker jag i grunden är väldigt positivt! Jag har testat L300 Bioenergy Perfect Face Lift Day Cream under en lite längre tid och blev lite ledsen i ögat när jag upptäckte att den innehöll silikonämnet dimethicone.

+ BRA

Krämen är lätt och behaglig att använda. Den återfuktar bra och går snabbt in i huden utan att kännas fet. För mig med torr hud har krämen fungerat bra även när det var kallt. Direkt vid användning ger krämen en lite uppstramande känsla, vilket jag gissar är vad man menar med "perfect lift". Hurvida det håller i sig mer än bara tillfälligt och om den här stramande effekten i själva verket kan irriterande på huden vet jag faktiskt inte. Om produkten verkligen lever upp till sina löften om att strama upp huden och stimulera cellernas egna förnyels har jag helt enkelt svårt att bedöma (inte möjlighet till den typen av vetenskapliga tester). Men jag gillar som sagt att ett stort märke har ambitionen att tillverka schyssta produkter och att de säljs så tillgängligt på apotek.

- MINDRE BRA

Har generellt svårt för parfymerade hudvårdsprodukter (eftersom parfymämnen kan irritera huden) och Bioenergy Perfect Lift Day Cream har en doft som jag dessutom har extra svårt för. Den är påträngande, tantig och hänger kvar länge. Förmodligen innehåller den syntetiska parfymämnen? L300 Bioenergy Perfect Lift Day Cream innehåller det kontroversiella konserveringsmedlet Phenoxyethanol samt dessutom silikonämnet Dimethicone. Rent allmänt tycker jag att Cederroth har ett omodernt sätt att presenterar och paketerar Bioenergy-serien. Varför en tung glasburk med ett lock av tjockt plast? Hur miljöovänligt och ohygiensikt är inte det?! Riktigt konstigt när man gör en naturbaserad produkt. Då borde man väl om något satsa på mer innovativa och miljövänliga förpackningslösningar? Typ air-less pumpar som minskar produktens exponering för luft och därmed behovet av konserveringsmedel? Tycker även det är trist att L300 måste vara så typiskt jiddriga i sin reklamtext. Det är stora löften om att "stimulera hudcellens syreupptag och ämnesomsättning" med "Glycolift, et avancerat polysackaridsystem" som "ger din hud ett omedlebart lyft". 

Betyg: 3/5
Köpa igen: Nej 

Ingredienser – Bioenergy Perfect Lift Day Cream

Aqua, Octyldodecyl Myristate, Glycerin, Biosaccharide Gum-4, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Plyglyceryl-3 Esters, , Glyceryl Stearate, Cetaryl Alcohol, Microcrystalline Cellulose, Dicaprylyl Carbonate, Sodium Stearoyl Lactylate, Bytyrospermum Parkii Butter, Squalane, Glyceryl Stearates, Fagus Sylvatica Bud Extract, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Parfum ,Tocopherol, PropanediolPhenoxyethanol, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Algin, Citric Acid 

http://www.cederroth.com/sv/Press/Aktuellt/2013/L300-presenterar--BIOENE...

Kommentarer

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Jag blir ju mer och mer nyfiken på just olika typer av anti- aging produkter så kul med recension. Trist med incident dock. Jag har ju haft mina funderingar och skrivit lite om just silicon i produkter. Jag funderar ju på om en silikonbaserad produkt kräver en speciell typ av rengöring? Jag undviker silicon i produkter för jag är orolig att de ligger kvar och irriterar min hud. När det gäller silikon finns det ju mycket skriver om hur silikonet fungerar både bra och dåligt, men tänker att det borde vara liknande för huden.

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Det där med stramande känsla är ju också något jag funderar på. Speciellt för oss som har torr hud, vad är bra eller dåligt stramande? Jag försöker hitta något som ger mer "plumming" effekt, men sånt är ju svårt att veta innan man testar. Vad är bästa anti aging produkten för dig så här långt?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Malin, tack för bra och intressant kommentar!

Verkligen en relevant fråga ang ifall silikoner kräver annan rengöring. Vet faktiskt inte. Men man har ju hört att det kan vara så vad gäller hårvård, så jag förstår hur du tänker!

Har helt samma önskan vad gäller anti-age-produkter. Lite skeptisk rent generellt när det kommer till uppstramande produkter. Tror inte dessa fungerar i längden egentligen. Och vad är det som orsakar den här omedelbara uppstramningen? Känns inte som att det kan vara så nyttigt för huden helt enkelt. Plumpande effekt däremot handlar väl mer om att ge en rejäl fuktboost. Vilket jag upplever att krämer med hög halt glycerin (och kanske även hyaluronsyra) kan ge. Egentligen inte anti-age kanske, men en torr hud mår ju ändå inte så bra och ser äldre ut än nödvändigt. 

Anti-age för mig handlar mycket om att förebygga. Att skydda från väder och vind och boosta huden med fukt och mycket näring/vitaminer/mineraler/antioxidanter etc. Så, den typen av produkter letar jag efter. Helst då utan irriterande ämnen (som t ex eteriska oljor)... svårt att hitta kan jag säga! Det är också därför jag har landat på att blanda mina egna anti-ageprodukter. Jag köper snälla, lite mesiga oparfymerade barnkrämer med mycekt fukt och pimpar upp dom med lite härligt actives. Men det har du säkert redan listat ut..:) Vilka anti-ageprodukter har du lyckats hitta som du gillar?

 

 

Bild för Malin/BilboBlueEyes

Jo, jag har gissat att du blandar själv.;-)
Jag tycker nog att Herbfarmacys Replenishing cream är den som gett bäst " plumming" effekt. Använt den i ungefär ett år nu med lite uppehåll för tester av annat och lite tillägg av fetare nattkräm ibland. Innehåller Phenoxyethanol, men annars väldigt fina ingredienser. Börjat använda S5 renew serum och fick väldigt snabbt resultat för linjerna i pannan? Funderar på om den kan innehålla något silikonliknande ingrediens som fyller igen linjerna men inte hittat någon? Annars har jag inte hittat någon annan. Testat många ögonkrämer som nog ger bra resultat, Voya, Pai, Patyka, Nourish. Men det känns lättare att hitta ögonkrämer som är anti age. Kanske för jag inte är lika torr runt ögonen eller om de oftare är utformade för mer känslig hud som man har runt ögonen?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Malin, ursäkta galet sent svar! Har haft upp över öronen på jobbet med massa leveranser som skulle iväg...Puh!

Herbfarmacy har jag inte hunnit testa än, vad spännande det låter och kul att du är så nöjd! Visst är det svårt att ge de där riktigt långsiktiga omdömena när man ska testa så mycket olika produkter.. Lite av ett gissel för sådana som oss. 

Låter ju fantastiskt att s5 Renew serum hade sådan tydlig effekt, men står det på inci? Ibland lurigt med silikoner, för de kan ha så många olika synonymer. 

Också intressant iaktagelse det här med ögonkrämerna vs krämer för resten av ansiktet. Har du testat att använda dessa ögonkrämer på hela ansiktet? Kanske kunde vara ett kul test? :)S Själv använder jag bara en kräm för hela ansiktet och hela dygnet. Tycker det både blir för dyrt och för meckigt att hålla på och byta mella så många olika produkter. Klart, jag använder kanske inte några rena bivaxsalvor, som skulle kunna vara för tunga för ögongen. Tänker rent generellt att det som är bra för huden är bra för hela huden? Jag har i alla fall aldrig haft något problem med huden runt ögonen, har inte direkt några rynkor/linjer där heller och jag har nästan aldrig haft en särskild ögonkräm, men det är klart, vi är alla olika :)

Bild för Maria
Maria,

Hej!
Jag skulle så gärna vilja veta vilken produkt/produkter du använder till ansiktet :-)

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Maria, tack för din fråga1 :)

Jag håller för det mesta på att testa någon produkt och testar alltid en produkt i taget, tills den är slut (om den irriterar min hy). Just nu testar jag ett serum från Estelle & Thillds nya serie, Super Bioactive Age Control Serum. Som hittills känns bra :)

För mig är det viktigt att produkterna är rena och fria från konstigheter samt innehåller effektiva hudvårdande ämnen (som tex det fuktgivande ämnet glycerin) och är fria från irriterande parfym och eteriska oljor. Ibland köper jag barnprodukter av just denna anledning. 

När jag inte testar någon köpe-produkt så brukar jag spetsa snälla barnkrämer med massa aktiva ingredienser. Då vet jag att jag bara får bra grejer, dessutom så mycket billigare! Läs gärna mer under fliken DIY - Hemmakok, här är ett exempel. Lätt som en plätt!

http://beautycomesclean.se/blogg/201307/diy-after-sun-med-uv-reparerande...

Bild för overboard

It might seem the website works out fine for any natural targeted visitors, but you need to don't forget that when anyone call at your web page from a yahoo, many of them can come with the aim oftentimes seeking information and facts, along with have not visited an advertisement.

Sidor

Lägg till kommentar