Tävlingar

Årets skönhetsskribent 2015 – vilken ära, nominerad i år igen!

nominerad-arets-skonhetsskribent-2015-mitte-blomqvist 

Årets skönhetsskribent 2015

För andra året i rad utser Apoteket "Årets skönhetsskribent" och jag har ärofyllt blivit nominerad även detta år. 2014 var vi fyra nominerade och vann (mycket välförtjänt) gjorde Kicki Norman, chefredaktören och skönhetsjournalist på Daisy Beauty. I år är konkurrensen än tuffare, vi är sex nominerade – samtliga utom jag, journalister på välkända tidningar. Jag tycker självklart det är superkul att vara nominerad. För trots att hud och hudvård är en av mina största passioner så är jag ju själv ingen expert. Bara en petig och nyfiken kosument som vill veta vad som verkligen funkar. Därför som sagt extra kul att bli uppmärksammad av ett så seriöst företag som Apoteket. Vinsten tillkännages den 12 maj.

Apoteket om tävlingen:
"Årets skönhetsskribent är en utmärkelse som instiftades av Apoteket 2014 för att uppmärksamma och synliggöra rapportering om skönhet som är nyanserad, bygger på kunskap och inspirerar. Apoteket strävar efter att slå hål på myter och främja kunskapsnivån om skönhetsprodukter hos konsumenter. Som en aktör på skönhetsmarknaden vill Apoteket att Årets skönhetsskribent ska verka för en bättre skönhetsindustri."

De nominerade:

Agneta Elmegård 
Motivering: "Skönhetsexpert på Aftonbladet och medgrundare till Skönhetsredaktörerna.se med stor kärlek till ekologisk och naturlig skönhetsvård. Agneta undersöker med stort intresse nya, naturliga och ekologiska ingredienser. Hon djupdyker i deras ursprung och egenskaper samt lyfter fakta om vad de kan göra för din hy och ditt hår. Texterna presenterar nya trender nyanserat och med stor kunskap. Hon drivs av att guida läsarna till en skönhetsvård som också gynnar en hållbar utveckling."

Jessica Blockström 
Motivering: "Feminas skönhetsredaktör Jessica brinner för att hjälpa konsumenter till en frisk och välvårdad hy. Oavsett inriktning på hennes artiklar – anti-age, rengöring, solskydd – hjälper hon alltid konsumenten att hitta det som passar varje individs hudtyp. Med stor kunskap om hudvård och ingredienser guidar och inspirerar hon läsarna till hudvårdsrutiner anpassade efter hudtyp och tipsar om hur du bäst tar hand om de problem som kan uppstå med din hud."

Kicki Norman 
Motivering: "Med sin egen tidning Daisy Beauty djupdyker hon i ingredienser, nya metoder och fyller på alla skönhetsnördars kunskaper. Hennes angreppssätt är vetenskapligt och texterna fyllda av kunskap, vilket presenteras i lättillgängliga, inspirerande och välskrivna texter. Kicki värnar om den journalistiska integriteten och köper inga påståenden som inte har en dokumenterad effekt. Med stort hjärta delar hon med sig av etik och förhållningssätt till andra redaktörer, aktörer och bloggare. Allt för att skönhetsbranschen ska tas på allvar och få den status den förtjänar."

Linnea Öst 
Motivering: "Skönhetsredaktör som hinner med att skriva i både Tara och Amelia. Linnea är en passionerad skribent som lägger stort engagemang i att testa och utvärdera alla nyheter och nya ingredienser som dyker upp. Med stor erfarenhet, kunskap och nyfikenhet utvärderar och undersöker hon den enorma mängd nyheter, produkter och metoder som skönhetsbranschen presenterar. Linnea jobbar hårt, vilket resulterar i nyanserade och välskrivna texter inom skönhet. Hon drivs av att upplysa sina läsare om de effektivaste produkterna och ge dem den bästa rådgivningen. Linnea ger tips som du som läsare verkligen kan lita på."

Mitte Blomqvist
Motivering: "Skönhetsbloggare på Beautycomesclean.se med djup kunskap och stort intresse för huden och ingredienser. Mitte går till botten med ämnet hudvård, och reder ut begrepp inom områden som solskydd, UV-filter, hudbarriär, lagstiftning, ingrediensers egenskaper, allergener, samt nya trender och begrepp. Hon presenterar på ett föredömligt sätt vetenskaplig fakta med grafer och grafik som gör informationen tillgänglig för läsaren. Texterna visar på en ärlig omtänksamhet och hon bjuder exempelvis på tips om hur du kan använda produkter till fler användningsområden och hur du kan tillverka ditt eget oljeserum."

Vivvi Alström 
Motivering: "Skönhetsredaktör på MåBra som värnar om läsarnas hälsa och långsiktiga välmående. Vivvi har en stor kunskap om hudvård och eftersom hon även är medicinsk journalist har hon en bred kunskap om de problem som uppstår i huden och hur du bäst tar hand om dem. Med hälsan i fokus presenterar hon nya skönhetstrender och produkter genom välgjord research och fakta från experter. Hennes produkttester är välgjorda och utförligt beskrivna. Hon hjälper läsarna att förstå vad en läkare kan göra åt de hudproblem som uppstår, och vad du själv kan göra för att få bukt med dem."

Sista dagen att rösta på mig i Life Blog Awards 2015!

life-blog_awards_naturlig_skonhet-2015-mitte-blomqvist

Tack alla ni som redan har röstat på mig i Life Blog Awards 2015!! För er som inte vet...Jag är nominerad i kategorin naturlig skönhet och idag är sista dagen att rösta. Det är tuff konkurrens och tävligen tillåter att man tydligen kan rösta obegränsat många gånger...

Här kan man rösta! 

Hurra, jag är nominerad i Life Blog Awards 2015!

life_blogawards_naturligskonhet-nominerade-2015-mitte-blomqvist

Rösta på din favorit av de nominerade i Life BlogAwards 2015

För första året i rad håller hälsokedjan tävligen Life en BlogAward i kategorierna skönhet och hälsa. Jag är nominerad i kategorin "Naturlig Skönhet". De är många superduktiga bloggare som är nominerade, så konkurrensen är tuff. Tävlingen, där vem som helst är välkommen att rösta, är i två veckor. Den 15 april är sista röstdagen. Så skynda att rösta nu! 

Nominerade i Life Blog Awards 2015 - Naturlig skönhet

 • Beauty comes clean, Mitte Blomqvist
 • Beleza skönhetsblogg, Tina Borg
 • Ekosmetika, Sofie Lycke
 • Ett skönare liv, Linda Öhrström
 • Evelinas ekologiska, Evelina Göransson
 • Go Green - Makeup & Skincare, Jeanette
 • Be-You-Tiful, Kayo
 • Käthes mode, Käthe Nilsson
 • Skönhetsredaktörerna, Agneta Elmegård och Petra Weiss

Hurra! Jag är nominerad till årets skönhetsskribent!

/stockholm-beauty-week-arets-skonhetsskribent-2014

Så stolt och så...förvånad!

Jag har tydligen blivit nominerad till årets skönhetsskribent på Stockholm Beauty Week, som går av stapeln nästa måndag den 28 april. Blev både smickrad och stolt, men mest förvånad eftersom jag egentligen inte ser mig själv som någon skönhetsbloggare. Jag är bara galet intresserad av hud och hudvård och kan ju egentligen inte så mycket om skönhet (eller mode) om ni förstår vad jag menar. Dessutom är jag inte någon expert, varken kemist eller journalist utan en helt vanlig konsument som gillar att syna saker i sömmarna. Nåväl, vi får väl se hur de går... konkurrensen är minst sagt tuff, bara rena fullblodsproffs och yrkesskribenter. :) Stort grattis till övriga nominerade: Hannah Sjöström, Kicky Norman och Hedvig von Mentzer!

Priset delas ut av Apoteket (måndag 28/4 klockan 11.20), som skriver så här:

Om priset:
Apoteket brinner för ingrediensfrågor och kommer därför i samband med Sthlm Beauty Week att dela ut ett pris till årets skönhetsskribent. Apoteket vill genom utmärkelsen uppmärksamma en skribent som driver skönhetsområdet framåt och bidrar till ökad medvetenhet och kunskap om skönhetsprodukter.

De fyra nominerade 2014 är:

Stockholm Beauty Week är öppet för alla, men vissa evenmang måste man anmäla sig till. Programmet är fullspäckat av roliga aktiviteter och intressanta föredragshållare. Hoppas vi ses där!

In English

I am very proud to be nominated to "Årets Skönhetsskribent" (Beauty Writer of the Year) at Stockholm Beauty Week 28-30 of April!


10 bloggar som får min Liebster-award!

liebster-award-logo.

10 underbara bloggar väl värda ett pris!

För ett par veckor sedan fick jag ett Liebster-award av Malin på Bilbo Blue Eyes. Tack snälla det känns fortfarande superhärligt! Liebser-award är ett pris som bloggare delar ut sinsemellan. Med priset följer att man själv måste sprida priset och dela ut ett Liebster-award till 10 andra bloggare, samt ställa 10 frågor till dessa (läs gärna mer om reglerna här). Men varför bara 10, det har varit jättesvårt att välja!! Men här kommer de i alla fall, mina Liebster-awards går till:

 1. Bilbo Blue Eyes
 2.  – självklart vill jag nominera tillbaka till dig Malin. Älskar din blogg och dina fina, läsvärda recensioner. Plus att man ofta lär sig något nytt! (Vet i och för sig inte om man "får" nominera tillbaka, men gör det ändå.)

 3. Ekolicious – Agnes gör stor nytta genom att testa mängder av produkter varav mycket är smink! 
 4. Ekosmetika – Proffsiga recensioner och massor av eko-smink av Sofie.
 5. Ingrid B Beautiful - Känner ett verkligt släktskap med denna djupdykare. Intressanta vinklar och vetgiriga frågor!
 6. La Vie est Belle – Mona gör alltid så fina och noggranna recensioner. 
 7. Natural Beautytalk - Man blir alltid inspirerad och hittar nya produkter hos Elisabeth
 8. Naturligt Snygg – Hannah Sjöström är gröna beautybloggaren nr 1 för mig! Det var hennes spuperproffsiga blogg som inspirerade mig att starta Beauty Comes Clean för lite drygt ett år sedan. Förmodligen har Naturligt Snygg alldeles för många läsare för att få ett Liebster-award, men jag vet ju faktiskt inget alls om hur många läsare bloggarna i den här listan har, så varför diskriminera någon?
 9. One Potion - Personligt, lustfyllt och engagerat! Annika är ambitiös och noggrann!
 10. Tankar som bankar – Estelle skriver naket och ärligt inte bara om utsidan utan även insidan. 
 11. Coach Mike - Vad kan jag säga, Micke är min sambo och kan allt om kost och träning. Kunskap han bjuder frikostigt på i sin blogg.

Mina 10 frågor

 1. Vilken är din hud- och hårtyp?
 2. Tre viktigaste kriterierna när du väljer hudvård? (typ: ekocertifierat/naturbaserat, priset, oparfymerat etc)?
 3. Vilken typ av hudvårdsprodukter använder du? Dag- och nattkräm eller moisturiser? Rengöringsmjölk, gel eller olja?  Makeup-remover? Toner? Serum? 
 4. Favoritprodukter/märken (gärna vad gäller rengöring, kräm och om du använder foundation)?
 5. Vilka kemikalier/ingredienser är viktigast för dig att undvika?
 6. Vilka ingredienser ser du gärna i din hudvård?
 7. Var handlar du helst kosmetika och hudvård?
 8. Kostvanor, är du allätare eller håller du en speciell diet?
 9. Hur ser du på hälsa och träning?
 10. Hur ekologiskt är du, vad är viktigast för dig? Mat? Miljön och hemmet? Hudvården?

(Nu kommer jag att mejla alla som fått pris, det ingår i reglerna!)
 

Hurray! Jag har fått ett Liebster Award!

liebster

Tusen tack Malin på Bilbo Blue Eyes för att du tilldelat mig och bloggen en Liebster Award! Vilken pepp. Har gått runt och känt mig som en vinnare hela veckan, superhärligt!

Vad är Liebster Award?

Liebster Award är ett pris bloggare utdelar sinsemellan. Det kommer ursprungligen från Tyskland, men ingen verkar veta exakt vilken blogg som startade det hela. En tidig länk från 2010 ledde mig till den här bloggen, men är det den första? Priset fungerar närmast som ett slags kedjebrev där man måste dela det vidare för att kunna få publicera sitt pris. Reglerna har ändrats lite över tiden. Så här lyder reglerna från 2010 respektive 2013: 

 • 2010: Välj 3-5 bloggar med färre än 3000 följare. 2013: Välj 10-11 bloggar med färre än 200 följare.
 • 2010: Be dina nominerade att skriva ett inlägg utifrån ett urval av frågor. 2012: Be dina nominerade svara på 10 valfria frågor.
 • 2010/2013: Länka tillbaka till bloggen som gav dig nomineringen.
 • 2013: Besök och meddela de bloggar du nominerar
Först och främst måste jag alltså svara på tio frågor från Malin som valde att nominera mig:

Malins 10 frågor till mig

1. Vad har du för hudtyp och hårtyp?
Har torr och känslig hy, kan absolut inte använda tensider i ansiktet. Mitt hår är typiskt nordiskt finstråigt.

2. Vad handlar du helst för skönhetsprodukter? Budget eller lyx?
Skulle säga mellanläge. Tittar mer på innehållet (att det är rent och med bevisad effekt) än på priset. Sen har jag heller varken har råd eller tror att lyx automatiskt är bättre.

3. Ekologisk mat och/eller ekologisk hudvård?
Ouff, måste man välja?! Båda lika viktiga! Men absolut mest nödvändigt är nog ekologisk mat. Då särskilt kött/mejeriprodukter. Vissa gifter lagras i fettvävnaden och anrikas i djuret. Amma sägs ju vara bästa sättet att detoxa, vilket självklart gäller även för kon. Mao då vill man ju helst dricka mjölk/äta smör från en så giftfri ko som möjligt. Dessutom har KRAV-märkta djur det bättre medan de lever vilket jag gärna vill stödja!

4. Vilket är din favorit bas/foundation flytande, löspuder, kräm, fast puder, bb cream eller färgad dagkräm och vilket märke?
Gillar Nvey Ecos flytande och Creme Delux. Samt Josie Marans Argan Matchmaker Serum Foundation

5. Vilka är dina favoritprodukter för ditt hår och varför?
Rahuas volymschampo och balsam!

6. Favoriter inom hudvård?
Jag spetsar gärna egna krämer, dvs köper en enkel baskräm och tillsätter sen själv aktiva ingredienser. Mina favorter blir nog därför aktiva ingredienser från Bulkactives.com och Skinactives.com

7. Ditt favorit mellanmål?
Måste bli macka. Inte för att det är så nyttigt kanske, men galet praktiskt. Plus att man kan variera i all oändlighet. Sen lite skönt trotsigt att propsa på både kolisar och gluten. Förlåt, kunde inte låta bli.

8. Äter du vitamintillskott? Vilka och varför?
Är en periodare vad gäller tillskott. Ibland ingenting och ibland en hel näve. Just nu äter jag supergreens, D-vitamin, MSM, Silica, järn, zink, magnesium och en mulittablett. Förmodligen lite i överkant. 

9. Vad gör du helst om du får ledig tid över?
Ledig, när är man det? Efter ett års föräldraledighet är det faktiskt mest jobb jag är sugen på. Har alltid gillat att jobba mycket och har ju precis haft förmånen att hänga intensivt med mina bägge barn under hela senaste året (kan iofs tänka mig att det kommer låta annorlunda om bara ett halvår... ) Faktum är att jag precis har startat upp en karriär som frilansande Art Director/designer. För den som är nyfiken på vad jag gör utanför skönhetsbloggandet så kika gärna in på min portfolio: mitteblomqvist.se

10. Favorit te?
NK's Formosa Jade Oolong, ett helt underbart gott te. Sägs dessutom vara supernyttigt. Bästa är att man kan använda bladen upp till fyra gånger och brygga på. Tro mig, med tanke på priset så gör man gärna det.

Stay tuned, i dagarna publicerar jag mina egna nomineringar och frågor!

 

Nu blir det tävling. Vinn en favoritprodukt från 2012!

vinster-jurlique-fruit-enzyme-exfoliator-atlas-naturals-barbary-fig-oil-cicamed-serum-c
Tyckte det skulle vara kul med en tävling och att kunna lotta ut några riktigt bra produkter. Så nu har du chansen att vinna en av dessa 6 favoritprodukter från 2012, valda av ett antal olika skönhetsbloggare (Se hela listorna för Ansikte och Kropp). Allt du behöver göra är att mejla mig ditt namn och adress på   och skriva vilken produkt du helst vill ha (gör gärna en rangordning av alla 6 produkter). Märk mejlet med "Favoriter 2012". Tävlingen öppen till 25 mars!
 
Tävla och vinn någon av dessa produkter:

Tack Bodystore, Bodybazar och JordklokKakaobönanSkincitySundloef för spons av alla fina priser!!

 

9 dagar kvar att nominera årets bästa skönhetsbloggare!

/sites/default/filesbasta-skonhetsbloggare-kosmetik-guld-galan-nominera-mitte-skonhetsblogg-beautycomesclean

Vill bara påminna om att 31 augusti är sista dagen att nominera till bästa skönhetsbloggare i Kosmetik Guld Galan. Håller med Hannah Sjöström på Naturligt Snygg (som är en av de proffsiga bloggare som jag nominerat :)) att det vore kul om det var en grön skönhetsblogg som vann i år.

Hannah sitter själv i juryn och berättar i det här inlägget mer om hur tävlingen går till.

På bilden (som kommer från Hannahs inlägg och är lånad av Mona) ser ni från vänster:
Mona – La Vie Est Belle, Jenny – Puriousity, Hannah - Naturligt Snygg och Ylva – Euphoric Green

Subscribe to Tävlingar