Bra miljöval

Organowood – en kund jag är lite extra stolt över att jobba med!

organowood-ekologiskt-traskydd-bra-miljoval-fossilerat-virke

Bra miljöval, istället för tryckimpregnerat virke!

Beauty Comes Clean driver jag helt på fritiden. Till vardags jobbar jag annars som grafisk designer och Art Director i egen firma. En av mina kunder är Organowood som nyligen fick klartecken att använda märket Bra miljöval! Tidigare i vintras fick jag i uppdrag av Organowood att ta fram en nya visuell identitet, dvs, jag har designat burkar, gjort broschyrer, annonser, skyltställ och butiksmaterial samt designat en mässmonter. 

Organowood – rekommenderas av Naturskyddsföreningen

Organowood är en svensk innovation som på ett miljövänligt sätt skyddar trä mot eld och vatten. En metod som helt kan ersätta det gamla giftiga och så fult gröntonade tryckimpregnerade virket. Genom att härma den naturliga fossileringsprocessen (dvs det som händer med växter och djur när de i naturen under miljoner år i sällsyntafall förvandlas till fossil) så lyckas Organowood semi-förstena sitt virke. Och det vet ju alla att sten varken brinner eller ruttnar. 

Läs gärna mer om Organowood på Naturskyddsföreningens sida här.

Obs, stå inte och elda gamla brädor i sommar!

Viktigt för dig som planerar att spendera sommaren med att stå och riva gamla altaner och annat ruckel: Gammalt tryckimpregnerat virke ska lämnas till miljöstation och får absolut inte eldas upp eller slängas i naturen! Då frigörs nämligen alla de tungmetaller och andra giftiga ämnen (som biocider och fungocider) som man en gång i tiden sprutat in i träet. Förr använde man dessutom  riktigt läskiga saker när man tryckimpregnerade trä, som kvicksiler tex 

Subscribe to Bra miljöval