Slut på Rengöringskräm? Använd en bodylotion istället!

body-lotion-cleanser-renogringskram-emulgeringsmedel-emulsifiers

Rengöringsmjölk och lotion i princip samma sak

Har du slut på rengöringsmjölk men hela badrumsskåpet fullt av lotions och andra krämer? Ingen fara, ta en bodylotion (gärna mild och parfymfri, eftersom parfym kan irritera huden) och rengör ansiktet med istället.  En rengöringskräm är nämligen uppbyggd på samma sätt som vilken lotion som helst. Fett, vatten och något som emulgerar dessa två. Ibland kan en rengöringskräm dessutom innehålla tensider, men inte alltid.

Emulgeringsmedel – släkt med tensider

Emulgeringsmedel tillhör, precis som tensiderna en grupp som kallas surfektanter. De består av två delar, en "vattenälskande" del och en "fettälskande" del. Genom att respektive del lägger sig antingen i vatten- eller fettdelen av blandningen förändras ytspänningen och ingredienserna gifts ihop i en emulsion. I en fet kräm lägger sig på så sätt vattnet i små små doppar inne i fettet och i en tunn kräm är det fettet som svävar inneslutet i vattnet.

På huden kan emulgeringsmedel ha olika effekt. Ibland verkar de kunna irritera precis som en tensid och ibland kan de tom bidra till läkningen av en skadad hudbarriär. Läs gärna mitt tidigare inlägg om emulgeringsmedel här.

Bodylotion som rengör bättre än rengöringskräm?

Jag har till och från testat att använda lotions istället för rengöringskräm och tycker överlag att det ofta fungerar precis lika bra. Ibland har jag tom upplevt att en lotion kan rengöra bättre än en något sämre rengöringskräm. Bäst hittills har varit Estelle & Thild baby & child bodylotion och Weleda Baby Derma White Mallow Body Lotion. Mindre nöjd var jag med Urtekrams oparfymerade Body Lotion som jag faktiskt tyckte sved i ansiktet vid tvätt.

Intressant nog är ofta lotions billigare än rengöringskrämer. På Apotea.se kostar t ex Estelle & Thild Baby & Child Body Lotion 159 kr för 200 ml, medan deras Cleansing Milk Fragrance Free kostar 169 kr och då får man bara 150 ml. 

Out of your favorite Cleanser? Try a Body Lotion instead!

Lotions and cleansers are more simular than you might think. They are in both cases formulated with lipids, water and some sort of emulsifyers. Sometimes a cleanser also contains surfectants, but not always. Emulsifiers are a type of surfectants, and therefore potential skin irritants (please read more about emulsifiers here). 

I often use body lotions and creams instead of cleansers and find them almost always to work just as well. By doing so, you can minimize your amout of products in your bathroom shelf and save some money. Cleansers are often more expensive than body lotions. Since parfume (natural as well as synthetic) are potential skin irritants I chose products that are fragrance free.

 

 

Kommentarer

Bild för Estelle

Bra tips! :) Jag har faktiskt testat det, men hittade inte riktigt rätt bodylotion för det, tror jag bland annat testade den oparfymerade bodylotionen i från Urtekram, minns inte om den sved men har för mig att den var lite för lätt och han typ gå in lite för mycket i huden för att den skulle kännas bra som rengöring.
Men jag ska nog testa Estelle & Thilds bodylotion när det är dags för en ny bodylotion så att jag kan trsta den även som ansiktsrengöring.
Tack för tipset! :)
En del som håller på med balsammetoden använder ju även hårbalsam som ansiktsrengöring och kroppsrengöring, så det finns en del man kan testa...

Bild för rana
rana,

Hej bra tips! Jag använder ofta olja plus lotion för att få bort ögon makeup :D

Du, jag har en fråga till dig, jag har just läst din artikel om "skindressings"och känner nu att jag gärna vill pröva göra egen hudkräm. Är bara orolig att jag ska göra fel med glycerinet för om det blir för mycket kan det ju dra ut fukt från huden. Vill blanda till en kräm i riktigt små mänger nu i början, typ en halv dl ! Hur mycket glycerin bör jag blanda in då? Jag har en hy som väldigt lätt blir tilltäppt btw

Jag har använt Garden of wsdoms kokosnötskräm i 1 ¨år nu men börjar bli misstänksam mot den. Plus att jag tappat tilltro till företaget då dem vägrar ge ut namnen till deras råvaruleverantörer, ett företag ska vara genomskinlig tycker jag! Vad döljer dem liksom?

Jag har nu i 3 dagar sökt på nätet efter en ny ansiktskräm men blir så frustrerad! Antingen har dem alkohol i som jag inte vill ha på min hy. Eller tunga oljor eller solrosolja som jag upplever som en utfyllnads olja för att komma billigt undan, inget glycerin osv. Tillslut hittade jag estelle och thillds Neroli kräm som förvisso inneåller solros plus att den är ganska dyr. Men skulle ändå slå till när jag ser att enbart 26,83 % är från ekologisk odling! Snacka om att dra köparen vid näsan!

Nä nu orkar jag inte med att söka efter en perfekt kräm! Vill göra egen och tillsätta mina egna favorit ämnen i! Tacksam för all råd jag kan få <3

Bild för Estelle

Testade Urtekrams bodylotion som rengöring i går, toppen på alla sätt och vis, förutom det du nämnde, den sved på mig med! :(
Typiskt när den var så bra i övrigt!

Bild för Isabel

Hah, har tänkt tanken men aldrig vågat då jag tycker de bodylotions jag använder har lite för mycket sk*t så at säga att jag vågar använda det på ansiktet :/

Rana: Organic Makers har ett recept på egengjord body lotion http://blog.organicmakers.se/gor-din-egen-bodylotion-med-morot/ Har inte testat själv, men dem kan förmodligen sin sak.
Btw, vad är felet med att bara använda olja som ansiktskräm? Billigt och man behöver aldrig tänka på INCI. Gjorde ett inlägg på fettsyror ett tag sen som kan hjälpa dig att undvika "tunga" oljor som du är välkommen att utforska: http://frivolousgirl.com/2014/august/find-out-the-right-facial-oil-for-y...

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Estelle! Tack för intressant tips! Har faktiskt aldrig förut hört att man kunde använda balsam som ansiktsrengöring! Tycker det överlag tyvärr är ännu svårare att hitta rena och milda hårprodukter än vad det är att hitta hudvård. Men kanske har du bra tips på balsam?

Intressant att Urtekram även sved på dig. Om det svider när man rengör (och ändå alltså tvättar bort krämen) så undrar man lite vad det innehåller och om det är bra att använda som lotion ens?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Rana, 

vad kul att du vill testa att göra en egen skindressing!!

Att glycerin skulle sno fukt från huden har jag faktiskt hört är ett rent missförstånd. Och detta från vår främste forskare på hudbarriären (Lars Norlén på KI), som 2013, efter 25 års forskning var först med att kartlägga hudbarriären på molekylnivå. Han beskrev för mig, när jag var hos honom på ett läkarbesök, att glycerin i själva verket fungerar som en slags vattenersättare i huden. Begreppet "fuktbindare" tyckte han således var missvisande. Miniderm som ju är ett läkemedel mot torr hud har en koncentration av 20% glycerin. I en skindressing tycker jag däremot att det kan bli lite kladdigt på huden om man har för hög halt. Så jag brukar lägga mig på ca 10%.

http://beautycomesclean.se/blogg/201205/min-hudlakare-varldsledande-fors...

http://beautycomesclean.se/blogg/201206/vad-har-hajar-och-okenvaxter-med... 

 

Kokosolja, mandelolja, sesamolja och olivolja är några vegetabiliska oljor som har rapporterats vara komedogena, alltså som täpper till porerna.

http://beautycomesclean.se/ingredienser/komedogena-amnen

 

Eftersom jag gillar att experimentera så varierar jag mina blandningar. Man kan blanda oljor som har olika karaktär. Några klassas som torra och andra feta. De feta stannar längre kvar på hudytan och ger en glansig (fet) känsla. De torra går mer direkt in i huden. Att bara ta torra oljor sägs kunna torka ut huden. Man behöver något uppe på ytan också, men lagom är bäst. Personligen gillar jag jojobaolja som ju inte egentligen är en olja utan flytande vaxer. Den ger en skyddande, men ändå sametslen hinna på huden. Den oljan funkar i alla fall bra på mig. Den kan du sen blanda med tex tistelolja, riskli- eller tefröolja och ev boragoolja (gurkört) som innehåller hög halt GLA (som sägs vara bra för huden). Glöm inte att tillsätta vitamin E, som skyddar både huden och oljorna från att oxidera. Ta naturlig vitamin E. Dyrare men bättre.

Jag beställer alltid mina råvaror (av märket Crearome) genom Naturkosmetikkompaniet.

Lycka till!!

 
Bild för Mitte
Mitte,

Isabel, tusen tack för bra tips!

För mig räcker inte att bara använda rena oljor (även om man väljer "rätt" olja för sin hudtyp). Jag saknar helt enkelt en "fuktbindare". Huden har många komponenter. Poängen för mig med hudvård är att försöka ersätta de komponenter som man strippat huden med i sitt tvättande. Lipidskiktet är en sån sak, men även hudens naturliga fuktbindande ämnen (som glycerin, karbamid och andra salter) är ämnen som huden kan förlora vid alltför flitig exponering av vatten. :)

Bild för rana
rana,

Hej! tack så mycket för ditt utförliga svar!

Oj så mandelolja kan vara tlltäppande? Det var just den jag tänkte ha som basolja. Jag har sökt jätte mycket info om den och har typ enbart läst om att den inte täpper. . men ja den är ju inte en torrolja direkt :/

Jag har försökt lära mig så mycket jag kan om oljor och gavt dem chans flera gånger sedan mitt misslyckande med olivolja (fick cystisk acne av den!)

I ett helt år prövade jag tamanu olja och neem olja varje dag (blandade en pytte droppe med min hudkräm) och lite hampfröolja och blåbärsolja. Tillslut insåg jag att dessa inte hjälper alls

Men som sagt, vill göra egen hudkräm nu av ren frustration och alla hudkrämer innehåller olja plus fuktbindare så jag trodde mandelolja skulle vara safe plus en torr olja och då är jag just inne på Gurkörtsolja på grund av GLA halten :)

Jag vet exakt hur du menar med att torra oljor kan torka ut! Upplevde det när jag använde hampfröolja och framför allt blåbärsfroljan.

Jojoba som är en vax använder jag som ögonsminkborttagare. När jag läste om att den kan uppföra sig som hudens egna fett blev jag livrädd! haha! Tänk om den adderar på min sebumproduktion och täpper till ännu mer?

Ja jag läste om din artikel om glycerin, jätte intressant! Vill också träffa Lars! Har så många frågor om huden då min uppfört sig så knasig de senaste åren :p

Bild för rana
rana,

Läste just om Comedogenic Ratings för olika oljor. Oliv olja och mandel olja har både fått rating 2. Intressant, tycker olivolja är mycket tynfre än mandelolja. Jojoba har också fått en två.Kokosolja har fått 4 vilket stämmer ganska bra tycker jag. Och torroljor som solros och hamfröolja har fått 0.

Bild för Mitte
Mitte,

Hej igen Rana, comodogenic ratings, intressant lista! Var hittar man den? Jojoba var tråkigt att höra att det ratade som en 2a, en av mina absoluta favoritoljor!

 

Lars Norlén hittar du eventuellt på Quality Care Riddargatan i Stockholm. Numera tror jag STurebadet har tagit över. Kolla med dom. :)

Bild för Estelle

Det är nog vanligare med balsam som duschkräm, men det finns ju de som har det som ansiktsrengöring med.
Håller helt med om att det är ännu svårare att hitta rena och milda hårprodukter och kan tyvärr inte ge tips på ett bra balsam eftersom jag i princip aldrig använt mig av balsam på¨många år, en kombination av lathet och att det har känts överflödigt när jag har varit kortklippt så mycket på senare år, många balsam har även gett mig finnar i längs hårfästet (svårt att slippa på balsam i hårbotten med kortare hår)
Men, kom precis på att jag ju faktiskt har ett balsam som jag köpte av märket Urtekram när de hade en drive för någon vecka sedan och en massa av deras produkter bara kostade 10 kr styck (glömde tyvärr att tipsa om det...)
Ska testa det i ansiktet.
Ja, man kan verkligen undra varför deras bodylotion svider som ansiktsrengöring när den är i så kort kontakt med huden?!?
Men du har väl liksom mig väldigt känslig hy?!?
I så fall kan det ju vara någon ingrediens som vi är extra känsliga för, behöver ju inte vara att produkten inte är särskillt bra att använda egentligen...
Det konstiga är att jag nyss kom i håg att jag ju till och med har använt Urtekrams bodylotion som ansiktskräm för länge sen, då sved den inte iallafall, vet ju inte om ingredienserna är de samma som då i och för sig....

Bild för rana
rana,

Jaha så han är en läkare som man kan träffa/boka?

Jodå det finns listor som kallas för "comedogenic list" googla den så får du fram listor.
Dock så skiljer sig ratingsen lite på vissa sidor av någon konstig anledning tex tyckte jag inte att den senste listan jag kollade nu på https://www.beneficialbotanicals.com/facts-figures/comedogenic-rating.html stämde så bra då dem listar avokadoolja, olivolja och mandelolja med en 2a! Tycker absolut att olivolja och avokadoolja är minst en 4a och inte alls i samma grupp som mandelolja.
en annan lista är denna http://www.caryskincare.com/acnecomedogeniclist.html eller

http://www.sageskincare.com/Articles.asp?ID=255.

Ja jojoba är det så delade fakta om :/ vissa ger den en 1-2 a i listan andra ger den en 3 a. Och ja vissa reagerar på oljan och vissa inte..men ska pröva själv jag har redan en flaska jojobaolja fast har aldrig använt på hyn än :).

Bild för Mitte
Mitte,

Estelle, tack för jättebra tips och kommentar! :)
Har en väninna som drabbats mycket av finnar i hårfästet, ska visa henne din kommentar här. :) 

Bild för Mitte
Mitte,

Rana,

Jättebra tips på listor, tack! :)

Förvirrande detta att listorna kan skilja, som med nätet i stort så gäller det verkligen att veta vem man ska lita på...

Dessutom måste man kanske pröva sig lite fram själv, vilket är ett trist och tidskrävande jobb.

Jag tänker så här, man kollar många olika källor, ser vilka ämnen som återkommer, plus tar in tips från så många man kan. Därför är jag jätteglad att ni är så många som vill dela med er!! :)

Bild för Estelle

Kul att det var en uppskattad kommentar! :)
Hoppas att din väninna kommer till rätta med finnarna, tyvärr tror jag även att vissa schampon har gett mig liknande tendens till finnar, men inte lika mycket....
Men kan även få liknande när kroppen blivit för stressad/ur hormonell balans av för mycket socker under en längre tid, brukar då förbättras och försvinna om jag lyckas vara utan socker ett tag och sen äta socker mer sällan.

Bild för rana
rana,

Ja det är så trist att behöva pröva sig fram och ofta upptäcka att "nä denna produkt förstör min hy/funkar inte" osv :/ Drömmen är att kunna få en riktigt bra hudanalys på direkten så man vet vad som kommer funka eller ej. Man kan ju få analys i dagsläget också men vad jag vill ha är en snabb och nästintill felfri analys :p

Ja bloggare som du och dem som skriver om sina erfarenheter i kommentarer är guld värda! <3

Bild för Jenny
Jenny,

Angående tips på bra balsam kan jag rekommendera Eilas hårbalsam Naturell. Har testat många milda eko balsam men återgår alltid till detta. Den innehåller dock Stearamidopropyl dimethylamine som verkar vara något som liknar silikon? Någon som har koll på detta?

Bild för rana
rana,

Hej igen Mitte!
Jag behöver fråga dig om mängden glyerin man bör ha i skindressing. Är jätte dålig med det här med procent :( Har sökt på nätet efter recept på ratio men hittar inte det jag söker nämligen: Hur många tex "teskedar" glycerin ska man tillsätta till 2 matskedar olja? Jätte tacksam om du kan hjälpa mig <3

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Jenny, tusen tack för tips om balsam! Har varit lite nyfiken på Eilas och köpt deras deo, som tyvärr var så där, men en deo är å andra sidan rätt svår att få till. Ska absolut testa balsamet.

Vid en sökning på EWG Skindeep database får man upp följande info About STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE: Stearamidopropyl dimethylamine is a lipid-based conditioning agent.

http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/706289/STEARAMIDOPROPYL_DIMETHYLA...

De ger den här ingrediensen grönt ljus och en etta, men skriver samtidigt att det inte finns någon data tillgänglig. Så... vet inte vad man ska tänka om det faktiskt.

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Rana!

Jag väger alltid mina ingredienser. Det är för övrigt ett jättehett tips, köp om du har råd en liten digital våg som kan väga små kvantiteter. Säljs också på Naturkosmetikkompaniet för si så där 300 kr (var länge sen jag kollade).

Men om du väljer att ta 10% som koncentration är det lätt att mäta upp. Det är inte supernoga. Du ska alltså ta en tiondel så mycket glycerin som olja. Dvs en tesked glycerin och nio teskedar olja. Mät lite noggrannt första gången och se hur mycket det blir. Sen kan du använda ögonmåttet alla gånger framöver. )

Lycka till!

 

Bild för Mitte
Mitte,

Ps. Rana, 

Glöm inte att skaka dressingen varje gång du ska använda den sen. :)

Bild för Jenny
Jenny,

Tack för inputen! Jag har testat tvål från samma märke men den var ingen större hit. Har inte utforskat "deomarknaden", kör på den där hemmagjorda med kokosolja... som funkar jättebra för mig. Ha det fint!

Bild för rana
rana,

Tack så hemskt mycket Mitte! Får mina oljor och glycerin om några dagar från Crearom. Dem har väldigt dyr frakt :/ Men produkterna är prisvärda och verkar rena. Frågade dem vilken sorts plast dem använder då dem har oljorna i plastflaskor (föredrar mörkt glas men aja) Dem verkar använda giftfri plast :) Köpte även mörka glasflaskor ska ha oljorna och dressing i glas.

Ja utan emulgeringsmedel kommer nog oljan flyta upp så, absolut! jag ska skaka om ordentligt! Tusen tack kära du! <3 Kommer nog investera i en digitalvåg framöver när jag blivit lite varm i kläderna, såg att rusta har en fr 99 kr, fast hur "precis" den är vet jag inte än :p

Bild för Mitte
Mitte,

Hej igen Jenny, den hemmagjorda kokosoljan som deo? Vad spännande! Vad är det? Med bikarbonat?  :)

 

Bild för Mitte
Mitte,

Hej igen Rana, föredrar som du att ha mina oljor i glasflaskor och inte plast. Man får hoppas att de har hyggligt hög omsättning så att inte oljan står så länge i deras PET-flaskor innan den levereras. :) Berätta gärna hur det går för dig sen och lycka till som sagt!  :)

 

 

Bild för rana
rana,

Ja det är ju lite så, att man inte alls har en aning om hur dem förvarar, företagen berättar hur noga dem är osv men man kan aldrig vara säker utan att ha sett det hela med egna ögon, vi får hoppas på det bästa :) Ja jag hör av mig hur det gick till om några veckor :)

Bild för rana
rana,

ISABEL: Hej jag hade helt missat ditt inlägg! sorry! Tack för tipset! :)

Jo jag har använt och testat många olika oljor de senaste 2 åren nu. allt från morotsfröolja, tamanu, neem till kiwifröolja! Men som Mitte ofta förklarar att hon känner att hon även behöver ett fuktbevarande ämne som tex glycerin, så känner jag också. Ofta blandade jag oljorna i handflatan med lite hudkräm innan applicering. För ca 9-10 månader sedan slutade jag helt använda oljor för min hy förbäyttrades inte ett smack :/

Det som räddat min hy och sett till så att jag återfått balansen på ytan är faktiskt äkta siden örngott och konjac svamp :) Har inte haft torr och fnasig hy sedan förra hösten, inte ens under vintern! Det visade sig att bomullsörngott suger åt sig enormt mycket fukt och olja från huden. Jag menar allvar, har inte haft torr hy ens under smällkalla o torra vintern! helt otroligt!

Men tilltäppta porer på kinderna som resulterar i små innebrännande bölder får jag fortfarande :/
Bestämde mig för att byta kräm när jag insåg att alla hudkrämer består av Oljor, glycerin (eller liknande) och emulgeringsmedel. Och så är dem ofta både dyra och inte ens 100% ekologiska fastän dem har eco certificat, vilket gjorde mig galen!

SÅ nu ska jag blanda egen "kräm" med egna aktiva ämnen (c-vitamin, ringblommsextrakt etc)
De receptet du länkade till ser underbar ut, fast dem har för många oljor i och det var svårt att få ett hum om glycerin ration då jag vill blanda till högst en halv dl olja-glycerin åt gången :)

Bild för Estelle

RANA

De hälsokostbutiker som säljer varor i från Crearome brukar kunna ta in varor man vill ha där i från på beställning om du säger till, för precis som du säger är det dyr frakt som man då slipper :)

Tackar för påminnelsen om sidenörngott förresten, hade glömt av det, har bara ett, så behöver skaffa fler, vilket det är värt för huden vintertid speciellt :)

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Estelle och Rana, 

Vad spännande det ni skriver om sidenörngott. Kände inte till det faktiskt, måste jag absolut kolla upp. Siden drar alltså inte till sig lika mycket fukt/fett som bomull?

 

Bild för Jenny
Jenny,

Hej igen Mitte, haha hemmagjord lät ju lite mystiskt i sammanhanget. Ja precis det är den där med kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse. Brukar ta lika delar ungefär, lite mer kokosolja, höftar till sådär. Min hy kan vara lite känslig men denna reagerar jag inte alls på. Hoppas du hittar/har hittat någon som funkar för dig. Hej

Bild för rana
rana,

Hej Mitte!
Ja Siden drar verkligen inte ut fukt och knappt någon olja. De hudkräm/olja du smörjer på som nattkräm kommer med andra ord inte på ett mystisktvis vara spårlöst borta från din stackars fukt törstande hy :D. Krämen/oljan sitter kvar där den ska under natten. Detta upptäckte jag när jag gick över till siden.

Innan kunde jag smörja in mitt ansikte men på morgonen vaknade jag alltid med alldeles matt hud! Vart tåg all den vårdande krämen som jag smörjde in mig med? rakt in i bomulssörngottet. Men så behöver vi alltså inte ha det! Bojkotta bomulssörngott säger jag! :D

Med siden menar vi förstås 100% siden från silkesmaskar och inte den där halkiga satäng gjord av polyester. (folk kan blanda ihop dessa två :p )

Mina örngott är av sandtvättat siden så man halkar inte runt på kudden! Love siden! :))

Bild för rana
rana,

Estelle tack tack! Ska fråga affären där jag brukar handla te och sånt. Hälsokost Gryningen :)
Oja! fram med sidenörngottet! Jag har inte återvänt till bomull sedan 1 år nu :)

Bild för Estelle

Här har förresten Ingrid skrivit om siden som hon hyllar: http://ingridbbeautiful.wordpress.com/2011/10/17/siden-ar-bra-pa-flera-s...
Har själv skrivit om det för ett par år sedan, men inte så utförligt, mer att det har hjälpt mina torra kinder, specifikt ena sidan som jag sover mest på som oavsett kräm jag smörjt in mig med inte har hjälpt mot de torrhetslinjer/torrfläck som jag brukar få, men efter en vecka med sidenörngott försvann torrhetsstället i princip :)

RANA

Jag har beställt via Gryningens hälsokost i allafall en gång, det var bara en grej från Crearome och det gick ju bra, men de borde väl inte ha något emot om man beställer fler grejer!?
Har även beställt via Hornsgatans hälsokost, eller om de heter Naturprodukter nu för tiden?!? (I allafall de som har hemsidan naturprodukter.se)

Tog fram sidenörngottet i går! :)

Bild för Andrea
Andrea,

Hej, jag läste bland kommentarerna och vill bara varna lite för hemmagjord deo med bikarbonat. Jag har själv testat några olika recept men det har alltid slutat med att armhålorna blir röda, kliar och flagnar. Jag har även testat färdigblandade från ekomärken. När jag googlade på detta så visade det sig att det inte alls är en ovanlig reaktion på bikarbonatet. Det var ett tag sen jag kollade upp detta men jag har för mig att det berodde på att blandningen blir för basisk och det kan ev. förebyggas genom att man styrker något surt i armhålan före applicering. Ja, som sagt, med reservation för att minnet kanske sviker mig när det gäller själva förklaringen till reaktionen.

Så, testa gärna hemmadeo men var försiktiga och var beredda på att den kan irritera om ni har bikarbonat i. Det luriga är att det tar ett tag innan reaktionen uppstår.

Bild för rana
rana,

Ja Estelle det var just tack vare underbara Ingrid jag fick ögonen för siden :)
Ska snart köpa en undertröja att ha som pyjamas top då jag ömsom svettas mycket och ömsom fryser under vintern ^^

Rättelse om crearomes gurkörtsolja, fick min beställning idag och dem har denna olja i mörkt glas faktiskt, vilket dem i kundtjänsten av någon anledning inte talade om för mig när jag frågade om oljorna i plastflaskor, men antar att dem har vissa oljor i plast i så fall^^

Bild för Andrea
Andrea,

Rana - jag tror att oljorna i små förpackningar (dvs de dyraste oljorna) förpackas i glasflaskor. Jag har både gurkörtsolja och nyponolja från Crearome och de är i glasflaskor, liksom alla eteriska oljor. Har många andra oljor i större förpackningar därifrån och alla de kom i plastflaskor.

Bild för rana
rana,

Andrea- Aha okej just som jag misstänkte :) oljor som mandel och solros är nog då i plastflaskor ^^

Bild för Mitte
Mitte,

Hej igen Rana, siden låter fantastiskt. Tack också Estelle för länken till Ingrids inlägg! Måste köpa och prova! :)

 

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Jenny och Andrea,

Jag fick också den reaktionen på bikarbonatet i hemmagjord deo. Trodde det kanske berodde på att det blev lite peelingeffekt av kornen i bikarbonatet. kanske gjorde jag fel, kanske skulle det inte alls vara några korn?

Bild för Mitte
Mitte,

Hej Andrea och Rana,

Alla mina oljor som jag köpt från Crearome har varit i PET-flaskor. Tyvärr. Tror dock att det kan finnas olika typer av PET-plast och att det inte nödvändigtvis innebär att kemikalier från plaste migrerar ut i fetterna, men jag är osäker. Glas känns säkrare. Frågan är väl också hur oljan hanteras hela vägen, från tillverkning till slutleverans. Man har t ex hört att palmolja fraktas i stora tankbilar och att fettet (som ju är vanligt i livsmedelsprodukter) kan lösa ut alla möjliga sorters ämnen från insidan av dessa stora lastbilstankar. Skulle vara intressant att veta hur hela kedjan ser ut. 

Bild för rana
rana,

Ja jag ogillar plast även om dem skulle vara giftfria :/ Vrf ha plast när glas är mycket renare och säkrare. Åh jag blir ju helt galen när jag tänker på allt detta som du tar upp om hur fasen man ska vara säker på ur råvarur transporteras och förvaras >_<. Om alla människor kunde vakna upp och bli mer medvetna skulle vi få ändring i många saker :/

Bild för Estelle

Vill också ha oljor i glas och allra helst ansiktskrämer med, men det sistnämnda är ju tyvärr ännu svårare :(
Har inte tänkt på hur de är förpackade INNAN de hälls i glasflaskorna ens, så usch när man tänker på det och lastbilstankar som du nämner *suck!*
Man får väl trösta sig med att man åtminstone köper kallpressade oljor vilket ju åtminstone inte borde reagera lika mycket/ta upp lika mycket skit ur lastbilstankarna antar jag....(i allafall måste de ju vara värre om de häller i varmpressade oljor som inte har svalnat i tankarna)

RANA

Håller med om att man blir galen på osäkerheten om förvaring och transport av råvaror och önskan om att människor kunde vakna upp.
Varje dag ser och hör man ju tyvärr exempel på folk som inte har koll/ inte bryr sig om vare sig innehållsförteckningen på vad de köper att äta eller vad de använder på utsidan av kroppen...
Så mycket skit som säljs i alla "vanliga" affärer ju! :(

Bild för GrettaGaw

were do they sell online pills

be77 where can i online womens online

Bild för GrettaGaw

online a vendre canada

be77 where can i online womens online

Bild för AvdotyaGaw

follow link online best deal

3bc5 online c20 erfahrungen

Bild för AvdotyaGaw

cheap online online wales uk

3bc5 corporate finance speonlinet

Bild för AvdotyaGaw

online 10 efficace

3bc5 prix online 20 milligram

Bild för AvdotyaGaw

online online paypal online

3bc5 preisvergleich online 20mg 12

Bild för AvdotyaGaw

wow online onlinea

3bc5 online per ragazzi

Sidor

Lägg till kommentar