Hemmet

Rent med bioteknik, utan miljöbelastande kemikalier

pure-effect-bioteknisk-allrengoring-kalkrent-hallbara-miljovanliga-stadprodukter

Moderna och hållbara städprodukter som även är snällare mot huden!

Äntligen börjar det dyka upp hållbara och intressanta alternativ till de traditionella, kemikaliestinna städ- och rengöringsprodukterna som ockuperar butikshyllorna idag. Vem trodde för ett par år sedan att något så hett som bioteknik skulle kunna dyka upp i en vanlig allrengöring? Genom att anväda mikroorganismer så städar man inte bara mindre miljöbelastande, man utsätter även sig själv för förre kemikalier i vardagen. Mikroorganismerna tar effektivt bort fett, smuts och luktproducerade bakterier, genom att helt enkelt äta upp det du vill städa bort. Så istället för att använda parfym som "döljer" dålig lukt, så blir det rent på riktigt och dessutom fortsätter mikroorganismerna att städa efter att du har ställt undan svabben. Extra mycket tummen upp ger jag för att produkterna sägs vara skonsamma mot huden eftersom jag själv har problem med tensider och lätt får husmorseksem.

Effektiv luktsanerare

Första gången jag testade en bioteknisk rengöringsprodukt var i vintras när jag besökte Stockholms Hundmässa. Där snubblade jag på en doftsanerare positionerad mot hundägare, som ett effektivt sätt att ta bort kisslukt om olyckan är framme. Eftersom jag just då kämpade med att få min yngsta dotter blöjfri så tog jag hem en dunk. Och jag kan säga att den funkar! Blev därför blåde glad och nyfiken när jag fick prov på Pure Effects nya städkoncept. 

Fördelar med Pure Effects – bioteknisk rengöring

  • Effektivt rent – på naturens villkor. Mikroorganismer bryter ner fett, smuts. Produkten är helt biologiskt nedbrytningsbar.
  • Tar bort dålig lukt – Mikroorganismerna äter upp de luktskapande bakterierna.
  • Mindre kemikalier i vardagen!
  • Hållbar – Mikroorganismerna odlas fram och förbrukar mindre av jordens ändliga resurser
  • Mindre klimatpåverkan – Koncentrerad produkt (skall spädas med vatten), inten onödig transport 
  • Dryg – 500 ml koncentrat räcker till 100 liter färdigblandad städprodukt. Till en halvliters sprayflaska använder man 2,5 ml koncentrat.
  • Rent längre – Mikroorganismerna fortsätter att jobba även när du har slutat städa
  • Skonsamt för huden – PH-neutrala produkter som inte ska irritera huden.

Just nu kan man köpa Pure Effectst Allrengöring, startpaket för 195 kr. Pure Effects drivs av Lina Segerdahl, Linda Nordin (som även driver kampanjen Toxbox.nu.) och Joachim Ahlander (som även driver företaget Innu-Science som har utvecklat biotekniken i produkterna)

 

Subscribe to Hemmet