Sodium Coco Sulfate

En anjonisk tensid som i princip är samma ska som sodium lauryl sulfat (SLS). Sodium coco sulfate är bara en mindre renad form. Skillnaden är att vid framställningen av SLS så utgår man ifrån en enda isolerad fettsyra – laurinsyra  (med en kolkejda av 12 kolatomer). Laurinsyra kan ha såväl syntetiskt som vegetabiliskt ursprung. Sodium coco sulfate däremot är gjord av alla fettsyrorna i kokosfett. Kokosfett består av flera olika typer av fettsyror (med kolkejdor mellan 8 – 20 kolatomer), men effekten på huden blir dock densamma. Irriterande.

Källa:
http://chemicaloftheday.squarespace.com/qa/2011/9/26/sodium-coco-sulfate...
http://www.rosellaecobeauty.se/2010/10/undvik/
http://longhair.livejournal.com/2356788.html