Tvål

Acorelle Cleansing Gel for Baby, snäll tvål med doft av fransk bebe

acorelle-cleansing-gel-for-baby-gel-lavant-pour-bebe

For Body & Hair

Här är en snäll tvål med en lite speciell doft, typisk för en del utländska baby-produkter. Tänk er Johnson & Johnson babyolja. Doften är inte jättepåträngande, men antingen gillar man den eller inte. I början tyckte jag den luktade lite onaturligt, men har börjat gilla doften allt mer. Sen kan man ju alltid ifrågasätta parfymerade babyprodukter även om de är naturbaserade parfymämnen. Fast jag förstår det ändå med tanke på att vissa verkligen ogillar "doften" av oparfymerat. Bra ändå att den inte innehåller några av de mest allergiframkallande doftämnena (dessa är enl lag nödvändiga att skriva ut). Rätt så rinnig konsistens, men tvättar rent bra (även smink, obs ingen ansiktsprodukt).

Som shampoo

Verkligen svårt att tvätta ett halvlångt vuxenhår med den här produkten. Tog fem-sex pumptag men gelen bara försvann i håret. Inget lödder. Kändes som vatten bara. Men kanske räcker på en kort barnfrisyr? Petade in lite i ögonen, knappt inget svid alls.

+ Utan SLS eller SLES, bara den milda tensiden Decyl glucoside (fast egentligen ingen standardiserad definition av mild tensid)
+ innehåller återfuktande Glycerin 

- Som alla tvålar, lite uttorkande (även fast det är ovanligt lite). Måste smörja in händerna efter ett par tvättar 

+/- Doften

INCI – Acorelle Cleansing Gel for Baby

Aqua, Aloe barbadensis leaf juice*, Centaurea cyanus flower water*, Decyl glucosideGlycerin*, Parfum, Xanthan gum, InulinSodium benzoatePotassium sorbate, Citric acid. 
* Ingredient From Organic Farming.

Pris: ca 125:- för 400 ml
Du hittar Acorelle Cleansing Gel for Baby på Indulge.se, som även sponsrade mig med en flaska till denna recension.

Gillar: Estelle &Thild Delicate Body Wash Baby & Child

/sites/estelle-thild-ecorganic-baby-child-delicate-body-wash-mild-tval 

Mild tvål på riktigt

Jag letar ständigt efter milda tvålar som inte torkar ut mina händer och nu när det börjar bli kallare så märker jag direkt att huden börjar strama om jag slarvar och använder för starka tvålar (på café, dagis mm). Har ju höjt den fasta Aleppotvålen till skyarna, men det har varit svårare att hitta en flytande favorit. Men Estelle &Thild Delicate Body Wash Baby & Child funkar för mig!

+ Mild sockertensid, ej nämnvärt uttorkande
+ Parfymfri
+ Utan eteriska oljor (vissa kan vara irriterande för min känsliga hud)
+ Praktisk förpackning 
+ Hyggligt lättillgänglig (finns tex på vissa apotek)
+ Ecocert-certifierad
+ Återfuktande mandelolja och glycerin 

- Dyr (ca 125 kr för 200 ml) 

Du hittar Estelle & Thild, Delicate Body Wash Baby & Child här

INCI -  Estelle &Thild Delicate Body Wash Baby & Child

aqua, decyl glucoside, citrus aurantium amara flower water*, calendula officinalis flower extract*, prunus amygdalus dulcis oil*, glycerin, xanthan gum, citric acid, sodium benzoate, potassium sorbate

Ingredienser
destillerat vatten, apelsinbloms destillat*, mild sockertensid, ringblomsextrakt*, mandelolja*, växt glycerin, xanthan gum, citronsyra, mild konservering.

* ekologiskt odlat.

inci-estellethild-delicate-body-wash-baby-child 

Estelle &Thild om sin egen produkt:

BABY & CHILD
Barns hud är tunnare än hos en vuxen, då den ännu inte hunnit utveckla samma struktur. Hudens upptag av kemikalier blir därmed större liksom dess påverkan. Våra produkter är speciellt anpassade för barns ömtåliga hud och är utvecklade i samråd med barnläkare, toxikolog och dermatolog. Serien är ekologiskt certifierad och innehåller välbeprövade naturliga ingredienser av högsta kvalitet. Samtliga produkter är 100% fri från parfymer och doftoljor, som kan ge upphov till irritationer och allergier. Nyblivna mammor kan med fördel använda dessa milda och doftfria produkter, då man har babyn nära huden.

•100% Doftfri (ingen parfym eller eteriska doftoljor)
•100% Allergitestad
•Utvecklad i samråd med barnläkare och toxikolog
•Ekologiskt certifierad av Ecocert
•Ekologiska och naturliga ingredienser
•Nedbrytbara råvaror
•Certifierad nordisk produktion
•Återvinningsbara förpackningar
•Ej djurtestad

Fri från: Parabener, Mineraloljor, Sodium lauryl//laureth Sulfat, Parfym, Propylen glykol, Silikon, Urea, Dea, Tea, Syntetiska Emulgeringsmedel, Peg, Färgämnen.

 

Bästa, bästa aleppotvålen

basta-aleppo-tvalen-aleppotval

Mindre sås i tvålkoppen om du väljer rätt

Så har det blivit dags att runda av mitt lilla minitest av Aleppotvålar. Dessa milda hantverksmässigt tillverkade tvålar från Syrien, gjorda av ren oliv- och lagerbladsolja enligt tusenåriga recept och metoder. Tvålarna tillverkas i olika små fabriker och jag ville testa och se om de skiljer sig i kvalitet. Vilket det visade sig att det faktiskt gör! Den bästa av dom jag testade är den på bilden ovan och skiljer sig ganska mycket från de övriga genom att den såsar betydligt mindre (något som enligt Emma Granath på Oikos beror på hur länge tvålen har lagrats). Det kan ju annars en av nersidorna med fasta tvålar, att det ibland bara blir gegga i tvålkoppen. Vad gäller upplevd mildhet (dvs att de inte var uttorkande och irriterande) var alla de testade tvålarna rätt så lika. Bästa, bästa Aleppotvålen finns att köpa både på Ecodea och Oikos

Tvålarna jag testade kom från:
• Classy Organic 49 kr
• Ecodea 89 kr
• Olja & Oliv 65 kr
• Oikos 89 kr
• Spastugan 68 kr

Så här gick testet till:

Jag har både testat "mildheten" genom vanlig användning, samt "såsigheten" genom att lägga tvålarna i en kopp med vatten. 

/sites/defaubasta-aleppotval-mild-tval-mitte-skonhetsblogg-beautycomesclean

Efter fem dagar i vatten såg det ut så här...

/sites/default/filbasta-aleppotvalen-test-allepo-tval-beautycomesclean-mitte-skonhetsblogg

/sites/default/filesbasta-aleppotval-test-av-aleppo-tval-beautycomesclean

Tidigare inlägg:
Bästa Aleppotvålen – Nu testar vi! 
Bästa Aleppotvålen - Vilken "såsar" minst?

 

 

Subscribe to Tvål