juni 2015

Högsta Rating! – Nurture my Body Organic Sunscreen Fragrance free SPF 32

nurture-my-body-organic-skincare-spf-32-fragrance-free-ewg-skindeep

Sommarens solkräm: Parfymfritt solskydd med SPF 32 och bredspektrum zinkoxid 

Lite sent om sider hittade jag tillslut den solkräm jag letat efter! Ett parfymfritt bredspektrum skydd med zinkoxid och utan kemikaliska UV-filter. Med högsta rating från EWG's Skindeep. Klickade hem Nuture my Body's Organic Sunscreen Fragrance Free SPF 32 från Amazon. Inklusive frakt gick notan på $48.49 (för 4 ounce, ca 114 ml). Tyvärr kommer den med snigelpost, så jag får vänta på leverans till mitten av juli. Obs, zinkoxid är ännu ej officiellt godkänt som UV-filter inom EU. Men jag vill använda solskyddsprodukter med zinkoxid ändå eftersom det är det partikelfilter (reflekterande och inte absorberande, vilket innebär att det ligger på ytan av huden och reflekterar bort solstrålarna, snarare än att gå in i huden som ett kemikt UV-filter och absorbera UV-strålningen) som har bästa bredspektrum-effekt. Dvs skyddar mot UV-strålning i ett bredare spann av strålningens frekvenser (UVA och UVB), läs gärna mer om det härNuture my Body's Organic Sunscreen Fragrance Free SPF 32 är uppbyggd på endast 8 ingredienser och innehåller inte nano. Produkten skall ej täppa till porerna och är lämplig för såväl vuxna som små barn.

Enligt tillverkaren har Nurture my Body Organic Sunscreen Fragrance free SPF 32 följande fördelar: 

 • Non-nano zinc oxide. We never use nano-sized particles that can cross into the bloodstream.
 • Fragrance-Free and non-comedogenic.
 • Provides 97% UVA and UVB absorption across the entire broad spectrum.
 • Zinc Oxide is the only sunscreen active ingredient approved by the FDA for children under 6 months.
 • Biodegradable formula is safe for use around fragile reefs and aquatic environments.

Ingredients – Nuture my Body's Organic Sunscreen Fragrance Free SPF 32 

Purified Water, Non-Nano Zinc Oxide* (25%), Extra Virgin Olive Oil*, Jojoba Oil*, Vegetable Glycerin, Shea Butter*, Vegetable Emulsifying Wax NF, Vitamin E (from non-GMO sunflower seeds) *Certified Organic

Rent med bioteknik, utan miljöbelastande kemikalier

pure-effect-bioteknisk-allrengoring-kalkrent-hallbara-miljovanliga-stadprodukter

Moderna och hållbara städprodukter som även är snällare mot huden!

Äntligen börjar det dyka upp hållbara och intressanta alternativ till de traditionella, kemikaliestinna städ- och rengöringsprodukterna som ockuperar butikshyllorna idag. Vem trodde för ett par år sedan att något så hett som bioteknik skulle kunna dyka upp i en vanlig allrengöring? Genom att anväda mikroorganismer så städar man inte bara mindre miljöbelastande, man utsätter även sig själv för förre kemikalier i vardagen. Mikroorganismerna tar effektivt bort fett, smuts och luktproducerade bakterier, genom att helt enkelt äta upp det du vill städa bort. Så istället för att använda parfym som "döljer" dålig lukt, så blir det rent på riktigt och dessutom fortsätter mikroorganismerna att städa efter att du har ställt undan svabben. Extra mycket tummen upp ger jag för att produkterna sägs vara skonsamma mot huden eftersom jag själv har problem med tensider och lätt får husmorseksem.

Effektiv luktsanerare

Första gången jag testade en bioteknisk rengöringsprodukt var i vintras när jag besökte Stockholms Hundmässa. Där snubblade jag på en doftsanerare positionerad mot hundägare, som ett effektivt sätt att ta bort kisslukt om olyckan är framme. Eftersom jag just då kämpade med att få min yngsta dotter blöjfri så tog jag hem en dunk. Och jag kan säga att den funkar! Blev därför blåde glad och nyfiken när jag fick prov på Pure Effects nya städkoncept. 

Fördelar med Pure Effects – bioteknisk rengöring

 • Effektivt rent – på naturens villkor. Mikroorganismer bryter ner fett, smuts. Produkten är helt biologiskt nedbrytningsbar.
 • Tar bort dålig lukt – Mikroorganismerna äter upp de luktskapande bakterierna.
 • Mindre kemikalier i vardagen!
 • Hållbar – Mikroorganismerna odlas fram och förbrukar mindre av jordens ändliga resurser
 • Mindre klimatpåverkan – Koncentrerad produkt (skall spädas med vatten), inten onödig transport 
 • Dryg – 500 ml koncentrat räcker till 100 liter färdigblandad städprodukt. Till en halvliters sprayflaska använder man 2,5 ml koncentrat.
 • Rent längre – Mikroorganismerna fortsätter att jobba även när du har slutat städa
 • Skonsamt för huden – PH-neutrala produkter som inte ska irritera huden.

Just nu kan man köpa Pure Effectst Allrengöring, startpaket för 195 kr. Pure Effects drivs av Lina Segerdahl, Linda Nordin (som även driver kampanjen Toxbox.nu.) och Joachim Ahlander (som även driver företaget Innu-Science som har utvecklat biotekniken i produkterna)