Deo

Ekologisk Hudvård: Blogg-favoriter 2012 – Kropp

ekologisk-hudvard-favoriter-2012-kropp

Här är en fet lista ekologiska favoritprodukter för kroppen. Inte valda av mig, utan av ett antal duktiga beautybloggare som jag följer. Sammanställningen har jag gjort eftersom jag tycker det skulle vara bra att ha alla på ett ställe. Läs gärna även min tidigare lista över ansikts-favoriter 2012. Någon produkt som saknas? Fyll gärna på listan, vilka är era favoriter?

KROPP

Bästa Tvål – Flytande

Bästa Tvål – Fast

Bästa Skrubb

Bästa Bodylotion

Bästa Kroppsolja

Bästa Body Butter

Bästa Handkräm

Bästa Salva – allround

Bästa Deo

Gör din egen deo. Eller kanske inte..?!

/sites/default/filesgor-din-egen-deo-skonhetsblogg-mitte-beautycomesclean

Svettlukt och sveda med hemmakokad deo

Mitt första försök att koka ihop en egen deo misslyckades totalt. Det blev mer en peeling än en deo. Svettlukten var kvar medan bikarbonatet i krämen i form av små små korn blev till en ofrivillig scrub. Efter ett par dagars användning var jag tvungen att bryta för det sved så jäkligt (man har ganska känslig hud där i armhålan). Kanske gjorde jag något fel, men bikarbonatet ville liksom inte "smälta" i vattenbadet. Inte heller när jag testade att värma allt direkt i en kastrull.

Förlåt Milk-Signe på Freshnet för att jag nu dissar ditt DIY-Deo-recept, men den funkade tyvärr inte. Inte på mig i varje fall. Men tack samtidigt för det inspirerande inlägg som fick mig att vilja prova!

Och det misslyckade receptet?
2 msk kokosolja
1/2 msk bikarbonat
1/2 msk majsmjöl
några droppar tea tree olja
några droppar lavendelolja
några doppar vaniljolja


 

Subscribe to Deo